בית פורומים שידוכי חרדים

חשיבות בבחירת האשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2008 23:38 לינק ישיר 

22מירי כתב:
יעל ברוכה הבאה,

ושרפ ניראה לי שאתה חסר כול ורק חולם על כסף

בדר"כ אנשים עשירים לא מזכירים הרבה את זה שיש להם... וטחנת את הנושא יותר מידי

תוקן על ידי 22מירי ב- 09/08/2008 22:16:07

"כשאתה קופץ מרוב שמחה, תיזהר שאף אחד לא יזיז את האדמה מתחת לרגליך,"

מירי עם כאלו הרגשות, נראה לי שאת 0% בניחושים. אז כשתצטרכי להתחתן את תסמכי על החושים שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2008 13:37 לינק ישיר 

שרפ,
תסביר לי בבקשה איזו עיצה חכמה יותר אתה מספק לנו כדי להצליח בשידוכים.
אם הנורמה החרדית בוחרת את בת הזוג לפי הסידור שהאבא מציע, ואתה מציע לבדוק את בת הזוג לפי המקצוע המכניס ביותר. שניכם נצמדים לנושא הכספי?? איפה כאן הבחירה האמיתית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2008 13:54 לינק ישיר 

הבחירה האמיתית שלי היא להיות רציונלי וכמו שנהגו ישראל בכל הדורות.
זה שהחיים שלנו ממומנים בכסף ואנו עובדים בשביל להרוויחו, כבר מכריח אותנו להתייחס אליו.
ז"א הבת תלמד במכלול כישוריה את המקצוע הכי מכניס שהיא יכולה ללמוד (אני דיברתי על תיכנות או ראיית חשבון, אבל היא יכולה עוד מקצועות עם פוטנציאל הכנסה גבוה). כך שהיא תוכל לעזור לפרנס את המשפחה.
גם הבחור אם הוא לא ממוכשרי הישיבה ילמד לאחר החתונה מקצוע אקדמאי ויפרנס את משפחתו בהתאם.
לגבי דירה ניתן לקבל עזרה מההורים + בשכר הלימוד לתקופה של 4 - 5 שנים אחרי החתונה (אם האשה גם מכניסה בינתיים אז הם צריכים פחות).
אח"כ בני הזוג צפויים להסתדר לבד.
לדתיים יש פחות פרפרים בראש ויותר הרגל של לימוד ומוטיבציה, לכן הסיכויים שלהם להצלחה גבוהים יותר.
יכולים להיות שני חריגים:
1. העילוי של הישיבה שרוצה ללמוד ולגדול בתורה - שיתחן עם בת של עשיר. אם אבא אחר רוצה לממן אותו, יש לאותו האב בעיה אבל הוא כמו כל אדם המנסה לרכוש נכס מעבר ליכולותיו.
2. ילדים חריגים לצד השני - מי שלא יכולה ללמוד מקצוע מתאים או בחור שלא יכול ללמוד מקצוע מתאים. להם יש צורך לסםק עזרה חריגה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חשיבות בבחירת האשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext