בית פורומים נוער חרדי

התייעצות עם אדם חילוני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2008 14:11 לינק ישיר 

עולה, אני חושבת שהתשובה אצלך. את מכירה אותה באופן אישי ויודעת את הגישה וההסתכלות לחיים ועלייך בתור חרדית.. ועד כמה ביכולתה לעזור לך בעיצותיה..
אנחנו פה מהצד חיווינו את דעתינו בעניין, אם את רואה קשר בין הדיעות למציאות שאת חווה אז תעשי את שיקולייך בהתאם.
ברעיון, זה די אינדבדואלי.. את מתיעצת איתה רק בעניין משפחה.. כנראה שהיא מכירה לעומק במי מדובר ו.. זה נשמע פחות בעייתי. בכל אופן לאחר ששמעת פה דיעות שונות, אני מתארת לעצמי שאת לוקחת בחשבון שיקולים נוספים.
בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה רבה! ותצליחי לגבור על קשייך והבעיות יפתרו בקלות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2008 17:57 לינק ישיר 

בגדול, מישהי חילוניה לא יכולה להבין את הלך החיים בציבור החרדי על גווניו.. אבל תמיד יש יוצא דופן. לי יש חבירות מכל המינים והסוגים ושמתי לב שיש נושאים שקל לי יותר לדבר על זה עם חברותי החרדיות ויש גם עם חברותי הפחות חזקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2008 11:47 לינק ישיר 

חסרים חילוניים וחילוניות שמכירים אותנו לפרטי פרטים ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2008 16:33 לינק ישיר 

חוהל, עדיין אני חושבת שכשמתייעצים בנוגע לחיים שלנו השקפת עולם היא מאד משמעותית.
הגישה שלנו לדברים הפשוטים ביותר, כמו לקום בבוקר אפילו, היא שונה מאד משל החילונים.
כשאנחנו קמים בבוקר, ושוטפים פנים ומתלבשים, אנחנו בעצם עושים את בדיוק אוצו הדבר שהחילוני עושה, רק שהוא עושה את זה כי הוא בן-אדם שמכבד את עצמו, ןאנחנו מרויחים בינתיים מצווה: נט"י, לבישת ימין תחילה, מודה אני.
ואם כך בדברים הטכניים קל וחומר בדברים המהותיים יותר בחיים.
לדבר עם אדם שאינו שומר תו"מ בתור חברות זה משהו אחד, אבל להתייעץ לדעתי זו טעות חמורה!!!
עולה, כדאי לך לחפש מישהו כתחליף. לא חסרים אנשים בציבור שלנו.
אם את צריכה עזרה למצוא - אני כאן. 

תוקן על ידי ווינדי ב- 22/07/2008 16:34:59

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2008 20:28 לינק ישיר 

אמר לי אדם חכם,

הפסיכולוגיה שאדם חילוני/גוי משתמש בה היא למטרה כידי לגרום לעצמו חיים טובים יותר

לעומת זאת
התורה אשר בה טמון הכל,  מטרתה היא לגרום לאדם לעבודה על המידות כדי להביא אותו לנתינה לזולת. ולא הדאגה לעצמו...

נקודה לחשיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2008 22:07 לינק ישיר 

לא יעזור, יש אנשי מקצוע שהגם שאינם משלנו ידעו לתת מענה מצוין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/7/2008 23:24 לינק ישיר 

אני רואה שהנושא עבר לבעלי מקצוע אז אני רוצה להוסיף משהו שקראתי

לפני כמה חודשים הביאו באחד העיתונים שאלות ששאלו את ר' חיים קניבסקי בצורה כללית על נושאים שקשורים לציבור

אחת השאלות היתה מה לעשות כשיש צורך ללכת ליעוץ אצל פסיכולוג ויש אחד חילוני מומחה בעל שם שהוא לא כ"כ מכיר את הציבור החרדי ואילו השני הוא חרדי שמכיר את אורח החיים החרדי אבל הוא לא מומחה כ"כ גדול
ור' חיים ענה שצריך ללכת לחרדי, אני כמו שואל השאלות ובטח גם אתם הבנתי שבגלל שהוא מכיר את הציבור החרדי  יש לו יתרון
אבל ר' חיים ענה שלא בגלל זה אלא כי לאדם שומר מצוות יש יותר עזרה משמים (סייעתא דשמיה)

זאת השקפה אמיתית ואמונה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 10:55 לינק ישיר 

תודה, ליטסיד שחלקת איתנו את המסר החשוב הזה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2008 12:37 לינק ישיר 

אבל מה הוא היה עונה לשאלה שבה החילוני כן מכיר היטב את הציבור החרדי
מול חרדי שהוא לא מומחה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/7/2008 12:40 לינק ישיר 

תמיד יהיו את החרדים שכן מומחים ואין מה להתחמק מיזה,וכדאי לפנות אליהם, וכמה שתגידי שחילוני מכיר את הציבור החרדי זה לא נכון כי עד שאדם לא חי את זה הוא לא מבין את זה....וחילוני הוא חילוני!

ואם רב חיים אמר  אז מי אני שאפצה פי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 13:24 לינק ישיר 

זה כל כך לא רלוונטי להביא שאלה ששאלו את ר' חיים והוא ענה ככה וככה. הוא לא נתן הוראה כללית, אלא לגבי מקרה ספציפי.
רק בתורה אפשר לעשות היקש וגזירה שווה. לגבי שאלות השקפתיות והלכתיות, כל מקרה צריך לדון לחוד כמו שברור לכל בר דעת שמעט בינה בקודקדו.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 14:10 לינק ישיר 

חברים אני רוצה להבהיר נקודה קטנה ומאד חשובה,
אם האדם החילוני שעליו מדובר הוא איש מקצוע, אין ספק שכדאי וראוי להיוועץ בו,
האם עדיף חילוני או חרדי כבר כתבו מעלי,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > התייעצות עם אדם חילוני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.