היום התקיימה ישיבת ועדת ההתנגדויות הופענו בפני הוועדה אני וד"ר אבי רוזנפלדכתושבי יד בנימין.
אבי חינקיס מתכנן המועצה לשעבר ואסקוזידו הציגו את התוכנית להוסיף 17 יח"ד על חשבון שטח ציבורי והסביר שהשטחים הם למען המפונים.
אני ביקשתי מהוועדה לנקות את המצפון שלהם ולהוריד את הנושא הרגשי, הסברתי להם שאין שום קשר בין הקרקעות שישווקו לדעתי במכרז תפור לתלמידי הישיבה שמעולם לא ראו את גוש קטיף לבין מפוני הגוש ותושבי גני טל שכבר כל מי שהגיע לו קיבל קרקע כחוק ולמנהלת סלע גם נשארו 12 מגרשים מיותרים.
דרשתי להקפיא את האישור עד לקבלת פרוגרמה מעודכנת למבני הציבור, אסקוזידו טען שיש מספיק מקום למבני ציבור, שאלתי אותו למה הוא ביקש וקיבל אישור לבנות בכל הגנים קומה שניה אם יש כ"כ הרבה שטחי ציבור, טענתי שבינתיים הקראוילות של גני טל לא יפונו עד עוד כשנתיים ולכן יש מספיק זמן להכין את הפרוגרמה ובה יסומנו המגרשים לבניה מוסדות הציבור לפי מספר הנפשות המעודכן.
אבי הציג בפני הוועדה את בעיית מכון טיהור השפכים שגורמת למחלות ולריחות רעים, ולכן עד שלא נפתרת הבעיה א"א להביא ליישוב עוד תושבים שגם להם יגרם סבל, אסקזידו טען שהמועצה דוחפת לפתרונות, לטענתו הבעיה העיקרית נוצרה בגלל התבקעות מאגר המים שבעקבות כך נאלצו להעביר את המים הבלתי מטוהרים בחזרה למתקן שרק עכשיו החל את פעולתו וכדי שיעבוד בצורה הטובה ביותר צריך לנקות אותו ולהפעילו מחדש אבל בגלל הבקיעה אי אפשר כרגע לרוקן את המאגר, אם אחרי שירוקנו ביום מהימים את המאגר וזה לא יעזור ישקיעו בקירויי המאגר דבר שיפתור את כל הבעיות.
ההחלטה תפורסם בימים הקרובים כולל הפרוטוקול.
כך נראית הפרוגרמה המקורית למוסדות הציבור
נשלח ב-13/1/2009 16:09
הנדלניסטים ניצחו
כרגיל, כשהון ושלטון נפגשים, סיכוי הציבור לנצח מועט וכצפוי וכל הנראה כתוצאה מטעות שלי, כשלא פניתי לאסוף חתימות של התושבים כדי לעצור את המהלך, אושרו לבניה בישוב עוד 17 יח"ד ללא שום תיכנון לטווח ארוך, וללא בדיקת היתכנות, ע"ח שטחי ציבור.
בימים הקרובים תוציא ממ"י עוד מכרז תפור, שבו נדלניסטים יוכלו לקנות קרקעות על שמות תלמידי הישיבה, שכאילו פונו מגוש קטיף.