בית פורומים שידוכי חרדים

הבחורים ה"דורשים"..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2008 13:28 לינק ישיר 

עץ_השדה_1 כתב:
שרפ,  הבאת מקורות לכך שאדם יתן נדוניה לביתו כדי שירצו בה. אבל אין הכוונה שאדם יחיה חיי עוני, יתהלך כקבצן ,ימכור את הדירה שלו עצמו, כדי שלחתן תהיה דירה. השתדלות מצד האב - כן , אבל בודאי לפי האפשרויות שלו ובשום אופן לא לפי דרישות מוגזמות של חתנים

אדם נורמאלי, שלמד השכלה ויש לו עבודה מסודרת וחשב מראש על חייו, לא מתהלך כקבצן בגלל הצורך לתת לבתו נדוניה.

הצעתי שגם אם אין לו, הוא יכול לדאוג שלבתו תהא השכלה עודפת (הזהרו בבני עניים נאמר), שידאג שהיא תהא תלמידה מצטיינת, תוציא ציון גבוה בפסיכומטרי ותהא סטודנטית מבריקה, כך שתוכל להרוויח לאחר החתונה משכורת נאה (ואולי כבר לפניה), ותממן את הוצאות חייה מהכנסותיה, כפי שנהוג בעולם. בנוסף, במקום לקחת בחור המצהיר כי ילמד כל חייו ומחפש מימון לכך, הוא יכול לקחת לבתו בחור ירא שמיים עם תואר ראשון שגם הוא ידאג לפרנסה.

הבעיה היא עפ"ר אצל אותם שלא חושבים על חייהם. שולחים את בנותיהם ללמוד מקצועות שאינן מקצועות, מחפשים לבתם חתן שיהא השפיץ של הישיבה ובוכים אח"כ שאין להם כסף.

כמו שהם לא מצפים לנסוע במטוס במחלקה ראשונה כשאין להם כסף, שלא יצפו לחתן כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 16:21 לינק ישיר 

הנושא המדובר הוא לא על אבא שלא נותן נדוניה לביתו.
מדובר על אבא שלא זכה בלוטו, וחי כיהודי המפרנס את ביתו בכבוד, וכשמגיע זמן ביתו להנשא, הוא נותן לה סכום של 30-50 אלף דולר, שזהו סכום נכבד ביותר!!! בעבור חלק מהדירה, ולא משלם לה על דירה שלימה (או יותר מכך) כפי דרישות הבחור + הוצאות החתונה, שעל זה אף אחד לא מדבר.. כאילו היו אלה כמה מאות שקלים בודדים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/8/2008 20:51 לינק ישיר 

לדעתי במצב של היום בחור שמבקש דירה הוא רוצח!!!

ובחור כזה צריכים לתלות אותו בכיכר העיר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 21:11 לינק ישיר 

לדעתי במצב של היום הורה שאין לו ומסכים לתת דירה לבתו הוא טיפש ואולי מתאבד.

הבחור שימשיך לבקש, אולי הוא שווה את זה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 21:29 לינק ישיר 

שרפ כתב:

אתה כנראה לא יודע מה המצב אם ככה אתה כותב...

לאבא של בחורה אין אפשרות היום להגיד לא. על בחור טוב צריכים לשלם אין מה לעשות זה הטירוף שהכניסו בישיבות הלטאיות.

אבא שאומר לא מוצא לבת שלו סוג ב' וג' איפה הראשי ישיבות שיקמו ויפסיקו אם כל הדבר המטופש הזה?

כמה צריכים עוד לפרנס את ערבים וועדת הרבנים וכ'ו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2008 22:08 לינק ישיר 

אברימלהה כתב:

אתה כנראה לא יודע מה המצב אם ככה אתה כותב...

לאבא של בחורה אין אפשרות היום להגיד לא. על בחור טוב צריכים לשלם אין מה לעשות זה הטירוף שהכניסו בישיבות הלטאיות.

אבא שאומר לא מוצא לבת שלו סוג ב' וג' איפה הראשי ישיבות שיקמו ויפסיקו אם כל הדבר המטופש הזה?

כמה צריכים עוד לפרנס את ערבים וועדת הרבנים וכ'ו?

אני יודע כי היתי שם והלכתי.

נאמר לא עכברא גנב אלא חורא גנב. אם ההורים היו רוצים לחתן את הבנות שלהם עם בחור טוב ולא מחפשים להיפטר מהן המצב היה יותר טוב. לכן אם אתם חושבים שראשי הישיבות עובדים עליכם, אז תחתנו אותם עם בחורים מישיבות שהראשים שלהם לא עובדים על הציבור.

דרך אגב, את האח של אותה בחורה להיכן שולחים, לא לאותה ישיבה שלמחרת מקללים את הראש שלה על שדורש מהבת כיסוי מלא. אבל כשידרוש את זה לבן הוא יהא מוצלח.

לגבי פרנסה של ערבים - תאכל ירקות מאוצר הארץ או מהיתר מכירה אם אתה לא מוצא. לפחות החקלאים שם לא מנסים להרוג אותנו כמו הערבים.

לגבי הרבנים שהזכרת - תקרא במכתב מאליהו חלק ג' במכתבים בסוף בענייני חינוך. הם יבהירו לך איך הם רואים את חייך. הם מכניסים אותכם במודע לעוני (אבל לא מספרים לכם את זה).

אחת הנקודות שאני לא מבין כל הזמן היא שאתם הולכים עם רבנים מסויימים אבל סבורים שהנהגה שלהם לא נכונה ב-10% עד 90%. כאשר שואלים למה ממשיכים לנהות אחריהם מיד יש תשובה שאלו העסקנים.

בחיים אנשים משלמים הרבה כסף בשביל שאחרים יחשבו במקומם. אם אתם חושבים שאלו החיים אז תסבלו. אבל מה לעשות, אם תפעילו את הראש תגלו יש גם חיים יהודיים כשרים לא פחות ואפילו יותר מחוץ למעגל הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 12:01 לינק ישיר 

בציבור הליטאי ישנן בנות שהיות ולהורים לא היו כסף .
הן לקחו בחורים ממשפחות של בעלי תשובה או עם איזה פגם במשפחה .
בחורות ללא כסף בציבור הליטאי הן בבבעייה רצינית [אפילו שהן יכולות להיות בחורות מעולות ].

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2008 16:56 לינק ישיר 

שרי5 כתב:
בציבור הליטאי ישנן בנות שהיות ולהורים לא היו כסף .
הן לקחו בחורים ממשפחות של בעלי תשובה או עם איזה פגם במשפחה .
בחורות ללא כסף בציבור הליטאי הן בבבעייה רצינית [אפילו שהן יכולות להיות בחורות מעולות ].

אם המצב צודק אז זה 100%, יש פתרונות לבעלי תשובה ומשפחות עם פגם.
אם המצב לא צודק, אז יש ברירה אף אחד לא כפה על אף אחת להישאר בציבור הליטאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 17:17 לינק ישיר 

בעלי תשובה וכאלה עם פגם..

הקבלה מכוערת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2008 18:19 לינק ישיר 

שלום לכולם. לא עברתי על הדיון מתחילתו ועד סופו, אבל נראה לי שנשכח פה פרט מרכזי -

על לימוד תורה שמעתם?
על בחור עדין, בעל מידות, מתמיד ולמדן, שרוצה ויכול ללמוד כל חייו שמעתם?
על בחור כזה - שמקבל דירה מתוך כללי שוק בסיסיים של היצע וביקוש, שמעתם?
 על בחור כזה- שבלי סידור כלכלי בסיסי הוא יצטרך לצאת מהלימוד - כישלון מהדהד מבחינתו , שמעתם?

או רק את שוועת הבנות?

תוקן על ידי פושטער ב- 12/08/2008 18:20:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 18:27 לינק ישיר 

אני שמעתי משהו אחר:
בחורים שמנצלים את אבי-הכלה עד תום, זוכים למלאאאאאאאאאא בנות, ואח"כ מנצלים אותם בחזרה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2008 18:30 לינק ישיר 

פושטער הנושא נדון.
בעמ' הראשון מפיעה תגובה דומה:
"1. נניח שהחתן מתמיד עצום וצפוי להיות גדול הדור - מדוע שהוא יוותר על שאיפתו בגלל הצורך לדאוג לפרנסה. החותן ידאג לפרנסתו ובתו תזכה להנות מהכבוד של נישואין לבעל מגדולי הדור. באותה מידה אני משער שכל מדען וכד' היה מבקש להינשא למשפחה עשירה בכדי שיתמכו בו בתקופת לימודיו. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2008 18:32 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
אני שמעתי משהו אחר:
בחורים שמנצלים את אבי-הכלה עד תום, זוכים למלאאאאאאאאאא בנות, ואח"כ מנצלים אותם בחזרה.

תמי אל תגלי את זה.
אחרת כתנאי לנישואין הם עוד ידרשו מהסבא כיסוי לעלויות הדירה, לבנות שהבת שלו תלד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2008 20:43 לינק ישיר 

הקפצה.

שרפ, מילה בסלע! שכויי'ח!

(למען הגילוי הנאות, בד"כ דעותי אינן מתיישרות בקו אחד עם הנ"ל, אך הפעם המציאות עולה על כל דמיון...דרך אגב, הייתה מוכנה לי תגובה במחשב עוד ממזמן, אבל אין טעם להעלות אותה כשהדברים מוצו היטב. רק לגבי פתרונות אפשריים, יש לי מחלוקת, אבל מי אני שאתן פתרון, שילכו ה"שווערים" המיועדים וישאלו רב לגבי מצבם).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הבחורים ה"דורשים"..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext