| נשלח ב-26/6/2008 14:27 |
|
| |
סוד?!
קיבלתי באישי:
אני לא יודע אם זה קשור,
אבל איך שומרים סוד? תמיד נפלטים לי סודות, כמה שהם יותר חשובים הם בורחים יותר מהר.
הערה שלי,
למה שלא תפתחו אשכול לבד?!
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 18:03 |
|
| |
שיחשוב על זה שאם הוא היה בצד השני אם הוא היה רוצה שיתגלו עליו סודות כאלה או שיגלו את הסודות שלו......(מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך....)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 20:18 |
|
| |
פשוט וקל,
ללכת עם סטיקר: "מרכז לפליטת סודות"...
ועכשיו ברצינות, זה מאד פשוט.... עבודת מידות. ( והיא, לא קלה כלל...)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2008 20:47 |
|
| |
אוי ואבוי.. חיב לעבוד על עצמו דחוווווווווווף
זה ענין של חוסר אמון, וא"א לחיות עם זה. מישהו בוטח בך ומספר לך את צפונות ליבו וסומך עליך שלא תספר ותרכוש לו כבוד וידידות ואתה בקלילות מפר את האמון ומספר סודות..?!
זה לא פייר. לא נכון ולא צודק.
אם הסוד מאד הסעיר אותך ואתה חייב לספר... אז תנסה לדבר עם אותו אדם שסיפר לך ולדסקס איתו על הנושא עד שתירגע.. ולא תרגיש צורך כ"כ חזק לפרוק מעליך את ההתרגשות בגילוי החדש.
או, שתספר למישו על הסוד באופן שלא תחשוף את הפרטים האישיים וגם שלא יווצר מצב שהמאזין לך יוכל 'לעלות' על הענין הסודי. פשוט תספר בשביל לפרוק.
ואם העניין הוא לרכל על השני, להראות שאתה יודע דברים שאחרים עדיין לא יודעים (וגם אין להם אפשרות לדעת מלבדך) - אז פשוט תתגבר על היצר. ותעבוד על עצמך חזק. אין מוצא אחר. וכדאי שתעשה זאת מוקדם ככל שיהיה, כי אמון וכבוד לשני- זה נכס לכל החיים.
סוויטי נתנה פה כלי עזר להתגבר על היצר- פשוט תעמיד את עצמך במקומו.
בחור, לגבי ההערה- תשיב לו באישי איך פותחים אשכול. יתכן והוא לא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2008 01:15 |
|
| |
אני לא מכיר הרבה פולטי סודות אבל לקצת שאני מכיר יש תכונה משותפת הם כולם רוצים להראות שהם יודעים דברים שאחרים לא ושהם בעניינים בעצם הם רוצים ע"י חשיפת הסודות להיות בחבר'ה ובד"כ לחבר'ה הוא ילך לספר העצה כמו שמיוחדת כתבה זה עבודת המידות
אבל טיפ קטן הבחור שמספר גורם לזה שבדיוק האנשים שחשוב לו לספר להם ולהיות בחברתם לא יסמכו עליו וירחיקו אותו כי אי אפשר לסמוך עליו הוא מגלה סודות סדרתי אז כל פעם שבא לך לגלות סוד תחשוב על זה שזה ירחיק ממך אנשים ותראה שפתאום לא בא לך לספר סודות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2008 23:04 |
|
| |
מדהים!
איזה מבט מעניין על הבעיה,
אני עניתי לו: לפני הכל עצם זה שאתה מודע לבעיה זה חצי פתרון,
לשואל: מקווה שקראת.
|
|
| נשלח ב-28/6/2008 23:21 |
|
| |
שיכנס למוסך ויחליף שמן ברקסים והכל יבוא על מקומו בשלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2008 00:25 |
|
| |
מבט אחר.
מי שיש לו ריכוז טוב - דבר שאם קצת עמל ניתן לרכוש אותה -
כשמתרכזים בעניין מסויים לחוד. היינו לדוגמא, בשעת התפילה, חושבים רק על תפילה ולא על דברים אחרים. בלימוד חושבים על זה. כששומעים סוד גם חושבים על זה. כשגמרו לספר את הסוד. הרי מרוכזים במשהו אחר. הסוד כאילו נשכח ממנו.
אני אישית. כשאני שומע סוד. אני משכיח אותו מליבי במקום. היינו אני יודע מזה. אך הוא עניין שאינו ניתן לעיסוק בו. ושוב אני מרוכז במטלה האחרת שיש לי.
תקרא שוב, קשה לישם, אבל אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2008 14:05 |
|
| |
בקליק,
רעיון חמוד,
אבל נשארה לי תמיה קטנה, א"כ מה הענייו בכלל לדעת את הסוד?
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2008 14:10 |
|
| |
תשתנה מהר לפני הנישואים פשוט אז זה יכול להרוס לך ת'שלום בית מניסיון של אחותי וגיסי שהיא לא יודעת לסתום את הפה כשצריך אחרי שהיא הייתה מדברת על מה שלא צריך הוא היה מתעצבן המצב שלהם היום על הפנים.....בהצלחה
|
|
|
|
|