|
|
| נשלח ב-5/6/2008 01:18 |
|
| |
האיש הלומד
זה בכלל לא נכון,
רות דבקה בחמותה ורצתה להשאר אתה, וכך אמרה "באשר תלכי אלך... כי המות יפריד ביני ובינך" שום אור של היהדות, רק אהבה אישית חזקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 01:21 |
|
| |
סקר: חוששים מהתבוללות, מעודדים גיור
סקר מיוחד שערך משרד הקליטה מגלה כי רוב הציבור חושש מהתבוללות קשה נוכח ריבוי העולים הלא יהודיים ותומך בעידוד הגיור. החילונים תומכים בהליך אורתודוכסי אך מוותרים על קבלת מצוות, וגם הדתיים מתנגדים לכפיית אורח חיים דתי. מנכ"ל משרד הקליטה בכנס מתגיירים: "המשבר במערך הגיור לא ייפגע בכם"
קובי נחשוני
רוב הציבור מודאג מאוד מהעלייה הלא יהודית וחושש כי היא תוביל להתבוללות – כך עולה מתוצאות סקר מיוחד שערך משרד הקליטה, אשר בחן את עמדת הציבור ביחס לעולים ולגיור בישראל. עם זאת אמרו רוב הנשאלים כי הם מעודדים גיור ומוכנים להתגייס ולסייע לעולים להתגייר על מנת לשמור על המשכיות העם היהודי ועל אופיה היהודי של המדינה.
הסקר נערך על ידי מכון "כלים שלובים" וכלל 700 משתתפים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל.
בקרב המרואיינים החילונים 88% סבורים כי רוב העולים הגיעו ארצה שלא ממניעים יהודיים. 60% מהם צופים כי הם יגרמו להתבוללות ו-70% תומכים בעידוד הגיור, אך 52% אמרו כי יהיו מוכנים שבני משפחתם יתחתנו עם עולים לא יהודיים.
בשאלת הצורך ההלכתי בקבלת מצוות וניהול אורח חיים דתי השיבו 74% מהחילוניים כי יש לגייר גם עולים שאינם מעוניינים בכך, ורק 26% אמרו כי אין לקבל מועמד המבקש להצטרף לעם היהודי רק למטרות נישואין. עם זאת, רוב הציבור החילוני מתנגד לגיור רפורמי ותומך בגיור אורתודוכסי בלבד, שנתפס בעיניו לאמיתי ורציני (74% באורתודוכסי ו-50% ברפורמי) ומקובל עליו כשיטה לדחיית מסתננים ומתחזים (65% ו-36% בהתאמה).
בין הנשאלים הדתיים 87% חוששים מהתבוללות המונית. עם זאת, 55% אמרו כי אין לקבל גיור שלא למטרת שמירה על הדת והמסורת, לעומת 45% המסכימים לקבל גיור למטרות נישואין בלבד. בשאלת קיום המצוות השיבו 90% כי תהליך הגיור צריך לבוא מתוך בשלות עצמית וקיום הדרגתי של מצוות, ולא מתוך כפייה.
ומהי מידת המוכנות בציבור זה להתגייס למען המתגיירים? 85% יארחו מועמד לגיור בשבת, 79% יסכימו לשילוב ילדי הגיור במערכת החינוך עם ילדיהם ו-66% ילוו ויארחו באופן קבוע משפחה העוברת תהליך שכזה.
שר הקליטה,יעקב אדרי, התייחס לנתונים ואמר: "גיור הלא יהודים הוא משימה לאומית ואסטרטגית בעלת חשיבות מכרעת לעתידה של מדינת ישראל. המחקר מפריך את המיתוס שהחברה הישראלית אוהבת עלייה ולא אוהבת את העולים ומוכיח כי הציבור אינו אדיש נוכח התופעה, אלא מוכן לסייע לשכניו וחבריו, העולים הלא יהודים, להיות חלק שלם בחברה הישראלית".
אדרי הוסיף כי "המדינה ומוסדות הדת חייבים להציע פתרונות שיסייעו לקבוצה זו להתגייר ולהיכנס בצורה מלאה לחיק האומה הישראלית, ולהציב את אתגר הגיור בעדיפות עליונה. הם כבר בחרו להיות חלק מעם ישראל, עכשיו תורנו לאפשר להם לסגור מעגל".
בתוך כך קיים הערב משרד הקליטה בנאות קדומים כנס תמיכה והוקרה ל-1,500 מועמדים הלומדים באולפנים השונים לקראת הגיור, בהם 500 חיילי צה"ל המשתתפים בקורס נתיב.
מנכ"ל המשרד, ארז חלפון, אמר באירוע כי ציבור המתגיירים לא ייפגע כתוצאה מהמשבר במערך הגיור, והביע תקווה להכפלה ולשילוש מספר הלומדים. "לצערי מתחוללת בשבועות האחרונים סערה גדולה סביב נושא הגיור. אני מבטיח לכם שמשרד הקליטה לא יאפשר פגיעה במתגיירים", התחייב חלפון. לדבריו, "נושא הגיור צריך להיות מטופל במלוא הנחישות והאחריות, וברגישות אין קץ כלפי הבאים בשערי העם היהודי". חלפון הבטיח שכל מי שנמצא כיום בעיצומו של התהליך יזכה לסיים אותו בהצלחה.
הרב הצבאי הראשי תא"ל אביחי רונצקי אמר כי עם ישראל הוא "גדול באיכות אך קטן בכמות" ובירך את הצעירים המבקשים להצטרף אליו. לחיילים הוא הבטיח כי בבתי הדין הצבאיים לגיור היחס אליהם יהיה "בתכלית הנעימות, החביבות והסברת הפנים".
סגן ראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה, הרב משה קליין, אמר בכנס: "ישנו קשר של ברית גורל וברית ייעוד בין אלה שבאו מהגלויות השונות וקשרו את גורלם בעם היהודי כבר שם, בארץ נכר. בדור של גאולה, החיבור שלכם לעם ישראל חשוב ביותר".
בכיר במשרד הקליטה הביע בשיחה עם ynet פליאה ואכזבה מהיעדרותם של הרב הראשי לישראל, שלמה עמאר, וראש מערך הגיור היוצא, הרב חיים דרוקמן, שהוזמנו לאירוע ולא הגיעו אליו. לדבריו, "דווקא בתקופה זו בה יש רבים המפקפקים בגיור הממלכתי של מדינת ישראל יש חשיבות גדולה להשתתפותם של הרבנים הבכירים בכינוסים המעודדים את הגיור".
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3552136,00.html
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 13:36 |
|
| |
גם אנוכי חזיתי בפולמוס הגדול, במחאות על כבוד הרב דרוקמן וזעקות שבר על חוצפתו של ההרכב הפוסל, שנטל לעצמו תיק לא לו והפר פקודה של הרב הראשי שליט"א.
מה שלא ראיתי הוא צידוק הלכתי משמעותי לשיטת הגיור, ודאי לא לכתחילה - כלומר צידוק המאפשר לגייר כך ולא כזה האוסר להתיר את קידושי הגרים למפרע.
הרב דרוקמן עצמו הצהיר בראיונות שנתן, שהוא דורש קבלת עול מצוות וכי אין לו דרך לדעת מה בנבכי לבו של המועמד.
אם הוא רואה שזה לא רציני בעליל, הוא אכן שוקל לדחותו.
המראיינים שואלים: נו באמת, אתה לא יודע שרובם לא מתכוונים להיות דתיים?
התשובה היא: מניין לי לדעת?
גר שהתגייר כך, יש לשבת שבעה נקיים לפני שפוסלים את גירותו. אבל לגייר כך לכתחילה? אני לא מבין את תלמידי החכמים שבין התומכים.
ברור מאוד, שהבעיה היא הפער בין עם ישראל שעליו דובר בברייתות, עם שבהגדרה לפחות מזוהה עם שמירת מצוות מלאה ובין מצבו של העם היום שאינו כך.
לדרוש מגוי הרוצה להצטרף לעם, להיות דווקא כמו מיעוט העם ולא כמו הזרם הגדול, זו דרישה שאינה מתיישבת בקלות עם המציאות, גם אם ברור לגמרי שזו הדרישה של ההלכה.
אלא שיהודי אורתודוכסי, אינו יכול להצהיר בקול רם שהמצב השתנה והפסיקה בעקבותיו, כלן הוא חייב להתפתל בניסוחים של 'דברים שבלב' למרות שהוא יודע שזה מגוחך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 00:04 |
|
| |
הבעיה העיקרית היא הגדרת המדינה כמדינה יהודית כלומר הגדרה הלכתית. הדבר הזה יוצר אבסורד מטורף, שבו על מנת להיות אזרח מדינת ישראל עליך להיות יהודי ע"פ ההלכה. דבר שהציבור החילוני לא יכול להסכים לו.
ולכן המדינה רוצה להרחיב את האפשרות לגיור/התאזרחות לקריטריונים אזרחיים, ומאידך היא רוצה לשמור על הזהות היהודית שבעיני רבים נחשבת כזהות המקובלת על האורטודקסים. ומכאן המשחק ונסיונות משיכת הסדין מכל עבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2008 23:11 |
|
| |
שו"ת היכל יצחק אבן העזר חל א' סימן כ'
"...ואמנם הלכה כדברי האומר כולם גרים הם ואעפי"כ חוכך אני בגירות כזו בימינו, דבימי חז"ל ובימי הפוסקים ז"ל כמעט לא היה מקום בתוך עדת ישראל ליהודי עבריין, והנכרי שהתגייר אעפ"י שהיתה לו פנייה חומרית, היינו יכולים לקבל לרצינית את הסכמתו לשמור את המצוות כי אחרת כמעט שחייו לא היו חיים, אבל בימינו לדאבוננו, שהמצב כ"כ פרוע שיהודים שעפ"י הדין הם בכלל פושעי ישראל, הרבה מהם הם מנהיגים של הקהלות, ואף מנהיגי האומה, מה נחשב זה לנכרי זה (או לנכרית זו), לאמר בפיו (או בפיה), שהוא (או היא), מקבלים יהדות, ולמה ישמרו את המצוות כשכל כך הרבה יהודים אינם שומרים, באופן שיש אומדנא שהקבלה מסופקת כשסבת הגירות היא חיצונית, ומכיון שיש לדון שגרים כאלה הם גירי ספק הרי משתנה הדין שאם יבואו לפנינו לגיירם יש לנו להמנע שהרי אנו מכניסים את הנפש הזאת באיסורים חמורים ואנו נותנים מקום לתערובת זרע ספק נכרי בישראל ..."
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2008 13:42 |
|
| |
אין להרב דרוקמן ליפול ברוחו.
יש סיפורים פיקנטיים בהרבה מהסיפורים שלו.
ההיטפלות אליו היא אך ורק על רקע גזעי.
עיין בכתבה המצו"ב, בהמשך אעלה עוד מעוללות 'רבנים' למיניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2008 10:26 |
|
| |
כאחד שקרא ועקב אחרי גיורי דרוקמן, אני מרגיש בטוח לומר חד משמעית כי כמעט כל הגירות שלו זה שקר. מדובר באנשים שרוצים הטבות חברתיות בארץ, אין להם שום ענין בעם היהודי או בתורת ישראל. שום כלום!
דברתי פעם עם אחד ד"ל ושאלתי אותו מה פשר הגירות הזאת? ענה לי שדרוקמן סובר שזה הוראת שעה. והנה כאן טעה "הרב" דרוקמן טעות גדולה. הוראת שעה הכוונה שאפשר לוותר על דין מדיני התורה בעת הצורך, ולמשל, אסור להקריב קרבן בבמה בזמן שבהמ"ק קיים, אבל אליהו התיר לעצמו להקריב קרבן בהר הכרמל כהוראת שעה. היינו, שהקרבן הוא קרבן, המזבח הוא מזבח, אבל וויתר על איסור הקרבה. אבל מה יקרה אם יש מחסור שנה אחת בתבואה, ואז יקום רב ויגיד שאפשר לצאת חובת מצה עם מלפפון מפני הוראת שעה. הרי לחוכא ולטלולא יחשב, מלפפון אינו מצה, ושום הוראת שעה לא יכול לשנות זאת.
וה"ה לגבי גיורים אלו, אם נניח שהיו מקבלים עול מצוות או שבדעתם להצטרף לעם ישראל באיזה שהוא דרך, הרי היה אפשר לדון שמפני הוראת שעה אפשר להקל בתהליך. אבל פה מדובר בגוים שאין להם שום ענין כלל להצטרף לעם ישראל, ולפיכך אין שום הוראת שעה בעולם שיכול להפוך גוי ליהודי. גוי הוא גוי ויהודי הוא יהודי, ואין בכח הוראת שעה לשנות זאת.
לסיום אני חייב לומר שאני מכיר גרים שומרי תורה ומצוות שהתגיירו תחת דרוקמן. ולכאורה הם אכן יהודים כשרים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2008 23:33 |
|
| |
כאוטע
ההוראת שעה שלו אומרת משהו אחר. הוא טוען שמדובר בבני יהודים שהוריהם התבוללו מאונס תחת המגף הסובייטי ולכן מצווה להחזירם לחיק עמם.
לא אמרתי שיש בזה, אלא שאם להתמודד אז עם זה.
לגופה של סוגיא, אין ספק שהמתח נוצר מהיות ההגדרה המקובלת ליהודי, אחרת ממה שהיתה לפני מאתיים שנה. אז היה די ברור שיהודי הוא שומר מסורת בדרך כלל, היום זה בכלל לא ברור.
לעובדות, הם טוענים שאחוזי שמירת המצוות אצל הגרים שלהם, אינה קטנה יותר מאשר בגיורי החרדים. אני לא יודע נתונים, אתה יודע?
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 00:08 |
|
| |
הקניזי:
אולי יש מצוה להחזירם לחיק עמם. כידוע שברוסיה רוב תלמידי חב"ד היום הם גוים שאבותיהם היו יהודים. כפי הנשמע הם פועלים על פי האדמו"ר הרמ"ש שסבור שיש ענין מיוחד להחזיר גוים אלו ליהדות. יהי להם אשר להם. אבל איך אפשר להכריז על גוי כיהודי?!
האם אתה מכיר הגדרה אחרת להיות יהודי מעבר לקבלת י"ג עקרים וקבלת עול מצוות?
באשר לעובדות, עובדות לחוד ומעשים לחוד. דברתי עם אנשים שהשתתפו בקורסים זה הכל בדיחה, וכולם יודעים זאת כולל המזרחיסטים. רק המזרחיסטים מקוים שעם הבדיחה הזאת אפשר לחזק את עם ישראל, ועדיף גרים כאלו מגוים רגילים. אבל גם בזה אני מתווכח בכל תוקף הגרת גרים גרורים לא יחזק את עם ישראל, אלא ההפך יחליש את היהודים. הגע בעצמך, אם איזה יהודי "דתי לייט" נפגש עם גיורת של דרוקמן. בעבר לא היה מסתכל עליה, והיום... האם מישהו מדמיין בכלל, ש"גיורת" זאת תחזק את הקשר שלו ושל הבנים שלו עם היהדות?!
ולבסוף, כמה יש להצטער על הד"ל, שהם ביסודם הציבור הכי איכותי בארץ, ואינם מצליחים לגבש שיטת חיים בריאה. אין כמעט תחום אחד שבו הד"ל יכולים להצביע בגאוה על הצלחה גם במישור החברתי וגם במישור הדתי (למעט בני עקיבא, ההסדר וש"ל ברובם). עד שחזקה על כל יוזמה שהד"ל מעורבים בו, שהיא תיכשל.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 00:59 |
|
| |
האם אני מכיר הגדרה אחרת? ובכן י"ג עיקרים תוציא מכאן. מספיק שלשה עיקרים של ר"י אלבו. גם היק'ס הם יהודים למרות שעלולות להיות להם אי אלו בעיות בתחום של תורה ומדע ואין להאריך.
אתה צודק שאין הגדרה הלכתית ליהודי, חוץ מההגדרה ההלכתית. אני מדבר על הגדרה בשיח של בני אדם. זו בדיוק הבעיה, שההלכה אינה שולטת היום על השיח, ומה שאינו נחשב ליהודי בהלכה עלול להחשב כיהודי בעולם.
באשר לעובדות, זה לא נשמע ממש אמין. למיטב ידיעתי, גם אני דיברתי עם כמה אנשים, לא מדובר על קורסים אלא על אימוץ ע"י משפחה למשך שנה. מדובר על תהליך הרבה יותר רציני מאשר קורס ורק לאחרונה אירחו בעירנו חיילים בוגרי נתיב.
אני לא מכיר קורס, ועוד כזה המוגדר כבדיחה, שבמסגרתו מתארחים אצל משפחות זרות כדי להכיר יותר מקרוב את הקהילה.
למשפט הסיום שלך, אם אתה רואה הצלחה גדולה בבני עקיבא, הסדר ושירות לאומי, מה עוד חסר לך?
שמעתי שהם גם מתגאים במפעל ההתיישבות, כמה גאווה צריך מגזר אחד? (כמה יש לחרדים?)
|
|
|
|