| נשלח ב-30/7/2008 20:15 |
|
| |
שאלה שדיי מסקרנת אותי וחושבה לי דעתכם-שידוכים
טוב אז אני מתחזק כבר כמעט 4 שנים ,בעצם מאז שסיימתי את הבית ספר תיכון,ועכשיו אני לומד במכללה דיי נחשבת לתואר ראשון.חיצונית אני חרדי לכל דבר (לבוש),ומחבינת הפנימיות ,תפילות במניין ועיתים לתורה,משהו כמו שעה וקצת ללימוד גמרא כל יום בלי שום הפסד,כי פשוט רוב היום אני במכללה.
השאלה שלי היא כזאת,עדיין לא יצאתי לאף שידוך,כי פשוט מהמשפחה שממנה אני בא,שילד בן 20 או 21 יתחתן זה נראה מוזר (משפחה מסורתית לא חרדית),על אחת כמה וכמה שזה משידוך.
האם באמת יש אפשרות להכיר מישהי חרדית/בעלת תשובה,בעלת יראת שמיים ,דרך שידוכים,שאכן תתעניין במישהו שהוא לא לומד בישיבה?
כי פשוט זה המצב הנתון והוא דיי קשה לשינוי כי אני באמצע התהליך.
סתם מעניין אותי לדעת דיעות אישיות שלכם,ואם בכלל כדאי לנסות לצאת לשידוכים או שעדיף לוותר על זה לעת עתה עד שאסיים את לימודי במכללה (בעוד כשנתיים).
כל תגובה תתקבל בברכה ! תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:12 |
|
| |
זה שאלה מאוד מורכבת ומסובכת לענות עליה וודאי לא אנחנו האנשים הפשוטים.
הייתי מציע לך לדבר עם הרב שלך מי שקירב אותך או מי שהוא מורה דרכך וכך יהיה הכי טוב לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:21 |
|
| |
בטח בטח,הרב שלי ,המילה שלו היא האחרונה בעניין,מה שהוא אומר,מקובל עליי ואני סומך עליו בעיינים עצומות,פשוט רציתי לשמוע קצת מהקהל,אולי מישהו כבר עבר /שמע על תהליך דומה,ויכול להגיד מה עומד בפתח.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:26 |
|
| |
מצטרף לדעתו של אברימלהה הרב שלך מכיר אותך וידע מה מתאים לך כי התשובה אינדוידואלית ומה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לשני
ובקשר למציאת זיווג מתאים אין כלל שאלה ודאי שיש בנות כאלה שמתענינות בבחורים כמוך.
40 יום קודם יצירת הולד כבר נקבע זיווגך!
בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:30 |
|
| |
כתוב " פלוני לבת פלוני" ,למה לא נאמר בן פלוני לבת פלוני,כי ברגע שרואים את הבעל בדרך כלל לא מתעניינים מי זה האבא שלו,אבל לעומת זאת שרואים את הבחורה מתעניינים במשפחה שלה ,לראות מאין היא באה.
נזכרתי בזה בדיוק,משהו יפה ששמעתי בשבע ברכות,תעבירו הלאה,מה שדיברת עליו זה זיווג ראשון,יש כאלה שבוררים יותר מדי ומאבדים את הזיווג הראשון ואז נכנסים לעניין הזיווג השני..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:36 |
|
| |
אין מזווגים לו לאדם אלא על פי מעשיו
40 יום וכ'
על זה מתרצת הגמרא כאן בראשון כאן בשני
בכל אופן תמיד זה נקבע מלמעלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:38 |
|
| |
הכל נקבע מלמעלה ,אך הרשות נתונה,זה בידיים שלנו.
עכשיו אנחנו רק בתהליך לגלות מה נרשם מלמעלה.
איזה פלפולים..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:44 |
|
| |
התפלספות יפה.....תמשיכו זה מענין.......
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:44 |
|
| |
ח"ו גם הטעויות שלנו נקבעו מלמעלה !
ואין בזה סתירה לבחירה אך אין כאן המקום להרחיב
עיין רמב"ן סוף פ' בא וכן אמונה ובטחון לחזון איש!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:48 |
|
| |
הפתגם אומר שלכל בור ביוב יש מכסה. גם לך יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 00:49 |
|
| |
בטח שהטעויות שלנו נקבעו מלמעלה,אבל אין זה מונע ממך לבחור בדרך זו או אחרת,הרי עובדתית היא שיש לך בחירה ,ברגע שאתה בוחר בטוב יהיה לך טוב ,ברגע שתבחר ברע יהיה לך רע,זה שזה נרשם או לא נרשם (ברור שזה רשום),זה כבר דבר ידוע.
אבל גם כאן ,זה שזה נרשם זה לא מונע מידנו לא לעשות את מירב יכולתנו להגיע למטרה אותה אנחנו רוצים,פשוט...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 02:20 |
|
| |
לא הבנתי את ההתפלספות על הטעויות שנקבעו..
מה שברור הוא שהבחירה היא בידי האדם והכל נקבע מעל. ואם אדם עובר דרך קשה וארוכה בשידוך למשל, אז גם זה נקבע בשמים וזה הניסיון של האדם. ואם אדם 'שבר שידוך' וכד' אז זה הניסיון שנגזר עליו לעבור.
בכל מקרה לגבי שאלתך, אני מאמינה שאתה לא חפץ בבת סמינר מן השורה, זה שתי סגנונות וכמו שהיא לא תרצה אותך גם אתה לא.
ולא חסר בנות חרדיות שהתחזקו ורוצות דווקא 'אחד' כמוהן, שעבר תהליך של התחזקות, ויתכן שלא אכפת להן(או שדווקא מעונינות) באחד בעל השכלה גבוהה שמשלב תורה ועבודה.
אם אתה החלטי בדרך שלך וזה הכיוון שלך בחיים- אז תמשיך כך בעצת הרב שלך ותצליח בכל מעשה ידך. ולשידוך אתה לא צריך לדאוג, רק להתפלל. וזה יגיע בעתו ובזמנו.
ליטאי, הפתגם אומר- שלכל סיר יש מכסה. (ליתר דיוק. ואם כבר בור- אז, לכל בור יש מכסה. כל מילה נוספת מיותרת.)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2008 13:47 |
|
| |
אינני זוכר היכן ראיתי או שמעתי את זה, בחורה שאמרה שהיא מעוניינת בדווקא אדם שעבר תהליך של חזרה בתשובה מכיוון שהוא בשל והוא החלטי בדעתו ומעשיו, <ככה"נ גם היא היייתה בעלת תשובה, אינני זוכר פרטים מדוייקים> כך שיש כאלו שיחפצו בדווקא אנשים שכאלו, ואם את סגנון האנשים האלו אתה מחפש, עתידך לפניך,
והעיקר תפילות. בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2008 14:20 |
|
| |
אני מתחברת לקוטבית.שמור מרחק מבנות בית יעקב יעברו שנים והם לא יצליחו להבין את העולם שממנו באת , אתה צריך להיות ואז אולי יעריכו אותך .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2008 21:04 |
|
| |
הבעל דבר' עדיין כאן?? שנדע אם להשקיע עליו תגובה....'
|
|
|
|