|
|
| נשלח ב-26/5/2008 19:15 |
|
| |
נכון כתבתי זאת בצורה חמורה כי אני חושבת שהדברים חמורים.. אבל את צודקת שכיבוד הורים בד"כ קודם לכל. לזה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 20:06 |
|
| |
עשני, הגזמת קצת, לא?
אם את מאמינה שהכל משמים כולל ובמיוחד זיווג, תאמיני שזה גם יכול לעבור דרך ההורים הכי קשים.....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 21:17 |
|
| |
לא נראה לי שהגזמתי. זה ידוע שלהורים אין שום אפשרות להחליט לילדהם עם מי להתחתן מבחינת התורה אני מדברת. אם היית שומעת כמה סיפורים על הורים שבזכותם הילדים נשארו רווקים את היית מבינה למה אני מדברת בחומרה. מה לעשות- עם כם\ל הכבוד הורים הם בני אדם. ויש המון בני אדם טיפשים שהם הורים. אין מבחן כניסה. אין שום סיבה שהילד יסבול.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 21:38 |
|
| |
משתוקקת,
תוקן על ידי בחור_מעם ב- 26/05/2008 21:37:27
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 23:38 |
|
| |
בס"ד
כיבוד הורים!
כמובן, ידעתי שזה יגיע רק לא ידעתי מתי...
באמת, מישהו דיבר על כיבוד הורים???
האם לכבד הורים אומר להתחתן או לא להתחתן עם מי שהם אומרים???
האם לכבד הורים זה להיות בתפקיד "מגשים החלומות שלהם"???
האם חשבתם פעם שמאחורי כל רצון או בקשה של ההורים מילדיהם, עומדים לפעמים חלומות גנוזים של ההורים
או החמצות בעברם??? ואתם אמורים להיות "המגשימים"!
אני לא כועס על ההורים, זה בלתי נשלט.
אבל אני כן כועס על הילדים שלא מבינים שחייהם בידיהם. ומתרצים חוסר מזל וחידלון החלטתי בכיבוד אב ואם.
זהו פשע! לא פשע הורי! פשע לעצמם, פשע לנפשם!!!
פשע של אדם שלא מוכן לקחת אחריות על חייו ומפיל אותה על האנשים מסביב במקרה אלו הם הוריו.
עוד לא ראיתי הורה שיעמוד מול ילדו כשאומר לו "אבא אימא אלו הם חיי אני רוצה אותם בבקשה, תנו לי לקבל את ההחלטות הטובות או הרעות ולישא בתוצאות".
כן ראיתי, ילד שעומד מול הוריו המתרפסים בבקשות משונות על שידוך זה או אחר, ובנם ובתם שותקים.
קחו אחריות על חייכם, כיבוד הורים זה לא פטנט לאחריות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 26/05/2008 23:45:10
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/05/2008 0:22:30
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 00:37 |
|
| |
כמה שזה נכון...!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 01:04 |
|
| |
בס"ד
האם אתם מדברים על הצעות שעלו על הפרק עוד לפני שהזוג נפגשו
או על זוג שנפגשו והכל הלך דווקא בסדר עד שהגיעו לפגישה עם צד של אחד ההורים ואז זה לא מצא חן בעינהם..? אני חושבת שההורים יכולים לכוון ולהעלות כל מיני נקודות למחשבה בקשר לעתיד של הבן או הבת אבל לא להחליט בשבילם זה ממש אסור...גם לי קרה מקרה שהכל הלך למישרין עם אחד הבחורים למרות שהתלבטתי נורא מכל מיני טעמים שיכליים וסביבתיים למרות שהרגש אמר כן... וכשהגעתי והכנסתי את הבחור לבית כדי לקבל חוות דעת , אבי עשה עליו ממש חקירה של שתי וערב ,את כל קורות חייו הוא הקיף איתו וסיפר ודוקא הבחור ענה בצורה מאוד חכמה ומרשימה...על כל השאלות... ולמרות שהיו חילוקי דיעות בינהם וזה נורמלי, לאחר מכן אבא שלי ממש נתן לי לראות את כל התמונה מלמעלה אבל לא החליט בשבילי ונתן לי את רשות הבחירה למרות שמבחינתו זה היה "לא" ואני דווקא מאוד הערכתי אותם על זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2008 18:04 |
|
| |
עולה כתבה : לכל אדם יש זיווג משורש נשמתו שנקבע 40 יום לפני יצירתו".
הדברים בודאי נכונים, אלא שאנחנו רגילים לחשוב שבאמת אנחנו מתחתנים בדרך כלל עם אותו זיווג שנקבע לנו לפני יצירתנו , וזה מביא אותנו לפעמים לחשוב שלא צריך למהר כל כך. יש זמן, אותו זיווג הרי כבר נקבע והוא שמור לי, אני צריך רק למצוא אותו. למעשה יש דעה בראשונים, דעת המאירי , שאנחנו, בדור שלנו, כמעט תמיד לא מתחתנים דוקא עם אותו זיווג שנקבע :
הגמרא מביאה שני מאמרים סותרים : "40 יום קודם יצירת הולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני" לעומת המאמר השני, דברי ריש לקיש "אין מזווגים לו לאדם אשה אלא לפי מעשיו". ותרוץ הגמרא הידוע הוא – זיווג ראשון לפי הבת קול, זיווג שני לפי מעשיו של האדם. ומה אתנו ? האם אנחנו מתחתנים בדרך כלל בזיווג ראשון ? לפי המאירי לא ! הוא מפרש שנישואין בגיל צעיר, בזמן הקטנות, זהו זיווג ראשון. אבל מי שמתחתן כאשר הוא ראוי לשכר ועונש, לגמול על מעשיו, זהו זיווג שני. ולכן לפי דבריו הנישואין בימינו הם בזיווג שני והם לפי מעשיו של האדם.
כדאי לזכור שגם לפי הדיעה המקובלת יותר, שכל נישואין ראשונים הם זיווג ראשון, קיים מצב של שמא יקדמנו אחר ברחמים, כלומר, שמישהו יתפוס את הזיווג שבעצם היה מיועד לי, על ידי תפילותיו ותחנוניו. אם כן, : הזיווג המיועד לי יכול ח"ו גם לברוח ממני ולכן טוב . לא להתעכב, לא לחכות יותר מדי, ולדעת להחליט בזמן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 09:05 |
|
| |
על כן יעזוב איש את אביו ואמו ככה כתוב נדמה לי. ברור שההורים אם הם עוזרים מותר להם להגיד את דעתם. אבל אסור להם להחליט.
|
|
|
|
|