|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:18 |
|
| |
שרפ,
אני הייתי מהמצדדות ומצטטות מקונטרס החסד, וכן, במושג "נתינה מולידה אהבה", ואף כאן המשכתי באותו קו בדיוק...
כתבתי לפני כן דברים ייותר חריפים, שהיה ברור מתוכם הקשר הישיר לדברי הרב דסלר ונמחקו בטעות, ולכן קיצרתי (בהודעתי הקדמת)
מה שכתבתי שם זה שהנתינה שהייתה בין יעלי לבין עמיתה לעבודה, (להחליף דיעות, להקשיב, להקדיש זמן לשני, להנות אחד מהשני, להחכים ולהעשיר אחד את השני זה בפירוש נתינה), הנתינה הזאת הולידה איזה אהבה (כפי שכתבתי בהודעת הקודמת, וגם אתה הסכמת שהייתה כאן אהבה), האהבה הזאת היא אהבה שתפריע לאדם, ולכן אישה שאוהבת את בעלה ורוצה בטובתו, תמנע ממנו אהבה זו שרק מפריעה לו בחיים, והיא לא לטובתו.
אחרי דברי הגמרא שהבאת, ואחרי שאתה טוען שהמעשה מוליד אהבה לגבר זר: האם אתה עדיין נותן לגטימציה לאשתך לשבת בבית קפה עם עמית לעבודה ובפרט מאותו זרם, ולצחקק עימו?
יעלי,
מה זאת אומרת שבעלך ייקנא קצת? אני מקווה שהתבדחת, אך בכל דברי לצון יש גם אמת, היזהרי נא שלא תהרסי לעצמך את מה שכבר בנית, אם בנית. הישמרי על עצמך פן יהיה מאוחר, ואת תתחרטי על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:28 |
|
| |
| 2be_happy כתב: |  | שרפ,
אני הייתי מהמצדדות ומצטטות מקונטרס החסד, וכן, במושג "נתינה מולידה אהבה", ואף כאן המשכתי באותו קו בדיוק...
כתבתי לפני כן דברים ייותר חריפים, שהיה ברור מתוכם הקשר הישיר לדברי הרב דסלר ונמחקו בטעות, ולכן קיצרתי (בהודעתי הקדמת)
מה שכתבתי שם זה שהנתינה שהייתה בין יעלי לבין עמיתה לעבודה, (להחליף דיעות, להקשיב, להקדיש זמן לשני, להנות אחד מהשני, להחכים ולהעשיר אחד את השני זה בפירוש נתינה), הנתינה הזאת הולידה איזה אהבה (כפי שכתבתי בהודעת הקודמת, וגם אתה הסכמת שהייתה כאן אהבה), האהבה הזאת היא אהבה שתפריע לאדם, ולכן אישה שאוהבת את בעלה ורוצה בטובתו, תמנע ממנו אהבה זו שרק מפריעה לו בחיים, והיא לא לטובתו.
אחרי דברי הגמרא שהבאת, ואחרי שאתה טוען שהמעשה מוליד אהבה לגבר זר: האם אתה עדיין נותן לגטימציה לאשתך לשבת בבית קפה עם עמית לעבודה ובפרט מאותו זרם, ולצחקק עימו?
יעלי,
מה זאת אומרת שבעלך ייקנא קצת? אני מקווה שהתבדחת, אך בכל דברי לצון יש גם אמת, היזהרי נא שלא תהרסי לעצמך את מה שכבר בנית, אם בנית. הישמרי על עצמך פן יהיה מאוחר, ואת תתחרטי על כך.
|
|
אני התכוונתי לשאול מדוע האשה הנשואה צריכה לכעוס על בעלה. הרי כל האהבה שלה כלפי בעלה היא בגדר נתינה ולא אהבה שמייצגת בעלות או תאווה. אז מה איכפת לה אם הוא נהנה משיחה עם בחורה מרתקת כמו...
המסקנה שרציתי להראות היא שגם הרב דסלר לא התכוון שאהבה פירושה קשר של נתינה. אלא אהבה היא אהבה כפשוטה. קשר נפשי בין שני בני אדם המבטא אף בעלות מסויימת. אולם חיזוקו וחיותו של קשר זה הוא הנתינה.
לגבי מה שכתבת על יעל, אכן גם אני הזדעזתי מלקרוא זאת. אבל כמו שציינתי היא מזן מיוחד של חרדית מחורדת, אולי באותו הזן כך נהוג להתייחס לבן הזוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:35 |
|
| |
הקשר הזה הוא תוצאה של נתינה, אלא מה?
אם אתה עובר ליד מישהו ברחוב - אתה לא יכול להגיד שאתה אוהב איתו.
אתה לא יכול להגיד על מישהו שבחיים לא דיברת איתו ולא היה לך שום קשר של משא ומתן איתו שאתה אוהב אותו, אפילו שהוא אדם טוב וחכם ואתה מעריץ ומעריך אותו - אבל עדיין אין זו אהבה.
נתינה זה לא כסף
ולא חפץ יקר
נתינה זה גם זמן
נתינה זה גם אוזן קשבת
אפילו העובדה שהגבר הזר נהנה רק להסתכל בה - זה כבר נתינה גדולה מאד, ממנה-אליו וכנ"ל במקרה ההפוך.
נכון שהעמית לעבודה נהנה מאוד, ונכון שכל המטרה של אשתו שהוא ייהנה, אבל אשתו גם יודעת שההנאה הזאת זמנית ולא טובה לו, זה כמו היד שנהנה מהבמבה, ולכן אישה טובה לא הייתה מרוצה מיזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2008 23:43 |
|
| |
חבר שהנכן מסתבכות תמיד בחוסר הבנה בסיסית של מערכת יחסים בנישואין ומנסות להדביק לה תיאוריות.
(מעניין שבמדרש שציטטתי לעיל היתה מחלוקת ובן עזאי היה אחד החולקים. המדרש שואל כיצד הוא יכול להתערב הרי הוא לא התחתן).
אני מציע שתבדקי את הנושא לעומק עם מישהי נשואה שרוצה את טובתך (לא המורה בסימנר) שתנחה אותך במה הכוונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 09:57 |
|
| |
| חנושנוש כתב: |  |
מי מבין שוכני הפורום הזה היה נותן לאשתו להיפגש בבית קפה ולצחקק "במסגרת העבודה"?
שיקום בבקשה.
אני ממש ממש לא ! (לבעלי...)זה גובל ביראת שמיים.
ובזה הבעתי בעצם את עמדתי בנידון. |
|
מה תעשי לו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 11:12 |
|
| |
אני לא מרוקאית....
קודם כל אני מקווה שבעלי יהיה בנ"א שמבין שהדבר הנ"ל שלילי מלכתחילה...
ואם זה יקרה?
לדעתי צריך לשבת לדבר על זה, ללבן ענינים ולהסיק מסקנות אמיתיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 11:37 |
|
| |
בס"ד
מצטער.
אולי התרשמתך ממני כאדם פתוח...
אבל שאישתי תשב עם בחור ותצחקק איתו, זה לא לעניין..
אני עצמי גפ לא יעשה את זה, לא בגלל שאנשים יראו אלא כי אני מתבייש בזה.
זה משהו לא נכון לדעתי...
|
| נשלח ב-28/7/2008 11:59 |
|
| |
אני בהלם שצריך להסביר את זה בציבור החרדי וזה לא מובן מאליו....
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 12:09 |
|
| |
מה מובן מאיליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 12:14 |
|
| |
יעלי כתבה,
ישבתי לפני שבועיים עם "ידיד" - אין לי את ההגדרה החרדית המדויקת לקשר ידידותי שנוצר בעקבות עבודה משותפת ארוכת טווח.
בכל מקרה, ישבנו באיזו מסעדת בית קפה ופטפטנו וצחקנו הרבה והיה כיף ונחמד. עד הערב.....
שזה לא ראוי!
תוקן על ידי חנושנוש ב- 28/07/2008 12:13:26
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 13:30 |
|
| |
אני מגדיר את עצמי כפתוח ומודרני, אבל בהחלט סיפור המעשה נשמע צורם. גבר ואישה שנשואים ולא זה לזו לא אמורים לשבת ביחד בבית קפה ול"צחוק הרבה, כיף ונחמד וכו' ". מילא בילוי משותף של זוגות אני מבין אבל גבר ואישה סתם? אתמהה.
ולא, זה לא מצדיק טלפון לאישה ה"נבגדת".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2008 15:10 |
|
| |
כמה הבהרות,
בעניין בעלי זה היה כמובן בצחוק.
נכון שישבנו וצחקנו אבל זה מקום ציבורי וחשבתי שתבינו שזה היה ציחקוקים על סיטואציות שקורות לנו במהלך העבודה, לא יותר מזה, ולטעמי דווקא מקום ציבורי מונע דברים שבצנע אפשר לגשלוש אליהם , רק להדגיש שבמקרה זה מדובר בקשר של עבודה, והשיחה כולל הציחקוקים היו על עבודה ואם לא שאני מכירה את אישתו לא הייתי יודעת אם הוא נשוי או לא ואם יש לו ילדים או לא, כי זה ממש לא הכיוון שלי. חיים של אנשים אחרים לא תופסים אצלי הרבה מקום במוח.
אז אולי הצגתי את הסיפור קליל מידי, אבל הכוונה בהחלט לפגישות עבודה בלבד.
חרדית מחורדת= חרדית על פי המראה המקובל, בעל אברך וכו וכו
|
|
|
|
|