בית פורומים אגודה אחת

האם הקיצוץ בקצבאות הילדים השפיע על הפריון בציבור אנ"שינו? הסטטיסטיקה אומרת שכן...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2008 20:33 לינק ישיר 

האיסור לשמש מיטתו בשני רעבון לא נוגע לעלות האכלת הילד ורווחת הציבור אלא לאיסור לענג עצמו בשעה שהציבור בצער, ומי שעדיין לא יצא ידי חובת פריה ורביה חייב לשמש גם בשני רעבון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 20:34 לינק ישיר 

לא ערכתי מחקר , אבל לפחות אצל האנשים שאני מכיר ברור שיש השפעה חזקה ועוד איך , הניכר היטב בשיח הרווח  . כמובן שיש אנשים שאינם מושפעים כלל ועיקר (לדעתי בעיקר אברכים צעירים חסרי מוח שלבסוף פוקחים את העיניים) , אבל הציבור החרדי אינו מורכב דוקא מרובוטים מתוכנתים המונעים רק על ידי עיוורון אידאולוגי . אנשים לא מולידים מתוך אידאולוגיה ולא בגלל ערך החיים אלא כי זה סגנון החיים שהם מכירים ואם הם רואים שזה גורם לקשיים בלתי אפשריים גם הם מסוגלים להיות קשובים למציאות.

אגב יש לי ידיד (חרדי עם פאות עד לרצפה) שלאחר הפסקה ממושכת הכניס את אשתו להריון בכדי לזכות בהטבה כלשהי במשכנתא. אל תבלבלו את המוח על ערכים ואידיאולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 20:57 לינק ישיר 

הסטגיראי כתב:

אגב יש לי ידיד (חרדי עם פאות עד לרצפה) שלאחר הפסקה ממושכת הכניס את אשתו להריון בכדי לזכות בהטבה כלשהי במשכנתא. אל תבלבלו את המוח על ערכים ואידיאולוגיה.

ולי יש ידיד (חילוני עם קעקועים ועגילים מהאף עד לרצפה) שהכניס את החברה שלו להריון סתם כי בא לו, והכריח אותה לעשות הפלה כי לא היה לו חשק לשלם לה 18 שנה מזונות. אז אל תבלבלו את המוח על בחירה חופשית וזכויות האשה על גופה.

דמגוג קטנטנטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 21:03 לינק ישיר 

יעקב135 כתב:

האיסור לשמש מיטתו בשני רעבון לא נוגע לעלות האכלת הילד ורווחת הציבור אלא לאיסור לענג עצמו בשעה שהציבור בצער, ומי שעדיין לא יצא ידי חובת פריה ורביה חייב לשמש גם בשני רעבון.

ברור.
אם כי למיטב ידיעתי היתה רק אחת שמסופר לגביה שטענה על הריון מ"רוח הקודש".

בכל מקרה אם אין מזונות זה לא שעת רעבון?
המחירים מאמירים והקצבאות מקוצצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 21:09 לינק ישיר 

שרפ כתב:

סנסאי
יש הבדל משמעותי בין ילד שנולד לילד שעתיד להיוולד וטרם נהרה.
אל תשכח שישנה גם ההלכה מתיחסת לך לדוגמה האיסור לאדם לשמש מיטתו בשנות רעבון.

לא טענתי בדברי שאין הבדל, וההבדל פשוט וברור לכל בר דעת, אך עדיין ישנו יחס מסוים שאתה יכול ללמוד ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 21:35 לינק ישיר 

הטליבאן

אפשר לקבל פירוש על המלים המסיימות את הודעתך?

אתה חושב כנראה שהדרך היחידה ללמוד על המציאות היא דרך מחקר מדעי ריגורוזי ושללא זה יש תוקף שווה לכל אבחנה שהיא. אבל נראה שזה לא בדיוק כך , לפעמים ניתן ללמוד משהו אפילו ממקרה בודד . אמנם אין לזה תוקף מדעי מדוייק , אבל זה בהחלט יכול להאיר היבט של המציאות. כאשר פלוני מעלה טיעון אפריורי בדבר השיקולים המנחים אנשים בבואם להחליט על נושא כלשהו , הרי שאם אני מכיר מישהו שלמיטב שיפוטי הוא נורמטיבי וטיפוסי שהדגים לי כיצד החלטתו התקבלה בסתירה מובהקת לאבחנה האפריורית הנ"ל, אני יכל להכליל מכך שעוד אנשים טיפוסיים כמוהו עשויים לקבל את החלטותיהם בצורה דומה. אמנם אני לא יכול לאמוד מכך את ההיקף והאחוזים המדוייקים של התופעה , אבל יש לי סוג של רגליים לתיאור שונה של המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 21:49 לינק ישיר 

הנחתך שאם פגשת אדם שנראה לך שלמיטב שיפוטך הוא נורמטיבי וטיפוסי לשפוט על פיה היא טעות כשלעצמה, כי יתכן וטעית בשפיטת אותו אדם, רק לאחר שתיפגוש כמה וכמה אנשים שלמיטב שיפוטך הם נורמטיבים וטיפוסים לאותו מגזר מדובר, אזי שסטטיסטית יש להניח שבאחד מהם אתה לא טועה ואז יש לך בסיס להניח את רגליך, ולשער השערות למיניהם.
אך אם אדם אחד הכרת הרי שאינך יכול לדעת את מכלול מנעיו ורצינות דבריו ואופיו, ואם הוא קשור בכלל לקו חשיבה הכללי בציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 21:51 לינק ישיר 

להכליל גם אני יכול, רק שזה סוג של רגלים עקומות.

כשאתה בא ומספר לכולנו שלא נבלבל לך את המוח עם ערכים ואידיאולוגיה, זה לא אומר שאתה חושב שיש קצת אנשים בסוג זה, אלא שאתה מכליל על רובו של הציבור או לכל הפחות על אותם המנתבים את דרכו והמכתיבים את הנורמות שלו. רמיזתך (או יותר נכון אמירתך) המרושעת אמרה בעצם שהנורמה הזו נקבעה בידי אנשים שרוצים לקבל הטבות במשכנתא והנחות בארנונה, ואותם שעושים זאת לשם הערך הם המובלים. נחמד מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 22:04 לינק ישיר 
אודות המחקרים

אם נחזור לענין הראשי, המחקרים שצוטטו לעיל מראים מכיוונים שונים שחלה ירידה בשיעור הפריון. לצורך ההסבר אומר ששיעור פריון כלל לא קשור להתבגרות האוכלוסיה. שיעור הפריון בכלל לא בודק ילדים קיימים אלא כמה עשויים להיוולד לפי שיעורי הילודה הנוכחיים לאלף. מה שאומר שגם אם האוכלוסיה בביתר עילית התבגרה עדיין מודדים כמה יולדות לאלף מקרב כל חמשון 15-19, 20-24 וכו ולכן שינוי גיל האוכלוסיה לא אמור להשפיע.
בנוסף לכך, יש את המחקר של בנק ישראל עצמו שמראה שהסיכוי שיהיה למשפחה חרדית ילד בגילאים 0-2 ירד
האם זה קשור לקצבאות? לענ"ד יש לכך משקל מסוים - במשפחות הפריפריה באופן מודע ובמשפחות הגרעין אולי באופן לא מודע. אבל לא לשכוח שיש שינויים שמתחוללים בחברה החרדית שהם מעבר לשינוי כלכלי כזה או אחר וגם להם יש משקל.
אז מה משפיע יותר? הנתון העיקרי הוא שיש שינויים מובהקים בפריון, ההסבר לטעמי פחות משנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 22:12 לינק ישיר 

סנסאי

ובכן , אני מודע היטב לעובדה שיכול להיות שאני טועה , לא צריך להגיד לי את זה , גם יכול להיות שאתה טועה , בצורה הזאת לא נתקדם אי פעם. מי שרוצה לדחות שיפוט על המציאות עד שיהיו בידיו מחקרים סטטיסטיים מוזמן לחכות למחקרים האלה . לאור העובדה שמחקרים כאלה לא עומדים לרשותנו לעת עתה , חושבני שיש להסתפק עם מה שיש.

מובן שאני לא מבסס את דברי על האנקדוטה שהזכרתי , היא רק מדגימה את העניין . אני מבסס את השיפוט שלי על ההיכרות שלי עם אנשים . אתה תיארת את האופן שבו אנשים מחליטים בעניינים אלה בצורה שרחוקה מאד מהדרך שבה אנשים ממשיים שאני מכיר מחליטים. אני חושב שאידאולוגיה קיימת אצל בעלי תשובה ואצל פובליציסטיקאים  ואולי אצל קומץ שהפנימו יותר מדי את האינדוקטרינציה של הפובליציסטיקאים. לדעתי מרבית האנשים הם אנשים פרקטיים שפועלים מכח שילוב בין הרגל לבין היענות למצוקות מיידיות שעולות מדי פעם בפעם.

מבחינה אמפירית אני חושב שאני מזהה בשיח הכללי הרווח בסביבתי לאות מכל עניין הילודה . מובן שאני לא מכיר מספיק אנשים וגם מתוך אותם שאני מכיר אולי רק בודדים אני מכיר בצורה מעמיקה מספיק בכדי שאוכל ממש לקבוע דעה לגבי מידת ההשפעה של הקיצוצים על הילודה אצלם , עם זאת העובדה שאיפוא שאני כן יכול לדעת  אני מזהה השפעה, מלמדת אותי משהו. זכותך לא לקבל זאת , אין כאן מקום להוכחות אובייקטיביות לאור מצב הידע הנוכחי, אבל אני מניח שככל שיותר אנשים יספרו על מה שהם רואים בסביבה שלהם הפרספקטיבה תשתפר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 22:21 לינק ישיר 

הטאליבן

אני לא מבין למה אתה מחפש מתחת לרצפה להאשים אותי במשהו .הבאתי סיפור שמדגים לדעתי את השפעתם של שיקולים פרקטיים בתחום הילודה. אני מכבד את ידידי הנ"ל ואני לא חושב שהוא עשה משהו רע ואין לי כל כוונה להשמיץ אף אחד . אני מבין שכממונה מטעם עצמך על טוהר המחקר באגודה אחת , אתה ממש חייב להצביע על העובדה שמודבר בעדות אנקדוטלית שהיא חסרת משמעות מבחינה מדעית. אבל אחרי שהבנו את הנקודה החשובה הזאת , עדיין מותר להביא לכאן אנקדוטות וכל אחד מוזמן לעשות איתם מה שהוא רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 23:27 לינק ישיר 

באתרא_דא כתב:
אם נחזור לענין הראשי, המחקרים שצוטטו לעיל מראים מכיוונים שונים שחלה ירידה בשיעור הפריון. לצורך ההסבר אומר ששיעור פריון כלל לא קשור להתבגרות האוכלוסיה. שיעור הפריון בכלל לא בודק ילדים קיימים אלא כמה עשויים להיוולד לפי שיעורי הילודה הנוכחיים לאלף. מה שאומר שגם אם האוכלוסיה בביתר עילית התבגרה עדיין מודדים כמה יולדות לאלף מקרב כל חמשון 15-19, 20-24 וכו ולכן שינוי גיל האוכלוסיה לא אמור להשפיע.

אם תפתח את המחקר שלונקק בתחילת האשכול תראה שבקשר לביתר ומודיעין עלית לא מדובר על שיעור הפריון שירד אלא על שעור הילודה.
אני מבין את המונח הזה כמתייחס למספר המוחלט של כלל הלידות בערים אלו.

אמנם כתוב שם גם שמספר הילדים עד גיל שנתיים במשק בית חרדי היה קטן ב2006 ב18% יחסית ל2001
וזה נתון שאין עליו תשובה
השאלה היא רק עד כמה הוא אמין ומבוסס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 00:21 לינק ישיר 

ר' אמנון
אתה צודק בדבריך שכתוב שם שיעור ילודה ולא שיעור פריון אלא שבנק ישראל לא דק בלשונו
כדי לראות שאכן מדובר בשיעור ילודה ראה במחקרי הלמ"ס המצוטטים שם
או בלינק המצ"ב שהוא המקור למידע של בנק ישראל (הופיע לפני מספר חודשים ב"הארץ" ועורר הדים לא מעטים)
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/944539.html

במילה, מראים שם ששיעור הפריון בערים ביתר ומודיעין עילית ירד בערך מ9 ילדים לאשה ל8 במשך 5 שנים - הכתב מביא את הנתונים ומשער שמדובר בהשפעה של הקצבאות. כאמור אני חושב שהנתונים ברורים אך ההסבר מורכב יותר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > האם הקיצוץ בקצבאות הילדים השפיע על הפריון בציבור אנ"שינו? הסטטיסטיקה אומרת שכן...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.