בית פורומים אגודה אחת

מה ההבדל בין סמינר לישיבה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2008 00:50 לינק ישיר 
מה ההבדל בין סמינר לישיבה ?

אני רוצה להעלות דיון !

בכל הסמינרים כשהייתי בחורה לפני עשרים שנה למדו ספרדיות עם אשכנזיות ללא בעיות וללא מכסות מי שרצתה למדה
רק שביתה יתנהל פחות או יותר כמו בית חרדי ,

אבל בישיבות היו מכסות , למה?

למה בנות יכולות למוד יחד ובחורים לא?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 01:34 לינק ישיר 

אהממ.
בנות לא נחשבות. זה למה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 01:41 לינק ישיר 

תרגעי, היום גם בסימנרים יש מכסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 02:12 לינק ישיר 

נכון. וגם בגני הילדים.
נדמה לי שגם בבתי הקברות.

אני זכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2008 21:09 לינק ישיר 

מה אני יגיד לך

העיקר שאת לא מרגישה מקופחת

חותם בכאב
אשכנזי עם אחים אנטישמיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2008 13:10 לינק ישיר 

באופן כללי, נדמה לי שבכל מוסדות החינוך ניתן להבחין לאורך השנים בהחמרה של האפליה בין אשכנזים לבני עדות המזרח, אבל כנראה שאמנם בישיבות [וב"חיידרים"] המציאות קשה יותר, אולם לא נראה לי שיש כאן משקל משמעותי להבדל בין בנים לבנות.

נדמה לי שההסבר העיקרי להבדל בין הישיבות לסמינרים, נעוץ בריבוי של הישיבות הקטנות לעומת הסמינרים. בעוד שהישיבות הקטנות היו לאורך השנים מוגבלים במספר התלמידים, היות ובכל מחזור נפתחה תמיד כיתה אחת [או שתיים במספר קטן של ישיבות כדוגת פוניבז' ו"קול תורה"], הרי שהסמינרים בכל הריכוזים החרדיים היו מעין מונופול. בסמינר הישן בירושלים נפתחו כמדומני למעלה מ-12 כיתות בשנה כבר לפני למעלה מ-20 שנה וכנראה כך גם היו הדברים בסמינר הרב וולף בבני ברק. ריבוי מוסדות מחד ומספר קטן של תלמידים מאידך, גורמים בהכרח לתחרות רבה ולמיון קפדני של כל מועמד, לעומת מונופול שאיננו נדרש לתחרות ושאיננו חייב לסנן בקפדנות. גם כיום, למרות פתיחתם של סמינרים נוספים בירושלים ובבני ברק, עדיין מדובר במספר קטן בהרבה לעומת הישיבות הקטנות, ברוב הסמינרים נפתחות מספר כיתות במחזור, והדבר מאפשר קבלה יותר קלה ומערכת יסורים קצרה יותר של בני עדות המזרח.

ההבדל בין בנים לבנות קיים לדעתי גם בבתי הספר היסודיים, קשה יותר לבנים בני עדות המזרח להתקבל ל"חיידרים" מבוקשים מאשר לבנות כאלו להתקבל "לבית יעקב". ההבדל כאן נעוץ כנראה בכך ש"בית יעקב" מתבסס על חלוקה גיאוגרפית, לעומת התלמודי תורה המחלוקים לפי השתייכות קבוצתית. מה גם שהפיקוח של המדינה על ה"מוכר שאינו רשמי" גדול הרבה יותר מאשר על מוסדות ה"פטור".

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2008 21:34 לינק ישיר 

ההפליה של הציבור הספרדי אינה תמיד דבר רע,

הקב"ה זיכני שהיות ונולדתי למשפחה ספרדית, על אף שאבי היה אברך חשוב ורב, הוא לא הצליח להכניסני לתשב"ר ולתורת-אמת ונאלצתי ללמוד רק בבית ספר של החינוך העצמאי.

לכן לפעמים ההרגשה היא שהאפליה מסייעת כמו איחור לאוטובוס שהתנגש ברכבת.

אני ב"ה כבר עזכתי את השטויות הללו והילדים שלי חיים בחברה בה אין אפליה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2008 22:45 לינק ישיר 

ויהיו שיאמרו שהוכח שהאפליה מוצדקת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 09:35 לינק ישיר 

ולכן גם לספרדים פתחו ישיבות וסמינרים נפרדים שלא יקבלו כל תלמיד אשכנזי (אם יש מישהו שירצה לבא.....)
ו...דינוש, אני חושבת שאת קצת לא מעודכנת אבל היום קשה מאד מאד להתקבל לסמנרים אשכנזים, אפילו יותר מישיבות.
ועוד משהו.. באמת חבל שאין מכסות גם בסמנרים.......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2008 10:38 לינק ישיר 

ההבדל האמיתי בין ישיבות לסמינרים הוא רמת החינוך והמשמעת.

בישיבות יודעים לקרוץ, לומר שצריך לשמוע לרבנים ולהבין שיש מקרים יוצאי דופן. בסמינרים לוקחים את הכל כפשוטו, מי שזוכר את הקומיסרית  שהתווכחה כאן רבות, יבין את ההבדל. אין ספק שהיא עוברת את יושב סתר בכמה דרגות.

הפער הזה, גורם גם לבעיות בשלום בית. זה לגמרי לא מצחיק, וזה לא דיון סוציולוגי. חייבים להשוות את הרמה באיזה אופן. ומאחר ויהיו שיאמרו שההבדל האמיתי הוא בין גברים לנשים, ואין סיכוי לחנך את הבנים לאותה תמימות קדושה, נראה שלא יהיה מנוס אלא לפתוח לבנות קצת את העינייםץ

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מה ההבדל בין סמינר לישיבה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext