בית פורומים אגודה אחת

ושוב הפגנות בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/5/2008 16:02 לינק ישיר 
ושוב הפגנות בירושלים

שוב עדים אנו להבערת פחי אשפה ברחובות ירושלים בעקבות פסיקה כזאת או אחרת של איזשהו שופט/ת זה/זאת או אחר/ת. באופן אוטומטי נחסמים הרחובות הראשיים בריכוזים החרדיים, בריטואל קבוע ומבחיל למדי.
האם זו הדרך היחידה בה יודע האספסוף החרדי להביע את דעתו/מחאתו/תסכולו? האם כל נושא משפטי ציבורי חייב להוציא את המתוסבכים תאבי האקשן הללו לרחובות?
הרי לכולם ברור בדיוק באיזה אנשים מדובר ומה כוונותיהם, האם אין משהו שיעצור את התופעה הזו, שחוץ מסבל מיותר לאזרחים תמימים לא מועילה דבר?

בתקוה שמישהו מישני הפורום שעדיין לא עבר ל'צוותא' יביע את דעתו....  

נ.ב. אין כאן משום הבעת דעה לעצם הענין החמור של ניתוחי מתים, אלא רק נקודה למחשבה באשר לצורה המכוערת של ה'מחאה'.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 17:42 לינק ישיר 

"איש צעיר" על מי הינך מלין?

"ביקורת" יש להפנות לכתובת הנכונה.

אתמול כאשר עברתי ברחוב שבטי ישראל הבוערת נסתפקתי על מי עלי להפנות את חיצי הביקורת:

1. למחנכי אותם צעירים אוהבי תעוזה והבערת אשפה ברחוב, על שגידולים אלו גידלו?
2. לצעירים עצמם ערלי האוזניים והלב?
3. למי שעבר בזמן הבערת מכלי האשפה וניסה למחות אך לא שמעו לו?
4. לרבני אותם קהילות אשר ממחניהם יצאו מבעירי התבערה - על שאינם מוקיעים אותם מתוכם?
5. לעומדים ומתבוננים ונהנים מריח עשן הצחנה?
6. ...
...

בקיצור, אין כתובת למגזר החרדי ואין למי להפנות ביקורת.

זה מפריע לך? תתרחק מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 22:01 לינק ישיר 

למה בעיניך מחאה אלימה אינה לגיטימית?

למה אצל רפובליקנים/קומוניסטים/סטודנטים/מובטלים/נפגעי קאסם וגו' היא לגיטימית אבל אצל אחינו היא אינה כך?

ניתן לדון אם אכן יש להם טיעון מספק.
ניתן לטעון כי ישנה יותר אלימות אצלינו, אם כי קשה לי להסכים שקיים פער מהותי.

מה הבעיה בעצם זה שקהל מסוים שולח אספסוף על מנת שילחם למען האינטרסים שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2008 22:30 לינק ישיר 

אולו

גם הרפובליקנים, גם הקומוניסטים, גם הסטודנטים, גם המובטלים וגם נפגעי קאסם - אינם מפגינים בתוך השכונה ושורפים פחי אשפה למען הקשות על נשימת חבריהם ובני ביתם. ובקיצור, הם לא מתפלשים בבוץ ובכך מפגינים את מורת רוחם מהנעשה.

הם יוצאים לכיכרות מרכזיים, לכיון האובייקט או הגורם מול התנהלותו ומעשיו הם מפגינים ומבהירים את עמדתם על ידי שלטים וכדומה.

ואם יש צורך בהמחשה ויזואלית - עיין כאן:
 http://images.google.co.il/images?hl=iw&q=הפגנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2008 01:59 לינק ישיר 

המפגינים לא יוצאים לכיכר השוק על מנת לא להתקלקל...
ובאמת, הרי המטרה היא התקשורת, מה זה משנה אם יוצאים לכיכר אל התקשורת או שמזמינים את התקשורת לכיכר השבת? אתה מסביר שמבחינתך הבעיה היא ההתפלשות העצמית בבוץ.
האם זו באמת הסיבה שאנו (ואני בהחלט כולל את עצמי בזה) כה סולדים מהם? רק בגלל שהתרבות המתכנסת שלהם מכתיבה להם שגם ההפגנה תעשה בחצר הבית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2008 10:52 לינק ישיר 

אני גם חושב שההתנהגות הזו מחניקה מעט, אבל במבחן התוצאה מתברר שהמטרות (המצומצמות והקטנות, בבחינת פיצוח אגוזים בחותמת הממלכה) מושגות היטב בצורה הזו. החרדים מצליחים כמעט בכל דבר שהם רוצים להשיג, כשלמרבה הצער הם לא מנסים בדרך כלל להשיג דברים חשובים באמת. כל זה כמובן לפי המודלים החרדיים - הגוסס ומוכרת התפוחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2008 13:56 לינק ישיר 

אולי זה מה שמפריע לנו (אזהרת סמי-אנטישמיות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2008 00:11 לינק ישיר 

אגב, התפתח שם דיון מעניין בטוקבקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 09:55 לינק ישיר 

המשך:
http://nimrodavissar.com/blogica/archives/117
נמרוד חש נפגע, ואולי בצדק מהכנסת הביטוי "אזהרת-סמי-אנטישמיות".
ראשית אני חש צורך להתנצל על כך.
ההערה נבעה בעיקר על מנת "לחסוך" תגובות כעוסות על הפוסט החריף של נמרוד (אולי שכחתי לרגע שאני לא בח"ח) כך שלאחר הזהרה שכזאת אם נכנסת לשם והתעצבנת - בעיה שלך, אני הזהרתי אותך.
אבל צודק נמרוד שכנראה לא הייתי כותב זאת אם לא הייתי חש שאכן ההכללה הכואבת שלו (שהבאתי אותה רק מבני שכן מצאתי בה גרעין של אמת) מוגזמת ולפיכך נובעת ממניעים אמוציונאליים של שנאה, סמי אובססיבית... בנקודה זו אני כן מוצא מקום להתנצל על הביטוי, אשתדל להבא להיות יותר רגיש.

תוקן על ידי oolloo ב- 07/07/2008 9:57:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 15:15 לינק ישיר 

בצהרי יום ה' שעבר אני ממתין בתחנה מתפלא למה אנשים לא עומדים שם ולמה אוטובוסים לא עוברים. עד שאיזה יהודי מבוגר עובר ואומר לי שהתחבורה הציבורית מושבתת בכל האזור. הוא סחב את עצמו משכונת עזרת תורה עד לגאולה בחום הבלתי נסבל ששרר באותו יום. אני תוהה מה יש לקקנואים האלה לומר ליהודים כמו יהודי זה ? מה פשעו נגדם כל עשרות אלפי תושבי השכונות החרדיות בהם מבוגרים שצריכים להגיע אולי לקופת חולים , עקרות בית שרוצות להגיע לשוק לקניות וסתם אנשים שפיספסו פגישות חשובות או איבדו זמן ואנרגיה יקרים, מה לגבי כל אלה שנאלצו לנסוע במוניות או לערוך קניות יותר יקרות סמוך לבית? היש מי שיודע מהו ההפסד הכספי הכרוך בכל זה?

באיזה מוצ"ש במהומות התורניות נגד מצעד התועבה ראיתי משפחות עם ילדים קטנים שהגיעו מחוץ לעיר או שרצו לנסוע לחוץ לעיר נאלצים להיסחב מהכניסה לעיר או להיפך. האם מישהו הכניס את הסבל שלהם לחשבון? האם מישהו שקל אם מותר לעשות להם את זה? ועל הסבל שבריונים אלה ממיטים על תושבי בית שמש , לא צריך אפילו לדבר. האם מישהו העריך פעם במונחים כספיים את הנזק האדיר שאלה גורמים? ולא לעירייה הציונית , אלא לאחינו בשרינו החרדים לדבר ה'.

ומה לגבי הנזק הבריאותי? וכי יש מי שחושב שאש התמיד מפחי הזבל שהשד יודע מה הם מכילים , אינו גובה מחיר בריאותי? שמעתי פעם ששכיחות מחלות הסרטן באזור גבוה בהרבה מבמקומות אחרים, אולי יש קשר? מה עם התינוקות הקטנים ששואפים את העשן הזה ?

ואצל החברה האלה זה אורח חיים , אין צורך בכל עילה בכדי לעורר מהומות. אני תמיד מתפלא כשהכרוז עובר וצורח "לא עת לחשות" , למה לו להכריז שלא עת לחשות? אם יהיה יום נדיר ויוצא דופן שבו ממש לא יהיה על מה לעורר מהומות , שאז יעברו ויכריזו "עת לחשות" .

ולנמרודים החילונים האלה אין בכלל על מה להתלונן . הקקנואים מוגי הלב לא יהינו להפיל שערה משערות ראשם . וכי ראיתם אי פעם פח זבל  בוער בשכונות החילוניות? הבריונים הללו גיבורים רק על אחיהם עצמם ובשרם . לא פעם ולא פעמיים נשאלו הקקנואים למה הם לא מבעירים את פחי האשפה שבסלון ביתם לאות מחאה, תשובה משכנעת עוד לא שמעתי.

ומי שאומר שאין אל מי לפנות בטענות , האם אתה חושב שאם לרע-בני העדה"ח היתה מוטיווציה כלשהי לבודד את הרשעים האלה להומם ולאבדם הם לא היו יכולים? נגד הפלאפונים אפשר לנהל מלחמה מוצלחת ונגד בחורים משועממים לא? אלא מה, הם עסוקים עם קלצקין ועם שאר שטויות , אולי הם אפילו מרגישים שזה מעניק להם כוח מסוים במאבקים שלהם, רווחת האוכלוסיה ממש לא עומדת בראש מעייניהם.

אבל בעיקר אנו צריכים להאשים את עצמנו. אנו ראויים לחרא הזה והחרא הזה ראוי לנו. יש לנו ועדים כמו ועד גאולה ועוד עסקנונים שיכולים להילחם במזימות העירייה הציונית ובברד הנמכר בצהרי יום שישי , אבל כשזה מגיע למפגע אמיתי אין מי שיפעל. כולנו יודעים לקטר ולהתפוצץ מבפנים אבל אף אחד אינו עושה שום דבר . זה מה שמגיע לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 15:21 לינק ישיר 

הם לא מסוגלים.
וכבר נאמר הכלל הגדול שיהודי חרדי אינו מסוגל לעמוד בפני אופוזיציה מימין.

ומהו קצת בזבוז זמן מול קידוש השם הגדול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 15:28 לינק ישיר 

אגב, אני חושב זה זמן שהפרטת פינוי הזבל בירושלים היתה יכולה לפעול נפלאות בתחום הזה. מעניין אם יש דרך לקדם רעיון כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2008 18:49 לינק ישיר 

סטגיראי
"אגב, אני חושב זה זמן שהפרטת פינוי הזבל בירושלים היתה יכולה לפעול נפלאות בתחום הזה. מעניין אם יש דרך לקדם רעיון כזה."
העדהניקס כבר זכו בהצעה הנמוכה במכרז הזה, העלות שלהם הסתכמה בבקבוק נפט וקופסת גפרורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2008 15:51 לינק ישיר 

סטגיראי,
נאלץ להסכים. זה מגיע לנו. כל עוד שההמון מפחד מכמה מטורללים (לא פחד מאלימות דווקא, ואכמ"ל) אכן זה מגיע לנו ולכן גם ההאשמה של נמרוד יש לה שמץ של גרעין של אמת. כשאנשי עזה אומרים תירוצים דומים לשלנו אנחנו לא מוכנים לקבל זאת (ובמחילת הוד קדושת חוק גודווין אנחנו גם לא ממש מוכנים לקבל את התירוצים של האיכר הגרמני של תחילת המאה).
כל עוד שאני מסוגל לחייך בסלחנות רחימאית לנער שמספר שהוא הלך "לראות" את ההפגנה מגיע לי שנמרודיים לדורותיהם יעשו הכללות אנטי-אינטליגנטית ויכלילו אותי עמהם. לא הייתי מסוגל לחייך אם הוא היה מספר שהוא הלך לראות את מצעד הגאוה.

תוקן על ידי oolloo ב- 09/07/2008 15:51:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > ושוב הפגנות בירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext