בית פורומים נוער חרדי

כשהלב בוכה ... <או אולי סטיגמות...>

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/7/2008 14:01 לינק ישיר 

ליטאי613,

נישמע שאתה מתנשא קצת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2008 15:55 לינק ישיר 

בחור, אני לא חושבת שזה קשור לחיים רגועים.
יש טיפוסים שדורשים מעצמם להיות מושלמים ולכן לא מרשים לעצמם להרגיש אכזבה/כאב וכדו' מכיוון שרגשות אלו גורמים להם לחוש לא מושלמים ולא מוצלחים מספיק.
ליטאי, טעיתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2008 16:01 לינק ישיר 

לא הבנתי תקשר, ווינדי

דווקא טיפוס ששואף לשלמות, קודם כל הוא לא ריאלי. אין שלמות בעוה"ז. שנית, אם לא יחוש אכזבות אז הדרך ממנו למושלמות רחוקה.............
ומה הקשר בין מושלמות לסטיגמות..?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2008 16:09 לינק ישיר 

התכוונתי לתובות של ליטאי. הוא נראה לי טיפוס כזה.
ותתפלאי, אבל דווקא אלו שמצפים מעצמם להיות מושלמים (טיפוסים עוצמתיים מאד בד"כ שלא מפגינים רגשות בציבור) לא ירשו לעצמם לחוש כאב. ההתקדמות שלהם היא באמת רק חיצונית.
זה באמת לא קשור לסטיגמות.
מצטערת על החריגה מהנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2008 16:10 לינק ישיר 

באמת חבל על הסטיגמות
אבל מה לעשות. זה דרך העולם. אנחנו במהלך חיינו חווים סיטואציות, מסיקים מסקנות לעיתים מוטעות ולעיתים מידיי מוכללות. . . .
זה כמו שכשישאלו אותך -איזה 'שם' אתה הכי אוהב..? ברור שתבחר ב'שם' שיש לו קונוטציה חיובית לגביך. זה מזכיר לך חבר ילדות, מישו טוב.. זה לא סתם. ולגבי מישו אחר זה יעורר חלחלה בעוד שזה מזכיר לו את האיש הכי שנאוי.. או סיטואציה לא נעימה וכד'.
יש משו מין האמת בסטיגמות- מכלילים תכונות על הכלל וזה לא תופס לגבי כל פרט אבל בגדול אפשר להבין למה הדביקו את הסטיגמה..
מי שבוחר לחיות ע"פ סטיגמות ולא מצליח להתרומם מעל דעות החברה, אז שימשיך לחיות בכפיפה תחת החברה. ומי שחי את עצמו ומה שטוב לו ובודק כל דבר לגפו, אז הוא יוצא מורווח, גם כי הוא חי את עצמו וגם כי עושה מה שטוב לו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2008 21:15 לינק ישיר 

אני לא רוצה להתעלם מהרגשות של אלה שנפגעים מסטיגמות
אבל אתם עושים עוול לליטאי הוא התעלם מההיבט הריגשי אבל הוא אומר דבר נכון מבחינה סטטיסטית

סטיגמות נוצרות כשיש פעולה או מעשה שנעשים על ידי קבוצה מסוימת ברגע שמישהו מיחוץ לאותה קבוצה יעשה את אותו מעשה אוטומטית יקשרו אותו לאותה קבוצה, זה לא נכון וזה פסול לעשות את זה אבל מדובר בטעות נפוצה  ולפעמים זאת לא טעות אבל זאת תוצאה של צורת המחשבה האנושית או יותר נכון חוסר במחשבה
אבל זה חלק מההרגל האנושי לשים דברים בתבניות מוגדרות.
אני יודע שכשבחרתי לעשות צעד מסוים משמעותי זה יגרום לחלק מהאנשים לתייג אותה בצורה מסוימת ולא נכונה

זה חמור פי 2 בחברה חרדית שהיא ביסודה סגורה ומוגדרת בדפוסי התנהגות מאוד מסוימים
אני לא מקנא באלה שסובלים מסטיגמות בגלל דברים שאין להם שליטה עליהם
ואני גם לא מקנא בצרי הראיה שמכניסים כל דבר למסגרת עם תג זיהוי  ולא מפעילים שיקול דעת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > כשהלב בוכה ... <או אולי סטיגמות...>
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.