בית פורומים שידוכי חרדים

הסכם ממון - כן או לא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2008 19:41 לינק ישיר 

מדובר בדבר טוב (אם לא יועיל לא יזיק)
אבל מה, כמו שאמרת לא נראה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 21:36 לינק ישיר 

אם אנו מניחים שכל הנישאים אוהבים מאד ונישאים לתמיד. השאלה היא מהו אחוז הגירושין/פרידות כיום בציבור בו הנך חי ומהו הצפי (בין היתר בהתבסס על נסיון העבר) לגידול באחוז הגרושין לאורך שנות הנישואין. כמו כן יש לבחון מהו האחוז של הבעיות במקרי גרושין אותם הסכם הממון פותר.

אם מדובר בארוע רחוק - נניח 1%, כאשר מתוכו מסתבכים 10% - הרי שההסדר יטפל ב- 1 מתוך 1,000 וניתן לשער כי אין צורך בהסדר כאמור.

אם מדובר בארוע קרוב - נניח 15% מתגרשים ומתוכם 66% מסתבכים, הרי שההסדר  יטפל ב- 1 מתוך 10 וניתן לשער כי יש צורך בהסדר כאמור.

את הפתרון היכן הגבול ומה מתרחש וצפוי להתרחש בפועל, אינני יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2008 23:43 לינק ישיר 

שרפ

קראתי את החלק העליון של תגובתך הראשונית - מה הסיבה שלא עשית הסכם ממון עם אשתך?
אשמח אם תאיר את עייני בנושא הכתובה, אני לא חיפשתי בויקיפדיה, אלא שלפתי מזיכרוני.
אם חז"ל היו חכמים, למה שאנו נהייה יותר חכמים מהם? למה שננסח כתובה אחרת ח"ו? התורה לא תהייה מוחלפת ולא תהא תורה אחרת לעולמים, ובינתיים למזלנו חוקי התורה הם שקובעים לעניין נישואים וגירושים כאן במדינתנו, ואין צורך בתוספות שלא ידעום אבותנו.
רכוש האישה ורכוש בעלה הוא היינו הך.
אני ממש לא בגישה שמי שדעתו שונה ממני הוא אדם רע, אין קשר בכלל, והוא יכול להיות אדם הרבה יותר טוב ממני.
כל אדם מישראל אני מכבדת ומעריכה אף אם דעתו שונה, אבל אם דעתו מצביעה על אופי רע זה כבר משהו אחר.
ואם הדעה לגבי נישואים זה כמה שיותר להרוויח הנאות וכסף וחלילה לא להינזק לא לוותר ולא להקריב ועוד קורא להנאות של עצמו - אהבה, באמת יש כאן עיוות גדול במחשבה.

פםן פםן

אוי ואבוי לזוג שלא מתגרש בגלל שבמילא יש הסכם ממון, לא מקנא בחיים שלהם.
הצלחת הנישואים אינה תלוייה בכמה זמן לפני הנישואים הכרנו את בן הזוג, אלא האיכות ההיכרות ובהרבה תפילה, בציבור החילוני דווקא יש הרבה יותר גירושים מאשר בציבור החרדי מכיוון שלפני הנישואים לא מכירים באמת את האדם, ורק אחרי שנקשרים בקשר מחייב, מגלים את הפרצוף האמיתי.
ואני חושבת שאהבה היא תולדה של נתינה (כפי שמובא ברב דסלר), מה שמגיע אחרי הנישואים וכמעט לא קיים לפניהם, מה שכן קיים זה כימיה וקליק שהם דברים שונים מאהבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 00:11 לינק ישיר 

אענה לך בקצרה:
1. לא חתמתי על הסכם ממון - אהבתי ואני אוהב את אשתי בלב שלם. לא חשבתי ואני לא חושב כיום שאזדקק להסכם כזה. כאשר נישאתי גם לא היתי מודע לנושא.

2. הסכם ממון הוא כמו כתובה, אך תואם את החוק האזרחי החל. ז"א חז"ל תיקנו כתובה בהתאם לדיני ממונות שחלו במועד קביעת הכתובה. כיום קיימים דינים אזרחיים שונים מחד ויש צורך בהתאמה מסויימת לגביהם (ואי"הכאשר יושבו שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה בית הדין שבאותו הדור יחליט על נוסח הכתובה באותו המועד).

3. לפי ההלכה רכוש הבעל ורכוש האשה אינו הינו הך, מה שקנתה אשה קנה בעלה (תפנימי).

4. בעבר נושא הגירושין היה ברור. אם היתה עילת גרושין היו כופים את הבעל לגרש בדרך של הכאה עד שתצא נפשו (והאשה תהא אלמנה). במצב כזה במועד החתונה לא היה צורך להבטיח כי יבוצע הליך של גרושין מצד הבעל וכלפי האישה היה ניתן לגרשה בכפיה. כיום אין לבית הדין סמכות כזו וכל נושא האכיפה נקבע בחוק. לפי חרם דרבנו גרשום לא ניתן גם לגרש אשה בכפיה. הציבור גם לא שם יותר מדאי על בתי הדין בענין הגרושין (גם מי שמכנים עצמם חרדים הכי גדולים כאשר מגיעים לגרושין הם מענים את בני זוגם בנפרד), לכן יש חשיבות לקביעת סיכום מראש שיבטיח את המצב.

5. את הכתובה, שגם היא הסכם ממון לטובת האשה, חז"ל מנסיונם כפו לחתום, בכדי שנים לא יותרו עליה מרוב אהבה (כפי שהתבטאת). לכן כתבתי שיתכן ויש צורך שהסכם ממון יהא חובה ולא רשות.

למשפט האחרון שלך קשה לי להתייחס לגופו, את אינך מכירה אותי מעבר לכתיבה בפורום. אני חושב שהיחס שלי לאשתי אינו מצדיק את מסקנותיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 00:14 לינק ישיר 
לבקשתך - העתקתי את ערך כתובה מהויקיפדיה

כתובה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

כתובה היא מסמך משפטי יהודי הלכתי הניתן לכלה קודם הנישואים. כיום נהוג לתיתהּ תוך כדי מעמד החופה. מטרתו המקורית של הההסכם הייתה הגנה על זכויותיה של האישה.

בהסכם מתחייב הבעל לזון, ולפרנס ולכבד את אישתו. (על פי הפסוק "שארה כסותה ועונתה לא יגרע" (שמות כא, י) כמו כן, בכתובה מפורט הסכום אותו מתחייב הבעל לתת לאישתו במקרה שיגרש אותה, או אם ימות, וכן נרשם הרכוש אותו מביאה האישה מבית אביה, שבהם לבעל זכויות חלקיות, ונשאר בבעלותה. הסכום המינימלי לכתובה הוא מאתיים זוז (מטבע מימי המשנה והתלמוד) לבתולה, ומאה (הנקראים גם מנה) לאלמנה וגרושה, בתרגום למטבע עדכני, 200 זוז הם משכורת של כשנה. על שטר הכתובה חותמים שני עדים כשרים. העדים צריכים להיות נוכחים גם בעת שהחתן מוסר לאישה את הכתובה. יש הנוהגים (וכך מקובל כיום ברוב הכתובות שבמסגרת הרבנויות המקומיות השונות) שגם החתן מוסיף את חתימתו, אם כי על פי התקנה המקורית, הכתובה היא אשרור של התחייבות הבעל בעל פה בפני העדים. לאחר מסירת הכתובה, מפקידה אותה הכלה אצל אמה עד לאחר טקס הכלולות ובהגיעה לביתה עליה להטמין את הכתובה במקום שמור שלא תאבד וחובת השמירה מוטלת עליה. על פי תקנת חז"ל, אסור לבני הזוג לשהות יחד בלא כתובה. במידה והכתובה אבדה, עליהם לכתוב כתובה אחרת הנקראת כתובה דאירכסא (כתובה שאבדה). למעשה, כיום בעת החופה כותבים עותק של הכתובה הנשמר במשרדי הרבנות, למקרה ותאבד הכתובה המקורית. בקרב עדות שונות השתרש מנהג שהכלה מפקידה את הכתובה בבית אביה על מנת שיגן על הכתובה מפני הבעל, במקרה שהיחסים ידרדרו. אולם, הלכתית אין בכך כל צורך. כי ברגע ההתחייבות, אין ביד הבעל להתנער ממחויבתו לכתובה וכאמור עדיף שהכתובה תישמר בבית בני הזוג.

הכתובה איננה נזכרת במקרא ועל פי רוב הדעות היא תוקנה, על ידי חכמי תורה שבעל פה, במטרתה להגן על הנשים, שלא יהיה קל לגרשן, מאחר שעל המגרש את אשתו לשלם לה סכום כסף גדול. לפי דעות מסוימות חיוב הכתובה הוא מהתורה וחכמים רק תיקנו את איסור השהיה המשותפת ללא כתובה. רבי שמעון בן שטח תיקן שכל נכסיו דלא ניידי של הבעל יהיו משועבדים לכתובה, ומשמעות הדבר שהיא יכולה לגבות את החוב במקרה של גירושין מכל נכסי הנדל"ן של בעלה לשעבר. (כתובות פב, ב) מתקנת הגאונים, נגבית כתובה גם מנכסים אחרים שאינם נדל"ן. לכתובה מחויבים גם בניו של הגבר לאחר מותו, שריד לתקופה בה רכוש היה שייך לגברים בלבד, ואלמנה הייתה עלולה להיוותר בחוסר כל.

הכתובה הקדומה ביותר נמצאה במרשה בשנת 1993 על גבי חרס שגודלו 10X14 סנטימטר. כתובה זו, שמתוארכת לשנת 163 לפנה"ס, (תקופת בית שני) וכתובה בארמית, מזכירה את הכתובות של ימינו. חוקרים משערים שמדובר בטיוטא של כתובה, ולא בכתובה ממש.

במהלך ההיסטוריה ופיזורם של ישראל בגולה, נקבעו נוסחים שונים בקהילות שונות, בעיקר על רקע התחייבויות נוספות שנקבעו בקהילות, והגדרות הלכתיות שונות.

ענייני כתובה מפורטים בגמרא מסכת כתובות, ברמב"ם הלכות אישות ובשולחן ערוך חלק אבן העזר.

[עריכה] הכתובה כיום

כיום הולכת ומתרוקנת הכתובה מתוכנה כמסמך משפטי, בשל שינוי סדרי החיים מבעבר, וחוקים שונים. חוק יחסי ממון בין בני זוג תשל"ג קובע כי כל אחד מבני הזוג זכאי לקחת איתו בהפרד הזוג את כל הנכסים שהביא עימו לקשר. בנוסף, כל אחד מבני הזוג זכאי למחצית הנכסים שהצטברו במהלך הקשר המשותף.

רק לעתים נדירות תובעת האישה את כתובתה (כלומר, את הסכום לו התחייב הבעל). על פי פסיקת בתי המשפט הכתובה מהוה מסמך משפטי מחייב, אך מאחר שמקור החיוב לכתוב כתובה הוא בדין הדתי, הרי שעצם החבות תידון על פי כללי המשפט העברי. למרות שהכתובה היא מסמך מחייב, קיימת פסיקת בית דין רבני כי לא ניתן לתובעה אם רשום בה סכום בלתי ריאלי [1], כזה שהבעל אינו יכול לעמוד בו. גם סכום קטן מדי אינו חוקי. חתנים רבים מתלוצצים במהלך קביעת הסכום בכתובה, ונוקבים בסכום של מיליון דולר, פאי כפול מאות אלפי שקלים, או עשרה גמלים. התלוצצות זו נובעת מן המבוכה שחשים בני הזוג, כאשר בא החתן לנקוב, כביכול, את שוויה של הכלה בעיניו, ומהתעלמות ממחשבות על גרושים ערב טקס הנישואים. קושי דומה חווים זוגות השוקלים הסכם ממון (הסכם טרום נישואים). אותה מבוכה מביאה רבנים רבים להימנע מלנקוב בסכום המדויק בפומבי. במקום אומר הרב "כך וכך שקלים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2012 15:26 לינק ישיר 

******* language="" type="text/"> //create NlsMenuManager instance var menuMgr2955207 = new NlsMenuManager("mgr2955207"); function init2955207() { var productMenu2955207 = menuMgr2955207.createMenu("user2955207"); productMenu2955207.showIcon=false; productMenu2955207.showSubIcon=false; productMenu2955207.addItem("1", "הצג הודעות משתמש", "search_user.asp?userid=499867"); productMenu2955207.addItem("2", "הצג פרופיל", "usercard.asp?uid=499867"); productMenu2955207.addItem("3", "הוסף לרשימת חברים", "userfavorites.asp?fr_id=499867&fr_id_type=1"); productMenu2955207.addItem("4", "שלח הודעה פרטית", "msgbox_post.asp?msg_to=499867"); productMenu2955207.addItem("5", "שלח מייל", "mail.asp?id=499867"); productMenu2955207.getItemById("2").target = "_blank"; var menubar2955207 = menuMgr2955207.createMenubar("menubar2955207"); menubar2955207.showIcon=false; menubar2955207.showSubIcon=false; menubar2955207.drop = true; menubar2955207.stlprf="top_"; menubar2955207.addItem("1", "שרליז", "", "", true, null, "user2955207"); } init2955207(); menuMgr2955207.renderMenus(); *--begin tochen topic *
נשלח ב-23/4/2012 15:20 חסום משתמש  צטט הודעה  ערוך הודעה  לינק ישיר  מחק הודעה  עגן/בטל עיגון להודעה 
מקובל לערוך הסכם ממון לפני הנישואים?

היי. אני די חדשה באזור.
אמנם, לא כל כך חדשה בתחום אבל מזמן לא התעסקתי עם העניין ששמו 'שידוכים'.

ו... יש לי שאלה שהיא בטח תהיה מוזרה, אשמח לשמוע מה אתם חושבים:

מדוע לא נהוג או לא מקובל לערוך הסכם ממון לפני הנישואים?

תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/04/2012 15:25:06

דווח על תוכן פוגעני
******* language="" type="text/">menuMgr2955207.renderMenubar();

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2012 20:39 לינק ישיר 

שרליז כתב:
היי. אני די חדשה באזור.
אמנם, לא כל כך חדשה בתחום אבל מזמן לא התעסקתי עם העניין ששמו 'שידוכים'.

ו... יש לי שאלה שהיא בטח תהיה מוזרה, אשמח לשמוע מה אתם חושבים:

מדוע לא נהוג או לא מקובל לערוך הסכם ממון לפני הנישואים?

למה לא? רק שבד"כ זוג חרדי מגיע לחתונה כ"תפרנים" וכל מה שהם מביאים זה מההורים.
קורה ומישהו "קונה" לבת שלו חתן שלפי הראש ישיבה צריך להיות החפץ חיים הבא, ובסוף הוא מגלה שלא חפץ ולא חיים..
אבל אין ביטוח לכאלה מקרים.  =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הסכם ממון - כן או לא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext