| נשלח ב-5/5/2008 19:59 |
|
| |
"צוותא" - מקום המפגש הוירטואלי של "אגודה אחת"
כפי שרואות עיניכם בראש העמוד, פתחנו בשעה טובה תת-פורום ל"אגודה אחת" בשם "צוותא". פורום זה הינו סגור לכתיבה ולצפיה למאושרים בלבד, ומטרתו להיות רשות היחיד של חברי הפורום. את ההצעה לפתיחת הפורום קיבלנו מאחד החברים, שטען שישנו צורך במקום בו ניתן יהיה לקיים שיחות פתוחות ואישיות בין החברים.
המתכונת של הפורום החדש אמורה להיות פתוחה יותר ובאוירה אישית, במתכונת של מפגשי הפורום שהתקיימו בעבר בבתי מספר חברים. אין בכוונתינו להגביל את הכתיבה לסגנון מסויים של הודעות, אלא לאפשר לכל אחד לכתוב את אשר על ליבו. שמות חברי הפורום המאושרים יופיעו באשכול מיוחד, שיאפשר לכל כותב לדעת מי הם שאר החברים בפורום זה.
הצלחתו של הפורום החדש תלויה כמובן במספר החברים שיראו בו עניין וצורך, אני מקווה שהוא אכן יצדיק את קיומו.
|
|
| נשלח ב-5/5/2008 20:53 |
|
| |
מצ"ב הבקשה שקיבלתי בתיבה האישית מאחד החברים, שבעקבותיה נפתח הפורום החדש.
"הריני שוטח בזאת את הצעתי להוסיף לפורום אגודה אחת "תת פורום" לשיח חופשי בין חברי הפורום.
וזאת, על מנת לחזק קשרים בין החברים.
הפורום קם אמנם על מנת לפתח דיונים בנושאים חברתיים בציבור החרדי, אך לא פחות חשוב יהיה לפתח קשרים חברתיים בין המשתתפים אשר דעותיהם שונות מהציבור החרדי הרגיל. אני באופן אישי מרגיש חסר בחברה רחבה בעל דעות משותפות, אני נוטה להאמין שישנם נוספים.
בפורום עצמו לא ניתן לפתח שיחות קלילות בין אנשים, שיחות המביאות לידי יצירת קשרים והכרויות. נכון הוא שניתן לשוחח בתיבה הפרטית, אך בכל אופן הדבר שונה כאשר הוא נעשה על גבי במה."
|
|
| נשלח ב-5/5/2008 22:20 |
|
| |
אני מבינה אם כן, שלנשים אין מקום שם.
בכל מקרה, הצליחו. <ואולי תפתחו עזרת נשים... סמיילי>
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:13 |
|
| |
updown
איך הגעת למסקנה הזו? הרי גם במפגשים האמיתיים הוזמנו נשים. אם כוונתך בשל הצורך במחיצה, כבר הכנו מחיצה וירטואלית.
כל חבר בפורום יכול להגיש בקשה להצטרפות לתיבה האישית שלי, הכוונה היא לאשר לכל כותב חברות בפורום החדש, בדיוק כפי שכולם הוזמנו למפגשים.
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 16:28 |
|
| |
לכל כותב? אני מניח ומקווה שהכוונה לכל כותב מהקבועים והמוכרים בפורום, אחרת מה הועילו חכמים בתקנתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 16:54 |
|
| |
חכמים התכוונו בעיקר לסגנון הדברים, כאן כבד ושם קליל. אכן גם אני הבנתי מדבריהם שעיקר הענין הוא אי חשיפת הזהות, ותמהתי כתמיהתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 17:29 |
|
| |
אכן הכוונה היא אך ורק לכותבים מוכרים וידועים, או כאלו שמוכרים ממקומות אחרים [מפגשים, הזדהות בתיבה האישית]. הכוונה הייתה שאין מטרה לסנן לפי מבחן מסויים, מלבד הבטחון שלא מדובר במשתתף העלול ללכת רכיל. בכל מקרה, בפורום מופיעה רשימת החברים המאושרים, באם יש למישהו השגה על חברותו של משתתף אחר מכל סיבה שהיא, הוא מוזמן לעשות זאת בתיבה האישית.
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 06/05/2008 17:30:09
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 17:45 |
|
| |
כמובן שאפשר לסגור את הפורום הגלוי שהוקם רק בכדי לומר את דבר ה' בפומבי (בניגוד לפורמים הסגורים), אך כעת כשמתברר שבעלי האגודה מתחבאים בחוריהם ואי אפשר לומר את דבר ה' לעיני כל מפני הלוחצים והנוגשים, אז למה זה הפורום? הרי כל אלו שיש להם משהו לומר "באמת" , יעדיפו לומר את זה בחממת "בצוותא" מאשר ב"אגודה אחת" שכבר התפצלה לתת אגודות.............
תוקן על ידי אתנחתא ב- 07/05/2008 17:44:42
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 19:50 |
|
| |
לעניות דעתי הפורום בו "מתחבאים בחוריהם בעלי האגודה" הוא פורום המיועד לדברי חול וכלל לא לדברי קודש.
תוקן על ידי יהודים ב- 07/05/2008 19:49:37
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2008 01:04 |
|
| |
אתנחתא
מקובלנו מרבותינו ש"מוסד" לא סוגרים!
טענתך שאם אנשי "אגודה אחת" יראים לומר את דבריהם בגלוי אין למקום זה עילה לקיומו נכונה בעיני מאוד, אולם היא הייתה נכונה עוד קודם להקמתו של תת-פורום "צוותא". למעשה, מאז המלחמה שהוכרזה לפני חצי שנה על "אגודה אחת" בעקבות המפגש בבית שמש, הופסקה כמעט לחלוטין פעילות האגודה. לא התקיימו מפגשים נוספים, העלון לא יצא לאור, והפורום עצמו דעך במידה רבה. הקמת "צוותא" לא נועדה להעביר את הדיונים למחתרת, אלא לקיים מפגשים אישיים במקום זה. המקום להעלאת דעות ועמדות בשאלות שונות העומדות על הפרק נותר פורום "אגודה אחת". נראה לי ברור שגם מי שמביע את דעתו ברבים, ישנם דברים הנאמרים על ידו דווקא ברשות היחיד. אני מקווה שלהיפך, המפגש האישי במחתרת "צוותא", ידרבן את החברים להעלות דברים ברה"ר של "אגודה אחת", בראותם שהם אינם לבדם ו"איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק".
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 08/05/2008 1:05:11
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
|