| נשלח ב-30/7/2008 00:57 |
|
| |
אברימלה כתב:
אני אישית בביתי בע"ה לא יכניס חוץ ממיל. [/quote]
אפשר לעשות מייל מבלי להכניס אינטרנט לבית?
תוקן על ידי מבריקה ב- 30/07/2008 0:57:24
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 01:13 |
|
| |
כן.
יש דבר שנקרא "נטומייל"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 01:25 |
|
| |
ד.שחר
מעולם לא הסבירו כ"כ טוב את מה שאף אחד לא ידע להסביר לעצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 08:26 |
|
| |
מי לא גולש היום? נו באמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 11:12 |
|
| |
אני אישית לא אכניס אינטרנט לביתי (בע"ה ד')
שמענו על הרבה בתים שנהרסו בגלל זה...
ואפילו שיש היום רימון שזה יעני חרדי זה לא זה..עדיין אפשר להוריד תוכנות שפותחות את מה שהיה חסום(מנסיון).
זה מענין מאוד, וזה נסיון מאוד קשה ועדיף שלא להתנסות בו...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 16:57 |
|
| |
בחור_בעם:
"גבר שגולש הוא פחות בעייתי מנערה שגולשת",
אני לא מסכימה איתך בכלל!!
לגבר זה יותר בעיה יש לו יותר יצרים..
יותר מצוי שבחורה גולשת באינטרנט אם זה לצורך עבודה לימודים וכד' ותוך כדי היא גם גולשת לעוד אתרים
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 23:01 |
|
| |
עמיכחמי
את הבדיחות שלך תשאיר לעצמך
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 23:41 |
|
| |
לדעתי לא כל כך פגם,אי אפשר לומר שאינטרנט זה דבר רצוי בבית של אדם חרדי,מסיבה פשוטה שהוא לא יכול לשמור על כל בני ביתו מפני התועבות שמתרוצצות פה.
אבל בוא נגיד אדם שזה מחשב לעצמו,לצורכי לימודים /עבודה,והוא מציב לעצמו את הגבולות שלו ,זה הרע במיעוטו,הרי זה כמו להלחם פנים מול פנים עם היצר בכבודו או בעצמו.ועכשיו לעניינו.
אישה/ גבר שגולש באינטרנט,זה לא מוריד מרוחינותו ומהמחשבה שלי עליו,דברים אחרים יותר קריטים הם הם אלו שיגרמו לי להכיר אותו/ה באמת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2008 23:49 |
|
| |
לדעתי גלישה בנט מורידה מהרוחניות ולא משנה עד כמה חזקים.
לפעמים קופצות פרסומות על המסך או לא יודעת מה ..ואם בהתחלה היינו מזדעזעים
מכזה דבר,עכשיו זה כבר לא כ"כ מזיז..
אז היתה פרסומת...אז לחצתי על האיקס/יצאתי...כבר נהיים פושרים יותר בקטע הזה..
וזה לא רק בקטע של נט בכל דבר שרואים משהו הרבה פעמים, לא נבהלים כמו בהתחלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:02 |
|
| |
זה נכון אבל עדיף לסגור את זה ולא להתייחס מאשר להתייחס לזה בכובד ראש ולגרום להרהורים אסורים.
זה דרך העולם,ברגע שאדם רואה דבר כלשהו מספר רב של פעמים הוא פשוט נהיה רגיל אליו.
לכן יש popup stopper שהתפקיד שלו למנוע כל מיני חלונות שקופצים,ולגבי כניסה לאתרים פרובוקטיבים זה כבר תלוי בבן אדם,שום תוכנה ושום אמצעי לא יעזור לו.
אני שוב מדגיש וחוזר,אין צד בשום פנים ואופן להגיד כי האינטרנט הוא דבר טוב במאת האחוזים,אבל אני מכיר מספיק רבים וטובים שמשתמשים באינטרנט ואין בהם כל דופי,אנשים יראי שמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 02:03 |
|
| |
ברור שאינטרנט זה לא דבר חיובי אך יש באפשרותו לשמש אותנו לצורך ולתועלת. השאלה היא, איפה הנט משרת אותנו ואיפה אנחנו הופכים את הנט לחלק מחיינו.. צריך לשים גבולות ברורים ולמרות הכל זה נשאר ותמיד יהיה לא חיובי.
אין ספק שזה מחספס את הנפש לראות מראה שלא היינו נחשפים לולא הנט כמו פירסומות מרצדות וכד' וכמו שאמרת 'כהן'- זה ניסיון שאנחנו יוצרים לעצמינו, זו מלחמת היצר שאנחנו מודעים לה שהיא קימת פה. עצם המודעות לדבר-זה חלק מהפיתרון שאז אדם ניזהר יותר אבל עדיין זה לא הופך את העניין ל'כשר'..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 12:29 |
|
| |
שלום לכולם, במקרה ראיתי את הדיון וחשתי צורך להגיב.
בהודעה האחרונה של "קוטבית" היא נגעה לרגע בנושא המרכזי של היהדות, אבל משום מה היא מיד חזרה לטענה שהנט זה שלילי ולא חיובי.
ואני אסביר: אם נסתכל במדיה הכתובה והאלקטרונית, 80 אחוז ממה שקורה כל יום בעולם הוא שלילי, אנשים משקרים, גונבים, רוצחים, אונסים וכו' וכו' זה עדיין לא הופך את העולם במהותו לשלילי.
כל אדם הוא עולם מלא, והוא נמדד בכמה שהוא הופך את העולם להיות אמצעי למטרה שלו שהיא התקרבות לה', או שהוא עושה מהעולם מטרה בפני עצמה. זה כל היהדות על רגל אחת.
יש אנשים שמעדיפים לעשות את זה בדרך של לאסור על עצמם כל דבר שאולי יש חשש שעל ידו יתרחקו מההתקרבות לה' ואפילו שיש בו גם צדדים טובים, ויש אנשים שישתמשו בכל דבר שיכול להיות להם לתועלת אפילו שיש בו צדדים לא טובים אלא שהם ישתדלו להיזהר ולקחת רק את הטוב.
ככלל, נראה שדרך התורה היא הדרך השניה כי אחרת ה' היה בורא אותנו בעולם הרבה יותר נקי ומתוקן בלי פריצות וכיעור וכך היה לנו הרבה יותר קל לעבוד אותו.
את הכלל הזה אפשר להלביש על כל דבר ולא רק על אינטרנט, לדוגמא:
מגורים, עבודה, לימודים, חופשות, מסעדות,וכו'
יש שיגורו רק בעיר חרדית, ילמדו להיות רק אברכים או מורות, לא יעבדו בשום מקום שהוא לא על טהרת הקודש וכו' ויש שיעשו כל מה שמותר בצורה הכי מקדשת שם שמים שאפשר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 14:54 |
|
| |
LS430, אני מתיחסת לדבריך:
יש אנשים שמעדיפים לעשות את זה בדרך של לאסור על עצמם כל דבר שאולי יש חשש שעל ידו יתרחקו מההתקרבות לה' ואפילו שיש בו גם צדדים טובים, ויש אנשים שישתמשו בכל דבר שיכול להיות להם לתועלת אפילו שיש בו צדדים לא טובים אלא שהם ישתדלו להיזהר ולקחת רק את הטוב.
ככלל, נראה שדרך התורה היא הדרך השניה כי אחרת ה' היה בורא אותנו בעולם הרבה יותר נקי ומתוקן בלי פריצות וכיעור וכך היה לנו הרבה יותר קל לעבוד אותו.
זו דעתך האישית שדרך התורה היא הדרך השניה. הרי אנו אומרים בכל יום "ואל תביאינו לידי ניסיון.."
ואפשר לראות שהחרדים דווקא נוקטים לרוב בדרך הראשונה, ובורחים מכל נסיון ומקום של טומאה ויצר הרע. וזה שהעולם הוא מלא תועבה ויצרים.. אילו הם הנסיונות, והדרך הטובה ביותר להתמודד עם ניסיון הוא לברוח ממנו, כי התמודדות פנים מול פנים עם היצר לא בהכרח מביאה ניצחון. אבל חוסר התמודדות עם הניסיון מצילה את האדם מן החטא. וזה הייעוד שלנו בחיים.
|
|
|
|
|