|
|
| נשלח ב-20/8/2008 19:10 |
|
| |
היית צודק אם לא היית צוחק על נושא כ"כ כבד ורציני.
אבל יש דברים שאין מקום לגחח או לצחוק מזה או על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 19:21 |
|
| |
לא התכוונתי להתנפל ואם הבנת את זה כך אז אני מתנצלת..
פשוט זה הפריע לי מאוד ואני חושבת שפניתי בשיא העדינות ואפילו ברמז
רק שהוא לא הובן נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 01:26 |
|
| |
קוטבית היטבת להגיב !
שחר ובן אתם באים מנקודת מבט שונה ולכן קשה לכם להבין
חסכים בבית אומרים שהילדים לא מאושרים? טעות ! אני מכיר הרבה משפחות מאושרות שחסר להם הרבה והם מתפרנסים מגמלה עלובה !
איזהוא עשיר ?השמח בחלקו זו לא סיסמה זו עובדה
אגב מי חי טוב יותר המגזר החילוני העובד או החרדי ?הביטו מסביבכם ותגלו הרבה הפתעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 01:36 |
|
| |
עמיחכמי, אתה טועה פה,
אני לא מתכוונת לבעל שכל היום עובד אל תגזים, אבל בעל עם נכונות לעזור בפרנסה.
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 01:57 |
|
| |
עמי, אני איתך.
שחר, בעל עם מוכנות לעזור בעול הפרנסה עדיין לא מוציא אותו מתלמודו. ולא נחזור לויכוח..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 09:28 |
|
| |
יש בעלים שמוכנים לעזור אבל תלוי כמה כמו ששמעתי מבדחן בחתונה לפני פסח אברך הולך למדרשה חבר שלו פוגש אותו שואל אתה לא עוזר בבית?? הוא עונה אשתי אמרה לי רוצה לעזור לך ללמוד...אחרי רבע שעה רואה אותו מתקפל וחוזר הביתה שאל אותו מה זה??? ענה לו כמה השיעור לעזור???.....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 21:17 |
|
| |
צר לי לאכזב אותך קוטבית אבל אני מקווה שתקבלי את דברי.
נגמר היום העידן הזה שבחורות מתמסרים כול כולם למען בית של תורה וכ'ו אלא מה? כך כול החברות מבקשות וכ'ו.
יש הרבה בחורות שמתמסרות בכאילו לבית של תורה ההורים שלהם כורעים תחת הנטל של לקנות דירה וסידור מלא ולא כפת להם כלום עדיין מבקשים ריהוט מהטופ שיש היופ וצלם ותזמורת וכ'ו הכל מהטופ אם זה לא מהטופ אז שום דבר לא שווה.
נוסף ע"כ 75% מהאברכים שלומדים בכוול ושרים כל היום בישיבה "ושבתי בבית ד' כל ימי חיי" נמצאים בכל הקיוסקים האפשרים בעיר שלהם ולומדים ישר והפוך את הכדרוסל והכדרוגל עם מפרשים וכ'ו. נוסף ע"כ כל הבחורים האלה עובדים בכל מיני עבודות מזדמנות בתור בחורים בלי שההורים ידעו וכ'ו ואח"כ מתחתנים כמובן מקבלים סידור מלא וכ'ו ואחרי 5 שנים או אפילו פחות יוצאים לעבוד. אני חושב שאבא שמשלם סידור מלא שזה אומר בערך 350.000$ לקחתי את זה בקטנה הוא פושע!!!
ולעניין עצמו אני חושב שאני עצמי בתור בחור שעובד אני הרבה יותר דתי והרבה יותר רציני מאשר הרבה בחורים שיושבים ולומדים כל היום בישיבה בכאילו.
א מ מ ה? מה שקורה שיש לחץ חברתי אצל הבנות הרבה יותר מהבנים ואם אתה יוצא לעבוד ויש לך שיעור או שנים קבועים כל יום אתה אוטמט נקרא פרחח. עכשיו תגידי לי מי מוכן לקחת את הריזיקה הזאת?
אני אישית בגיל 16 עזבתי את הישיבה והיום אמר לאבא לי אחד השדכנים שאני חולה נפש!!! מהסיבה הפשוטה שאני נשארתי עם כל הלבוש החסידי ואני עובד מסודר ויש לי שיעור כל יום מסודר ואני מתפלל שלוש תפילות ביום וכ'ו אז כנראה אני חולה נפש. אתם מבינים???????
יש הרבה מאוד בחורים שמוכנים או רוצים ללכת לעבוד להוציא את העצבים ולהיות אנשים נורמלים וגם ללמוד וזה לא פסול אבל מי יקח אותם בשידוכים וכ'ו?
אותו הדבר הבנות. הבנות יכולות להיות הפרחות הכי גדולות ולמצוא אותם בכל מיני מקומות אני אישית מצאתי בעיר חילונית למהדרין כמה בחורות שהם באים מבתים חרדים לגמרי וההורים שלהם לא יאמינו אבל אני אישית ראיתי אותם אוכלים במעדה כשרה ונכנסו אח"כ לקולנוע....
אבל מה הבחורה הזאת והחברות שלהם על בטוח קיבלו סידור מלא מה השאלה?
אני שואל שאלה אחת פשוטה . אם הבחורה מוכנה להתמסר לתורה וכ'ו למה הם לא מוכנים ללכת לגור בפרויקט וכ'ו? אלא הכל פשוט צביעות מושלמת ואתם כבר יודעים מה הדעה שלי על המגזר הלטאי בקטע הזה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2008 23:39 |
|
| |
אברימלה אתה מדבר על הצבועים ! ודאי שיש רבים כאלה לצערינו שעושים מעשה זימרי ומבקשים שכר<תרתי משמע> כפנחס
אבל לומר שכולם או רובם כאלה זו הגזמה פרועה ולכן חשוב מאד שההשקפה והשאיפה של כל אחד תהיה לבית של תורה ואם לא הולך?אז בצער נפרדים מהכולל ופונים לעבודה .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 01:35 |
|
| |
אויש, לא חסר צבועים ולא חסר חריגים בכל מגזר ובכל ציבור, אני מדברת על עצמי או לפחות על אנשים שחיים בשלמות עם הדרך שבחרו בה.
אין לי כל מחשבה רעה לגביך למרות שבחרת בדרך שונה ויצאת לעבוד עוד בצעירותך, אני רק חושבת שטוב לך שבת בית יעקב השואפת לאברך- לא רוצה אותך. כי אם היתה רוצה אותך- אתה לא היית מסתדר איתה. והיית נוכח לראות שאתה הוא זה שלא רוצה אותה.
אז מה ההבדל בעצם? למה אתה מתלונן על הבנות שלא רוצות אותך..?? באותה מידה אתה יכול להצהיר שאתה לא רוצה את אותן בנות. כי הן לא בכיוון שלך. אתה תרצה אחת שתזרום עם הראש שלך ותסכים עם הדרך שלך ושניכם תהיו מאושרים.
וזה שיש פושעים ועוברי עבירה.. גם הצדיקים הגדולים וגם הפחות מהם.. אין מה לעשות.. זה קיים בכל מקום וזה לא מה שקובע את התדמית של כל הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 12:25 |
|
| |
סלחו לי שאני מתערב אל אף שלא קראתי את כל ההודעות,
מה הגדר של לומד? האם הוא אמור להיות בישיבה מבוקר עד ליל, או אחד הקובע עיתים לתורה?
וממילא מה הגדר של עובד.
יתכן וזהו סלע המחלוקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 14:34 |
|
| |
אני מכירה הרבה בחורים שהם חצי עובדים וחצי לומדים ויש להם יראת שמיים פי 1000 מבחורים שיושבים ולומדים יום שלם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2008 15:34 |
|
| |
בחור מעם:
לפי מה שמשתמע מפה, לומד הכוונה בישיבה 3 סדרים [למעט סדר שלישי בשנה ראשונה של הנישואים]
אתה מוזמן להביע דעתך.
|
|
| נשלח ב-23/8/2008 21:41 |
|
| |
אכן, זוהי אמורה להיות הדעה הרווחת, אבל לא בהרכח שאחד שאינו עושה כך אינו בגדר "יושב ולומד" <שמתם לב למינוח?>.
ובנושא אחר לחלוטין, האם אתה אכן נורמלי?! במה מתבטא אצלינו נורמלי, האם אחד שהחליט <או שהחליטו בשבילו> מכל סיבה שלא תהיה שעליו לצאת לעבוד, האם עליו לפרוק עול תומ"צ?! אתמהה.
וכן, במגזר הליטאי אכן נותנים ערך כבוד וחשיבות לאדם ששוקד על תלמודו, אבל בהחלט יש כבוד ודעה לאדם שונה, לעומת המגזר החסידי <ואכמ"ל> אינני בא להתקיף אני כותב את מה שאני חושב,
<מתנצל מראש אם הייתי בוטה וחד, אבל אני מנייד וגם כתיבת הודעה זו עלתה לי בזמן וסבלנות מרובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2008 09:21 |
|
| |
אני אישית כשיצאתי לשידוכים רציתי בחור שהוא רציני בלימודים ז"א נמצא בכל הסדרים כדי שיהיה לי בעל עם בסיס טוב ולגביי הלימודים אחרי החתונה רציתי שילמד שנה ראשונה בכולל ואח"כ עם הוא מסוגל והמצב בבית מאפשר אז שילמד עד שנצטרך את עזרתו בפרנסת הבית
לדעתי בחור עם בסיס טוב שיוצא לעבוד נראה אחרת מבחור שהסתובב ובילה בזמן שהיה אמור ללמוד (אני לא קוטלת את הבחורים שלא יכולים לשבת כל היום בישיבה אבל במקום להתבטל תצא לעבוד)ב"ה שזכיתי לבעל כפי שרציתי וכן הוא למד "רק"בשנה הראשונה בכולל ואני מאוד מעריכה אותו על כך כי לימודים זה נורא קשה ובחורות לא יודעות עד כמה העיקר דורשות, והיום כשהוא עובד כבר כמה שנים רואים שהוא בא מרקע ישיבתי ולא סתם פרחח ובנוסף הוא לומד כל יום 2 שיעורים וכל שיעור הוא לא מפספס דקה הוא בא בזמן ולומד ברצינות בלי דיבורים....
סבתא שלי אמרה לי פעם כשהייתי מאורסת שרק אחרי 5 שנים מהנישואים אפשר לדעת אם באמת הבחור טוב....
|
|
|
|
|