| נשלח ב-4/6/2008 00:21 |
|
| |
"השירות האזרחי"
לפני חצי שנה החל משרד הביטחון בייסם "השירות האזרחי" כתחליף לצבא בציבור החרדי.
השירות מותאם לאברכים מגיל 22 +ילד או 23 ללא.
יש אפשרות לעסוק בכל מיני תחומים הקשורים לרווחת הציבור
ואפשר לעשות זאת בשנה במשך 40 שעות שבועיות או בשנתיים 20 ש"ש.
מצווה לפרסם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 12:15 |
|
| |
תגיד לי?
מי שאין לו ילד גם יכול לעשות?
אני שאלתי בלשכת גיוס אמרו לי רק אם יש ילד...
ישך מושג???
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 13:10 |
|
| |
מקשיב לנער ויסיר,
תוכלו לנדב פרטים נוספים- במה בדיוק מדובר, במה זה כרוך, והיכן אפשר לברר/להצטרף?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 16:35 |
|
| |
אני אשתדל לתת את המידע שברשותי.
היישום של "השירות האזרחי" הוא במשרד ראש הממשלה, במנהלת שהוקמה לשם כך ושבראשה עומד ד"ר ראובן גל. הבסיס ל"שירות האזרחי" הוא בחוק טל, שכלל שני אלמנטים חדשים: 1. שנת הכרעה 2. שירות אזרחי. את השירות ניתן לבצע בעמותות שונות ובתחומי התנדבות מגוונים. בתקופה האחרונה הצטרפו אברכים רבים לשירות אזרחי, כחונכים במסגרות לנוער שוליים חרדי. כמדומני שבשלב זה המינהל איננו מעוניין לצרף עוד חרדים חדשים בתחום זה, שעבור רבים מהווה המשך טבעי ל"כולל". מספר החרדים בשירות האזרחי עומד כעת על כ-400 איש.
הזכאות להצטרף ל"שירות האזרחי" נקבעת ככל הנראה ע"י צה"ל, הצבא אמור להחליט האם הוא מעוניין לפטור את הצעיר מחובת גיוס לטובת השירות האזרחי. מפי השמועה הבנתי שהוא אכן איננו מאשר זאת לרווקים עד גיל 26 ולנשואים ללא ילדים [אינני יודע עד איזה גיל].
תקופת השירות האזרחי היא 40 שעות בשבוע למשך שנה, או 20 שעות שבועיות למשך שנתיים. בתקופת השירות האזרחי, מקבלים המשרתים קצבה חודשית מהביטוח הלאומי. סכום הקצבה המקסימלי הוא 2,100 ש"ח לחודש [לנשוי + 1] עבור 40 שעות שבועיות [כ-13 ש"ח לשעה] או חצי מהסכום עבור 20 שעות שבועיות. לדברי ד"ר ראובן גל 25% מהשעות ניתן להמיר בלימודים מקצועיים ו/או אקדמיים וכיו"ב.
לסיום, ברצוני לצרף הצעה מעשית למעוניינים. בארגון "יד שרה" מחפשים כעת מתנדבים בתחום המחשבים, אין צורך בידע מסודר אלא בגישה טובה לעניין. לדבריהם, הם מדריכים את האנשים, ולאחר כשנה הם יכולים להשתלב בהצלחה רבה בעולם העבודה. זןהי הזדמנות לעשות "שירות אזרחי" ובו זמנית לרכוש מקצוע וניסיון בעבודה.
המעוניינים יכולים לפנות אלי בתיבה האישית, או בדוא"ל [email protected]
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 01:41 |
|
| |
בן ציון אין קשר בין השירות האזרחי לבין צה"ל .. .בשנת מסימה יש לך את היכולת להחליט ואז להצטרף או ל צבא או לשירות האזרחי
כיום יש אפשרות גם בחיל האויר וגם בחיל הים. יש קבוצות של חרדים בכמה מגמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 02:59 |
|
| |
מקשיב לנער
בנוגע לצה"ל, אינני יודע מהיכן אתה שואב את המידע שלך. אני השתתפתי במספר ישיבות במינהלת השירות האזרחי שבהן נכח גם נציג אכ"א, שם הובהר בפירוש שההחלטה לאפשר לאדם לעשות שירות אזרחי נתונה לצה"ל. יתירה מכך, אלו שהוזמנו לשירות אזרחי ולא נענו, שמותיהם נשלחים בחזרה לצה"ל.
נדמה לי שעירבת בין "שנת הכרעה" ל"שנת משימה". שנת הכרעה היא שנה שבה יכול מי ש"תורתו אומנותו" והוא מעל גיל 23 להפסיק את לימודיו התורניים ולא להתגייס לצבא, בסיום השנה הוא יכול לבחור בין האופציות השונות: חזרה לישיבה; שירות צבאי; שירות אזרחי. שנת משימה היא השנה השלישית בנח"ל החרדי, בה הם אינם משרתים כחיילים קרביים אלא נשלחים ללימודים.
האפשרויות החדשות לשילוב חרדים בחיל האויר; התקשוב; הים והמודיעין, אכן מהווים לדעתי פריצת דרך בנושא של גיוס חרדים לצה"ל. שלשום [י"ב חשוון] גוייסה קבוצה רביעית לחיל האויר, והמספר עומד כיום על כ-150 חיילים חרדים.
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 12:11 |
|
| |
בן ציון כהנא כתב:
לסיום, ברצוני לצרף הצעה מעשית למעוניינים. בארגון "יד שרה" מחפשים כעת מתנדבים בתחום המחשבים, אין צורך בידע מסודר אלא בגישה טובה לעניין.
--
למיטב ידיעתי הם מחפשים מתנדבים במגוון תחומים ולאו דוקא בתחום המחשבים. כך שהם ישמחו אם תפנה אליהם גם מתנדבים לנושאים נוספים.
תוקן על ידי יהודים ב- 13/11/2008 12:08:31
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2008 01:51 |
|
| |
בןציוןכהנה,
אני חושב שנכון לכל אברך שרוצה לעזוב את הכולל לבחון את אפשרויות הצבא - יש שם אפשרות מצויית לרכוש מקצוע נדרש בשוק עם נסיון תעסוקתי עם ליווי להשמה לקראת השחרור...
וכמובן עם שירות למהדרין (אוכל "גלאט", שיעור יומי וסביבת עבודה צמודה בלי נשים)...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 10:15 |
|
| |
להלן רשימת הגופים שניתן לעשות בהם שירות אזרחי, את הרשימה קיבלתי ממנהלת השירות האזרחי.
| |
שם הגוף |
סוג הפעילות |
כתובת |
| 1 |
אור מאיר |
סיוע לנזקקים |
יום טוב אלגזי 2 ירושלים |
| 2 |
כיבוי אש - יו"ש |
כבאים ומוקדנים |
התאנה 2 גבעת זאב, ירושלים |
| 3 |
עיריית ירושלים |
עזרה לנזקקים |
עיריית ירושלים |
| 4 |
ארגון תכלית |
חלוקת מזון למשפחות ובבתי חולים |
מרכז שטנר 5 ירושלים |
| 5 |
אם הבנים |
חונכות רגשית לילדי משפחות חד הוריות |
בית הדפוס 11 ירושלים |
| 6 |
אשל ירושלים |
חלוקת מזון |
רח' הכנסת אורחים 1 ירושלים |
| 7 |
תקוות אחינו |
סיוע לנזקקים |
בליליוס 6 ירושלים |
| 8 |
זק"א |
לפי פרויקטים |
יפו 234 ירושלים |
| 9 |
יד שרה |
בתי מלאכה מוקדי מצוקה נכוניות |
שדרות הרצל 124 ירושלים |
| 10 |
תורת חיים |
חונכות |
הקבלן 18/6 הר נוף ירושלים |
| 11 |
מפעל חיים |
עזרה לראש המטה |
ירמיהו 78 ירושלים |
| 12 |
קרית הילד |
סיוע לנזקקים |
סורוצקין 40 ירושלים |
| 13 |
עמותת שח"ל |
הדרכת נוער והוראה |
יד חרוצים 13 ת.ד 53380 ירושלים |
| 14 |
מוסד סנהדריה |
חונכות |
רח' הלה 25 קטמון ת.ד 164 ירושלים |
| 15 |
מעייני הישועה |
סיוע רפואי |
הרב פוברסקי 17 בני ברק |
| 16 |
עזרה למרפא |
השאלת ציוד רפואי נהגי אמבולנסים מוקדנים |
חיד"א 24 ת.ד 518 בני ברק |
| 17 |
עזר מציון |
|
רח' רבינוב 5 ת.ד. 2709, בני ברק |
| 36 |
חסדי נעומי |
סיוע לנזקקים |
בר יוחאי 10, בני ברק |
| 18 |
קרן הילד |
פנימיה לבנים משפחתון |
קהילות יעקב 62 בני ברק |
| 19 |
עמותת חנוך |
קידום נוער במצוקה |
יונה הנביא 10 בני ברק |
| 20 |
אור ירוק |
לפי פרויקטים |
הנגר 22, הוד השרון 45240 |
| 21 |
הגרעין החינוכי |
נוער בסיכון עזרה לנזקקים |
ת.ד. 24 רמת השרון |
| 22 |
מגן הלב(אשדוד)/ צוהר לטוהר(חיפה) |
עזרה וסיוע לנזקקים |
רח' ארלוזורוב 28 חיפה 33135 |
| 35 |
תורה חיים וחסד |
חונכות |
הארי 6 צפת |
| 23 |
המועצה האזורית מטה בניימין |
|
פסגות ד.נ מזרח בנימין 90624 |
| 24 |
מועצה אזורית נחל שורק |
חונכות לנערים בסיכון |
יד בנימין מועצה אזורית נחל שורק |
| 25 |
המרכז לחלוקת מזון |
חלוקת מזון |
סלמה 39 תל אביב |
| 26 |
חמלה |
סיוע לנזקקים |
מצפה יריחו |
| 27 |
מד"א |
חובש מלווה מוקדנים |
יגאל אלון 60 תל אביב |
| 28 |
מועצה מקומית אלעד |
רווחה בריאות ומוקד עירוני |
ניסן גאון 1 אלעד, חונה המעגל 32 |
| 29 |
ארגון החסד עונג שבת |
חלוקת מזון וסיוע למשפחות |
ניסים גאון 7 אלעד 40800 |
| 30 |
עזרת אחים |
סעד וחילוץ סיוע לנזקקים |
שפת אמת 27 בית שמש |
| 31 |
עיריית ביתר עילית |
|
ר עקיבא 38 ביתר עילית |
| 32 |
עיריית קרית מלאכי |
סיוע במשרד ולמשפחות |
|
| 38 |
ישיבת "חברותא" |
תיגבור תלמידים חלשים והכנה למבחנים |
כפר בתיה ת.ד. 17 רעננה |
| 39 |
ישיבת הבוכרים "אור שמחה" |
חונכות |
כפר חב"ד |
| 33 |
קונגרס יהודי בוכרה |
עזרה בקרב הקהילה הבוכרית |
רח' בצלאל 27 רמת גן 52521 |
| 34 |
רטונו |
מרכז גמילה |
גבעת שמש 815 ד.נ שמשון 99708 |
| 37 |
רחשי לב |
סיוע בטיפול בילדים חולים סיוע למפשחות |
עיזוב 16 אשדוד |
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 19:29 |
|
| |
בן ציון אני מתנצל על הטעות שלי ומברך על המידע שהעלת.
רציתי לברר
האם מישהו שמע על כנס שהצבא עושה בקשר לאגפים חדשים שנפתחים לציבור החרדי.
זה אמור להיות בשבוע הבא ב9/12 .
אשמח לשמוע פרטים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 23:51 |
|
| |
מקשיב לנער
אין לי מושג על הכנס בשבוע הבא, אבל אני בהחלט יודע לספר על כך שיש כיום מגוון של אפשרויות, לחרדי המעוניין לרכוש מקצוע בצה"ל ולצבור ניסיון בעבודה במהלך השירות הצבאי. להלן בקצרה האופציות הקיימות.
1. שחר כחול - רכישת מקצועות טכניים וטכנולוגיים ברמות שונות, והשתלבות במערך הטכני בחיל האויר.
2. שחר באופק - לימוד מקצועות התוכנה ובדיקות התוכנה, והשתלבות במערך המחשוב בחילות האויר התקשוב והים.
3. שחר ים - לימוד מקצועות ימיים, ועבודה מובטחת בבסיסי חיל הים בחיפה.
4. בינה בירוק - הכשרת תוכניתים ובודקי תוכנה, ושיבוצם בחיל המודיעין ביחידה 8200, מהיחידות המובחרות ביותר בצה"ל.
5. שחר אט"ל - לימוד מקצועות אזרחיים [כדוגמת נהגי רכב כבד], בעלי ביקוש בשוק העבודה, ושירות באגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה.
6. שחר תקשוב - קבלת תעודה של טכנאי אלקטרוניקה, ולאחר מכן שירות בתחום בחיל התקשוב.
המכנה המשותף לכל התוכניות, היא הסביבה החרדית וההקפדה על כשרות; שיעורי תורה; תפילות והפרדה מבנות. בתקופת השירות, מלבד בתקופת הטירונות והלימודים, משרתים החיילים קרוב לבית וחוזרים בכל ערב ובכל סוף שבוע לבית. התוכניות מיועדות לבני 20 ומעלה, שהיו במעמד "תורתו אומנותו". מלבד בתוכנית "שחר באופק" ביוזמתו ובפיקוחו של הרב ראב"ד רב חיל האויר, שמיועדת לאברכים נשואים בלבד. אורך השירות תלוי במצב האישי של האדם [גיל ומצב משפחתי], ובמסלול הלימודים הספציפי. עבור בעלי משפחות מדובר גם בתקופת השירות הסדיר בשכר הגון, בשל תשלומי משפחה והטבות נוספות [תחבורה ציבורית חינם, פטור מארנונה, החזר שכר דירה]. בהרבה מקרים עשויה להיות אפשרות לחתום קבע. בכל מקרה, זו כנראה הזדמנות טובה לעבודה בטוחה, בתקופה של מיתון.
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2008 20:15 |
|
| |
בן ציון
מה הקריטוריונים לשירות צבאי מהמגוון שהזכרת כאן? לדוגמא האם ישנה חובת טירונות מס' חודשים קודם השירות? אם כן באיזו טירונות מדובר. כמה זמן נמשך שירות צבאי זה? והאם בסופו מוכר החייל כמסיים שירות צבאי מלא, לדוגמא בפקדון ובמענק שחרור, וכן בהטבות להם זכאי חייל? תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2008 09:28 |
|
| |
בנציון
הייתי מאד שמח לדעת על האפשרות של 25% מהשעות להמיר ללימודים אקדמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2009 00:35 |
|
| |
ראיון עם מתנדב ביד שרה במסלול שרות אזרחי:
למה החלטת לצאת לשרות?!למדתי בכולל וגם היה לי סיפוק, ולאחר מלחמת לבנון השנייה, החלטתי להירתם לפעילות נוספת לשותפות בעם, אז נכון שתלמידי חכמים פטורים ממשימות ביטחון, וגם צה"ל לא מתאים כל כך לשומרי תורה ומצוות, אבל יש עוד הרבה דברים שאפשר ואף חובה להיות שותפים לעשייה. ואיך הגעת ליד שרה?! כתחביב הייתי עוזר לאנשים בנושאי מחשבים בשעות הפנאי, נודע לי שביד שרה שמשתמשת עבור 100 הסניפים שלה במאות מחשבים - זקוקים לאנשי תמיכה וסיוע לתחזוקת המחשבים, הם היו מוכנים להכשיר מתנדבים לתחזק מחשבים ורשתות. בנוסף במחלקה שם עובדים אברכים בני גילי, עשיתי אחד ועוד אחד והבנתי שזה המקום שמתאים להתנדבות. אז מה הסדר יום שלך?! למעשה במסגרת השרות האזרחי שהוא תחליף מלא לשרות צבאי (לאחר השרות אין עוד צורך בדיחויים) ניתן לפצל את השרות למשך שנתיים - 4 שעות ביום, אני בחרתי באפשרות הזו כך שהבוקר שלי פנוי ואני יכול להישאר בכולל, בצהרים אני מגיע ליד שרה, מתפלל מנחה בביהכ"נ בבנין, ואחר כך למחלקת המחשבים. במרכז המחשבים מגיעות אלינו פניות מסניפי יד שרה בכל הארץ. למעשה, כל סניפי יד שרה מופעלים על ידי מתנדבים, לרוב מבוגרים יותר - שיש להם זמן להתנדבות, ולא כולם יודעים לטפל בתקלות מחשבים וכדומה - אני והצוות עוזרים להם גם בתמיכה מרחוק, ויש גם מי שנוסע בכל הארץ לאורך ולרוחב לטפל פיזית. כמו כן אני משתתף בתמיכה פיזית למחשבים בבנין יד שרה המרכזי בירושלים, יש בו עצמו כ20 אגפים שונים שצריך לתת לכל אחד את צרכי המחשוב שלו, זה קצת ארוך ואני לא יודע אם יהיה לך כוח לשמוע. ספר, זה בסדר... אני אתן כמה דוגמאות. יש ביד שרה משחקייה לילדים בעל צרכים מיוחדים שמצריך הכירות עם מערכות מחשב ומשחקים, ויש גם מרכז כנסים והרצאות בנושאי רפואה, תמיכה והתנדבות - ששם יש מערכות הקרנה וכריזה ועוד. או המוקד מצוקה שפועל 24 שעות ביממה, ומפעיל מערך ממוחשב של עשרות אלפי מנויים, שעבורם זה ממש גובל בפיקוח נפש, יד שרה מפעילה גם מוקד נכוניות (שרותי הסעה לנכים) עם מערכת ניווט לווינית, ויש גם מחלקה של מרותקי בית, שעורכים סיפורי חיים - ולהם צריך לתת תמיכה איך להשתמש במחשב, להדפיס ולשמור דברים, כך שממש לא משעמם... מה גם שבכל מחלקה כמעט יש חרדים שמשרתים במגוון תחומים כך שצריך לפנות גם זמן לפטפוטים... זה הרי לא הכי מקובל במגזר שלנו, איך המשפחה מגיבה על זה?! תראה, הרי מדובר בחסד ומי לא רוצה לגמול חסד – הבעיה היא רק השם הקצת מפחיד "שרות אזרחי" אז זה באמת קצת טעות שקוראים לזה ככה, היה צריך לקרוא לזה גמ"ח או ארגון מתנדבים. המשפחה שלי שמעה במה מדובר והבינה שזה באמת דבר מצוין. מילה לסיום מי שרוצה לתרום (לאו דווקא במחשבים) ולעשות את זה בסביבה טובה ומגוונת - אני ממליץ לו לעשות את זה ביד שרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2009 16:17 |
|
| |
הנחה בארנונה מישהו יודע האם זה מוגבל ל100 מטר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 13:04 |
|
| |
מנהלת השרות האזרחי פרסמו חוברת מידע *עדכנית* ל01.01.2010 בין השאר נמסר בה כי משרת במסלול מלא מקבל פטור מלא מארנונה ומי שמשרת במסלול מפוצל זכאי ל50% הנחה בארנונה. כמו כן עם סיום השרות זכאי המשרת ל: מענק סיום: כ162 ש"ח לכל חודש שרות. פיקדון אישי של כ485 ש"ח לכל חודש שרות לטובת: פתיחת עסק/קניית דירה/לימודים/נישואין. מלגות לימודים לפי זכאות, וכן אפשרות להטבות מס במשך 3 שנים מסיום השרות. ניתן להוריד את החוברת המלאה מאתר אגודה אחת: חוברת מידע שירות אזרחי
|
|
|
|
|