|
|
| נשלח ב-30/5/2008 14:03 |
|
| |
אטרקטיבי היקר
תמי יקרה
לצערי לא הבנתי כיצד היה עלי לנהוג, האם לצאת החוצה ולחיות את חיי כפי שאני מבין אותם, כמו שהציע אטרקטיבי או להישאר בפנים ולתקן כפי שהציעה תמי.
יתכן שזה משקף הבדלי חשיבה בין נשים לגברים (שיתוף מול היפרדות).
בכל מקרה ברור גם לכם שמחד ניסיתי להמשיך לחיוב בחברה בה הייתי תוך התאמות ומאידך כמו כל אחד חיפשתי חברה בה אוכל לחיות ולא אהיה בודד.
אולי אם היה אז אתר מתאים היתי מנסה ללבן את זה איתכם?
נ.ב. תוקן לבקשת תמי.
תוקן על ידי שרפ ב- 30/05/2008 14:10:23
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2008 14:08 |
|
| |
תודה, שרפ :)
תוקן על ידי - תמי_4 - 30/05/2008 14:12:20
|
| נשלח ב-30/5/2008 14:17 |
|
| |
וואלה, איזה רעיון "טוב" תעשה שטויות בחדרי חדרים... כל הכבוד.
שרפ. אתה צריך להבין שאין "גן עדן" בעולם הזה. כן, גם בציבור החרדי יש בעיות. אבל הוא הציבור בו יש הכי פחות בעיות, והכי הרבה שמירה. וזה נורא חשוב, בזמנים כמו שלנו. אף אחד לא אמר שאם אתה חרדי אתה חייב לחשוב כמו ההוא ולפעול כמו השני. יש אינדבידואליסטים גם בציבור שלנו. לא צריך לברוח כדי להיות מקורי. ואני מדברת על עצמי בתור דוגמא :)
בהצלחה ועד כאן באשכול שדיבר על בחורים שרוצים ללמוד מקצוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2008 14:18 |
|
| |
| אטראקטיבי כתב: |  | |
שרפ,
אם הייתי אז איתך, הייתי מייעץ לך להישאר בחברה החרדית, עם זאת כאשר בא לך לחיות בצורה אחרת בלי לזרום עם העדר, תמיד אתה יכול לחיות במקום שקט, יוקרתי יותר, ששם השכנים לא דוחפים את אפם זה לזה, וכל אחד חי את חייו שלו.
חופשיות גמורה אין בעולם הזה, כי היום זה בעיקר מותגים, יותר חיצוניות ופחות פנימיות (ברור שזה רק המצוי, לא הרצוי), ומה שלא תעשה, או תלבש, או תתנהג, יקטלג אותך כשייך למותג מסויים.
אז כאמור, תחיה עם פחות אנשים שיקטלגו אותך, אך זה לא יפחית מתחושת הבדידות.
|
|
אטרקטיבי
זה בדיוק מה שעשיתי.
האם חיצוניות כמו כיפה סרוגה היא הדבר הקובע בעינך?
הוספתי לזה את נושא תחושת הבדידות ותגלה שלמעשה הגעתי להחלטה רציונאלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2008 14:26 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | וואלה, איזה רעיון "טוב"
תעשה שטויות בחדרי חדרים...
כל הכבוד.
שרפ.
אתה צריך להבין שאין "גן עדן" בעולם הזה. כן, גם בציבור החרדי יש בעיות.
אבל הוא הציבור בו יש הכי פחות בעיות, והכי הרבה שמירה. וזה נורא חשוב, בזמנים כמו שלנו.
אף אחד לא אמר שאם אתה חרדי אתה חייב לחשוב כמו ההוא ולפעול כמו השני.
יש אינדבידואליסטים גם בציבור שלנו. לא צריך לברוח כדי להיות מקורי.
ואני מדברת על עצמי בתור דוגמא :)
בהצלחה
ועד כאן באשכול שדיבר על בחורים שרוצים ללמוד מקצוע... |
|
תמי זה בדיוק מה שעשיתי.
נשארתי חרדי עם חשיבה אחרת.
בכדי למצוא ציבור מתאים אז הצטרפתי לציבור של החרד"ל, כי הם היו יותר מתאימים מבחינת חיי חברה (ולא שלא נשארו לי חברים חרדים).
לגבי מקצוע - אני חייב לציין כי זה מה שהוביל אצלי את ההחלטה לפרוש, הרצון ללמוד מקצוע שיפרנס אותי ואת משפחתי בכבוד (מה שלא היה מקובל אצל החרדים לפני 20-25 שנה).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2008 14:33 |
|
| |
שרפ, חלילה לי מלדון אותך. מי אני שאעשה זאת? אולם עליך להבין שהציבור החרדי השתנה ב20-25 שנים אחרונות. זה הכל.
* חבל שיש כאלו שחושבים שהגיל שלהם מלמד על מנת המשכל, כי לעיתים הוא מורה בדיוק ההפך.
|
|
|
|
|