| נשלח ב-29/6/2008 14:50 |
|
| |
כשקיים חשש להשפעה לא טובה....
מציאות מוכרת וכואבת.
יש לך חברים/ות שסרו מהדרך... ואתה ממשיך לשמור איתם על קשר. חברים טובים, אהובים, נעימים, והיינו שמחים לראותם מתחזקים. וכמו שאנחנו יודעים כשמתחילים להתקלקל מתדרדרים, ובמשך הזמן אתה מרגיש שהקשר הזה שאתה מנסה לשמור עליו, יכול להזיק לך. אתה מרגיש איך ההשפעה של החברות כבר לא טובה. ואתה ניצב בפני דילמה קשה. מצד אחד לא רוצה להתרחק ומצד שני מפחד להיות ניזוק. כיצד ניתן להתמודד עם הקושי הזה??
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 15:15 |
|
| |
השאלה מאוד קשה אבל התשובה שלי חד משמעית במיוחד בגלל הפורום הזה שפונה לבני נוער להתרחק!!!!!! הסיכוי לא שווה את הסיכון אני לא אומר שצריך לחתוך כל קשר שקיים אבל לשמור על זה בגבולות הנימוס ונחמדות המתחייבים ולא ברמה של חברות
אם השאלה היתה נוגעת לאנשים יותר מבוגרים הייתי עונה אחרת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 15:20 |
|
| |
שים לב לנקודה קטנה, שהיא זאת שמסבכת את התשובה,
"ואתה ניצב בפני דילמה קשה. מצד אחד לא רוצה להתרחק ומצד שני מפחד להיות ניזוק. כיצד ניתן להתמודד עם הקושי הזה??"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 15:47 |
|
| |
בחור, ליטסיד הציג גישה אחת. שבוחרת להתרחק. וזו ההתמודדות מבחינתו עם הדילמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2008 17:28 |
|
| |
בחור מעם אני יגלה לך סוד חשבתי לענות באותה הודעה גם על החלק של ההתמודדות והחלטתי שלא, אני לא רוצה שההחלטה של מישהו לגבי מה שכתבתי תהיה מושפעת מאיך הוא יקבל את הדרך שאני מציע להתמודדות עם הדילמה.
משתוקקת את צודקת שאני מביע את הגישה שלי ושלי בלבד אני לא חושב שזה אומר משהו לגבי אחרים אבל אני מדבר מנסיון אישי שלי מוצלח (יצאתי בזמן) וכשלון של אחרים (חברים שלי) זה נכון שכל אחד שונה וישנם כאלה שהם מאוד חזקים ויכולים להשפיע ולהתמודד מול ההשפעות שהם קולטים (אין כזה דבר שלא קולטים בכלל ) אבל באופן כללי מדובר בנערים/ות ובחורים/ות שעם כל הבגרות והחוסן הנפשי אנחנו לא מחוסנים מהשפעות ויותר בריא לנפש של בחור/ה מתבגר/ת לא להתחבר לחברה כזאת
זה עוד יותר חמור כשמדובר בחברים "אהובים ,טובים ,ונעימים" כמו שכתבת כי כשמדובר בחברים רעים מושחתים ושנואים וכו' כל אדם מבין שאין לי רצון להיות בחברתם שזה סוג של מחסום אבל כשהם מאוד אהובים ונעימים כאן זה חודר עמוק ללב ומשפיע !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 02:01 |
|
| |
מצטרפת לדעתך, ליטסיד.
נפשו של נער בגיל זה מתעצבת... וכל גורם סביבתי, ולו האהוב והקרוב ביותר, ישפיע על בניין אישיותו... קל וחומר שא"א לתת לו להיות אחראי גם על נפש חברו...
על זה נאמר: "חייך קודמים"!
אם הוא חבר אמיתי, עליו לעדכן את האנשים המסוגלים לעזור לחברו, ולהתפלל בשבילו.
|
|
| נשלח ב-30/6/2008 14:05 |
|
| |
מאד קשה לעשות מחסום בחברות, טיבה של חברות היא נתינה וקבלה, וכאשר מקרינים על השני ומקבלים חזרה החזרה היא הבעייתית,
התמודדות, נשארה לא כ"כ פתורה,
לעדכן אחרים?! לפעמים יכול מאד לגרוע,
|
|
| נשלח ב-1/7/2008 12:01 |
|
| |
ליטסיד, אני לא חולקת על הגישה שלך. אני באותה הדיעה ונוהגת כך מאותם הסיבות. ועכשיו כשאתה ומיוחדת מצביעים גם בעד, אני רוצה לעודד את ההסתכלות הזו. כמה שניהיה חזקים אנחנו לא מחוסנים. והטובה שלנו עדיפה במצבים מסוכנים כאלו. החכמה היא לזהות את הסכנה שמתקרבת לפני שנפגעים.
תוקן על ידי משתוקקת ב- 01/07/2008 12:01:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2008 00:17 |
|
| |
להראות המון איכפתיות. לנסות לתת מה שאפשר. עזרה יכולה להיות בדברים רבים ושונים. כל אחד צריך עזרה בתחומים אחרים. שידעו שיש להם אוזן קשבת. שידעו שרוצים אותם איך שהם.שמירה אדוקה לא לאבד אימון.
ולנסות להשפיע. וכדברי חז"ל לעניין הגעלת כלים, כשהכלי באמצע להוציא את הבליעות, הוא אינו בולע. כמו כן, העסוק בלהשפיע לא יושפע לרע.
גם בהשפעה. צריך להיות שטחי ולא בכל פרט. אז ידוע המשל: כמטטא שמנקה ומתלכלכך.
וכל זאת בתנאי שהם לא מנסים לגרור בכח. אז יש לקיים את מאמר החכם מכל האדם: גרש לץ ויצא מדון (משלי).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2008 10:49 |
|
| |
תודה, בקליק! הארת את עיני.
|
|
|
|