בית פורומים אגודה אחת

האם הנהגתו הציבורית של מרן הגריש''א היא רלוונטית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2008 16:00 לינק ישיר 

אני שמח שאתה מצהיר שמשלא זכית להבין אותנו פנית לאפיקים שונים שדיברו אל ליבך יותר
אני כתבתי לאלו שמגדירים את עצמם חרדים בכל הליכות חייהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2008 17:22 לינק ישיר 

ניט_שייך כתב:
אני שמח שאתה מצהיר שמשלא זכית להבין אותנו פנית לאפיקים שונים שדיברו אל ליבך יותר
אני כתבתי לאלו שמגדירים את עצמם חרדים בכל הליכות חייהם

טעות היא בידך. בגלל שזכיתי להבין, פניתי והלכתי.

להיפך, הרבה מאלו המגדירים עצמם חרדים ומרגישים ניישט שייך, אך מפחדים ללכת בדרך אחרת, אינם מבינים את הרבנים ולכן הם מזלזלים בהנהגתם.

ההתקפות נגד הרבנים מראים הרבה פעמים שיש לבן אדם בעיה עם ההנהגה שהוא חושב שהיא רלוונטית לגביו, כי אם היא לא רלוונטית לגביו מה איכפת לו ממנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 15:54 לינק ישיר 

לפני מספר שבועות התנוסס אשכול בח''ח שעסק בשאלה שצ'וטנג העלה והיא מידת אחריותו השילוחית של הגרי''ש לחצר הביזנטית שהתפתחה סביב קרוואנו.

במסגרת מצוות ליקוק קצה עצם הזנב שהיא תכונה נגזרת של כל מסגרת כלל-חרדית החותרת לרצות את כלל מרכיביה וטירופיהם, האשכול הנ''ל נמחק שכן אסור להרהר אחרי עצם אפיפיורותם יתברך.

באשכול הנ''ל בעל הניק ''נרות'' העלה האשמות חמורות שמתוכם משתמע כי הגרי''ש אינו יכול לטעון להעדר אחריות שילוחית, וכי הוא טיפח את חצרו ובעיקר את טענתה להגמוניות וסמכות על.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2009 15:03 לינק ישיר 

אנו רגילים לחשוב, שחצרו של הרב יש"א משדרת פסיקה הלכתית מחמירה. ראיות לכך: נושא הפאות (הן פרשיית הודו, הן הדיבורים לאחרונה), נושא העצמות באשקלון, וכו'.

לפני שבוע היינו עדים לפסיקה לקולא של החצר, שעלולה לגרום להרבה עגמת נפש.

הנושא הוא הסובוטניקי. הם רוסים נצריים שעזבו את הכנסייה הפרבוסלבית, ואימצו מספר מנהגי ישראל. חצרו של הרב פסקה, שהסובוטניקי הם יהודים גמורים, ולא צריכים גיור.

דא עקא, שאין לנו שופ ראיה שהתגיירו. אדרבא, כל המחקרים העלו, שהיו מקרים בודדים של גיור. בינתיים, לא מעט משפחות ליטאיות השתדכו עם משפחות סובוטניקיות, וזאת ללא גיור כהלכה.

זו פירצה גמורה, והיא נובעת מאנשים מסוימים בחצרו של הרב, שיש להם אינטרס להתעלם מן האמת.

(שמא תחשבו שזה עוד שערוריה, דומה לפאות, זבו, ותולעים בתותים, אתם מוזמנים לקרוא את החומר שנכתב בעניין ולהסיק מסקנות לעצמכם.)

על זה נאמר, את אשר אסרת התרתי ואת אשר התרת אסרתי...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > האם הנהגתו הציבורית של מרן הגריש''א היא רלוונטית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.