בית פורומים אגודה אחת

על אינטלקטואלים חרדים וזוגיות חרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2010 18:43 לינק ישיר 

לאחר שנחלצתי ממעמקי חופשתי והלקיתי את כל המומחים לעניני ויטגנשטיין שאינם יודעים צורת אות גרמנית  שוק על ירך נוכחתי לדעת כי אני מנהל דיאלוג עם עצמי וכי בני שיחי נאלמו דום ונעלמו בתהום הנשיה .   למרות האמור ולמען הרבה דעת, חלצי את מותניי ואזרתי עוז בהקדישי מספר דקות לבירור מספר ענינים שהדיון בהם לא מוצה עד תומו.   באם יוסיף ה' כוח אוסיף עוד כהנה וכהנה.

אחת הנקודות שהועלו ברשימתי היא העדר ההלימות בין כמות האינטלקט בציבור החרדי לבין השתקפותו בהתנהלות הציבור החרדי:

תובנתי הראשונה מכירה בנוכחות אינטלקטואלית חרדית מרובה בסביבתו של מחבר הודעה זו וכל זה לפי קוצר הבנתו הצנועה.אלא שלהבדיל מהחברה הלא-חרדית נוכחותם של האינטלקטואלים החרדים  אינה משתקפת בתוצר התרבותי של החרדיות ואין לה ביטוי בשיח הציבורי  שכן זה מוכתב על ידי חמורים כיהודה יברוב וחבורתו דילייה.  כל חברה נורמלית משקפת את הרכבה האנושי ברגע נתון, ואילו בחברה החרדית הטון תמיד מוכתב על ידי האינפנטילים ולא משנה מה מספרם

לא כתבתי שכל, חצי או אפילו 10% אחוזים מהציבור החרדי מתאפיינים בקו חשיבה אינפינטלי. פונקט פאקערט!!!  רשימתי עסקה באנומליה שבאה לידי ביטוי בתופעת מספרם הגבוה של בעלי דעת מובהקים בציבור החרדי שהולכים בתלם  ובין השיח הציבורי שאינו משקף את מספרם הסגולי הרב של בעלי הדעת. 

ע''כ העירה לי גב' נשבעתי בשורות הבאות:

הניסיון לקבוע כאילו כל מי שהולך בתלם עושה זאת כתוצאה מחוסר מחשבה הוא פתטי 

תסלח לי הגב' נשבעתי אבל בעוד שניתן לתרץ את בורותה בלשון עם לועז באלף ואחד תירוצים מה תענה נוכח העדר כישורי הבנת הנקרא?  

הפיסקה המובאת לעיל והמודגשת באדום מניחה במפורש כי רבים מההולכים בתלם הינם בעלי דעת מובהקים שגלגלי מוחם אינם פוסקים מסיבובם האינסופי ובשום מקום לא רמזתי ולו בעקיפין שהליכתם בתלם הינה תוצאה של ''חוסר מחשבה''.  הוא אשר דיברתי: הצבעתי על אנומליה בין זרימתם של נהרות דעת אינסופיים לבין העדר השתקפות כמעט מוחלט בשיח הציבורי.

אדרבא: אני הוא שהעדתי מכלי ראשון על החוכמה הרבה המוקרנת מחבריי השקועים בתלם עד צווארם ובנדיבותי כי רבה הסקתי כי הם מהווים חתך מייצג של הציבור החרדי.

אני לא יחלוק עמכם את חוות דעתי השיפוטית על מיהו פתטי ואשאיר את הסקת המסקנות לשיפוטם של קהל הקוראים, אבל אצביע גם אצביע על כישורי הבנת הנקרא הלוקים בחסר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 03:35 לינק ישיר 

מכתבים, ברוך שובך!
לשמחתנו רענן כתמיד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 12:25 לינק ישיר 

מכתבים
מה לך תמה, הלא האדם לא נברא אלא לשבר את שכלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2010 22:45 לינק ישיר 

הייתי מציע לחשוב על הדברים באופן השוואתי.

הווי אומר: האם מסימני ההיכר הקבועים של חברה טוטליטרית וריכוזית שדווקא הפחות משכילים הם המנהיגים ונותני הטון, ואולי באיזשהו אופן דבר זה הוא אף פועל יוצא מהשיטה.

אני מניח שיש התייחסות לשאלה זו בכתבי הגות מדינית, ויחכימונו היודעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 10:52 לינק ישיר 

נראה לישזה מסימני ההיכר של כל חברה שדוקא הפחות משכילים הם המנהיגים ונותני הטון , אלא שבחברה חופשית נותנים גם לאחרים לחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 02:26 לינק ישיר 

הערותיי בשחור:

מערכת: כתבת "כל חברה נורמלית משקפת את הרכבה האנושי ברגע נתון"  הצדק עמך.

1  לכן יש  להניח שמאחורי אותם אנשים שבלשונך הזהב הם אינפנטילים -ואין צורך להתייחס לאדם מסוים זה או אחר- ישנם אינטלקטואלים שמעוניינים דווקא בפעולות ובדעות כאלו שאתה מגנה, גם אם הדעה המובעת מעל פני השטח אינה מופיעה במישרין כהבעת עמדה של אינטלקטואל מסוים, הרי עצם העובדה שמאפשרים להם לפעול ולא מוקיעים אותם מכריחה שאינטלקטואלים רבים מסכימים עם פעולותיהם, -כמובן אין הכוונה לכל פרט אלא למהלך הכולל-, על אף שהרוב הדומם הוא עדר, ברי לי שאותם אינטלקטואלים לא יתנו לאחרים להוביל את העדר אלא כאשר מובילי דעת הקהל עושים זאת באופן שמקובל עליהם.

א.  לא טענתי למשוואה הבאה: חרדיות = אינפנטליות.  בקרב הפרטים המרכיבים את כלל הציבור החרדי ניתן לזהות שיח שרחוק מאינפנטיליות.  טענתי הייתה והינה שהעקרון המנוסח לעיל בדבר היות החברה משקפת את הרכבה ברגע נתון משום מה אינו בא לידי ביטוי בציבור החרדי. מכלל דברי אתה למד שאני סבור שהשיח הציבורי החרדי לוקה בחסר, וברגע של חרון מסוגנן אוסיף כי הוא מהוה ביטוי אומלל של אינפנטליות, שטחיות, היסטריה, בורות, ובעיקר פרימיטיביות.

ב. לא הוכחתי וביססתי את טענתי בדבר פיגורו של השיח החברתי החרדי ובמאמר המוסגר אוסיף כי מבחינתי מדובר במושכל כמעט ראשון. אבל הבה נשאיר זאת לאשכול אחר, אם בכלל. רשימתי הניחה כי קוראי מסכימים להנחתי בדבר פיגורו וניוונו של השיח הציבורי החרדי, ופואנטת אשכולנו נסובה על אנומליית העדר השיקוף היחסי.   גברת נשבעתי לעומת זאת בחרה לתקוף את הנחתי באמצעות טיעון סיבובי שמניח על הכרחיות הימצאותם של ''אינטלקטואלים המעונינים דווקא בפעולות ובדעות כאלו שאתה מגנה.''  וזאת על בסיס הטיעונים הבאים: (א)  עצם העובדה שמאפשרים להם לפעול ולא מוקיעים אותם מכריחה שאינטלקטואלים רבים מסכימים עם פעולותיהם... [דהיינו] למהלך הכולל (ב) ברי לי שאותם אינטלקטואלים לא יתנו לאחרים להוביל את העדר אלא כאשר מובילי דעת הקהל עושים זאת באופן שמקובל עליהם.

אני לא מסכים עם נשבעתי מהסיבות הבאות:

נשבעתי מניחה כי לו רק רצו בכך, החרדים האינטלקטואלים היו מוקיעים את סוכני תודעת השינוי, העסקנים, ומכונני דעת הקהל ובולמים את השפעתם.  אמירה זו מצביעה על ניתוק מוחלט מהריאליה של חרדיות העת החדשה ונעדרת אפילו זיקה מינימלית למה שקורה בציבור החרדי. נשבעתי טועה עובדתית וגם במה שהר''מ שלי היה מכנה ''בהבונה''. כל אופוזיציה חרדית מושתקת מיד ובאלימות. וע''כ כל אינטלקטואל חרדי מגביל את התרת  חרצובות לשונו לשיחות סלון אם בכלל, ונוצר את לשונו בשיח הציבורי. תסלחי לי אבל או שהנך מתגוררת בירח או שהגדרות המילון שלנו לטפשות שונות.
שנית גם אם פלוני או אלמוני ניחן בבלוטות אומץ ענקיות הרי שאין מדרך החכמים להשמיע דברים שאינם נשמעים. החברה החרדית מונעת ומעוצבת על ידי כוחות רבי עוצמה שהתגבשו בנסיבות השנים ואשר הובילו אותה להתכייל על המכנה המשותף הרחב והנמוך ביותר - דהיינו הנויירוזות. במצב קליני זה זה  עסקנים אלימים, מברכי מיים קדושים, מחלצי דיבוקים, ונואמי ככרות הם ממליכי המלכים.

גם אם נניח לצורך הדיון, שהשיח החרדי הציבורי הפרימיטיבי הינו פרי מזימה מתוכננת ומבטאת חשיבה גבוהה שמסכימה ומתווה את הכיוון הרי ששאלת האנומליה עדיין זועקת לפתרונה.

להשתקתם של האינלקטואלים יש גם השפעה מצטברת
 על מגמת ירידת מפלס החוכמה הכללי שכן העדר שיקופו בשיח הציבורי מוביל להטפשה גם של נושאי מטען גנטי משובח שבנסיבות אחרות היו מחכימים.  ואין להשוות את תודעתו החד מימדית של החרדי הממוצע בן ימינו לדורות עברו.

למרות שהוא לא מסכים להתנהלות הציבורית החרדית, האינטלקטואל החרדי בד''כ רוצה להשתייך לחברה החרדית מסיבות שדנו עליהם בפורום זה עד לזרא וע''כ הוא מוכן לשלם מחיר כה גבוה שמרכיב שתיקתו מהווה רק מקדמה מזערית ביחס לסכום הכולל.

האם הרב מ. שפירא או הרב י. שרייבר שככל הידוע לי נחשבים לאנשים חכמים וכן שאר ראשי הישיבות אינם מזדהים עם הטון של החברה החרדית, או שבאופן מתמיה כל מי שהגיע לאיזה הישג בלימוד התורה ונחשב תלמיד חכם [על כל פנים מאלו הידועים] שייך לקבוצת האינפנטילים, ורק הרב נדל והרב זילברמן הם חכימי דיהודאי.

לא מכיר את הרבנים הנזכרים באופן אישי. יתכן שהם אידיוטים גמורים - שכן תיוגם כחכמים על ידי טינייגרים מחוצקנים כשלעצמה אינה מהווה סיבה מספקת למשכן את כליותיי בהתערבות להוכחת טענתם זו, או התגלמות התבונה הטהורה בעולמנו. כך או כך מדוע את מניחה שהרבנים הנ''ל משפיעים על הציבוריות החרדית?  ככל הידוע לי רבנים מהסוג הרב גרוס והרב קארפ הינם פופולרים בימינו, והגותו של ר' משה שפירא הינה ענין לבעלי מחשובע אקזוטים. מתי ר' משה שפירא פתח את פיו באיזה נושא ציבורי מיום שהחל לגדל זקן?  במקרה ר' משה שפירא נזהר עד מאוד שלא לדבר בשום נושא שיסבך אותו יהא זה רעיון מחשבתי על הפרשה, פשט במכתב אליהו, או הברקה בסוגיית בן פקועה. כבר לפני שנים הוא נתקל במשטרת המחשבה (על ענין טריוויאלי שהוכיח את טפשותם של העסקנים ולא פחות של הרבנים בדרג המרנים) ומאז הוא תפר את מלתעותיו. ק''ו בן בנו של ק''ו שהוא לא ידבר על תופעת חצרו של הרב אליישיב, עסקני הוועדות, טירורוסטי מכתבי המחאה, מגמות חינוכיות, ותופעות רבניות מוזרות מסוגם של הרבנים גרוס קארפ. יותר מסביר להניח כי הוא לא יהרהר רעה על הרב אפרתי אפילו על משכבו בלילות פן יבולע לו.

אבל הבה לא נתפס לאישיותו של הרמ''ש ונסכם את טענותיי כלדהלן:

- אפילו אם הרבנים הנ''ל מהווים את התגלמות התבונה הטהורה בעולמנו עדיין אין הם משפיעים בספירה הציבורית וזה תורף טענתי.
- יתכן שהם פחות חכמים ממה שאת חושבת.
- אינטלקטואלים חרדים רבים מתאפיינים בהפרדת רשויות שבאה לידי ביטוי במידורו של השכל לתחומי פעולה מסויימים כפלפול בקצות החושן והדרתו המלאה מעיסוק בתחומים כביקורת חברתית וכו'.  

אלא מה תאמר שבאמצעות הטרור השתלטו האינפנטילים, נשמע לי מגוחך,  [גם לי זה היה נשמע מגוחך אילו הילד המפגר הזה לא היה הילד שלי. ההשתלטות באמצעות הטירור הינה אופציה סבירה לחלוטין. איך את חושבת שהרב שך השליט את דעתו על הציבור החרדי? איך חצרותיהם של הרבנים אליישיב, שטיינמן, קרליץ, ולפקוביץ פועלות?  ואיך את חושבת שר' שמואל דויטש משכנע אנשים לסגת מתוכניותיהם?  באמצעותם זקנם הנאה וטיעוניהם הבנויים לתלפיות? או בבריונות מרפקים?]   איך הגיעו למצב זה של שלטון הלא גם בחברות טוטליטריות [עכ"פ בעולם המערבי, ואל תוכיח מהערבים שתרבותם שונה]  אי אפשר בשום אופן לומר שהשלטון לא הביע את דעת השכבה העליונה של האינטלקט בחברה בנקודת הזמן שבו נתפס השלטון על ידי גורם כזה או אחר [אפילו בחוות החיות החיות החכמות הן שתפסו פיקוד], וגם אם לאחר שהשתלטו ייתכן שהשלטון כבר לא שיקף את החברה אבל מולידי המהפכות תמיד היו אינטלקטואלים.   מבלי להתייחס לנכונות טענתה האחרונה של נשבעתי המוטלת בספק גדול עד מאוד, הרי שאין לגזור גזירה שווה שכן החברה החרדית בעת החדשה שונה בכך שהיא מתאפיינת בדינימקה חברתית שבה חוכמת המסכן בזוייה. זוהי חברה שדינמיקת גיבוש מגמתה  (להבדיל מהמטען ההסטורי שלה) מונעת על ידי נואמי כיכרות שמכויילים על האינסטנקטים הנמוכים ביותר של קהל המאמינים הנבער, מנהלי סמינרים מטומטמים, ומזכירי ועדות רבנים.

אם כן עליך חובת ההסבר מהו התהליך המקביל לזה בחברה החרדית, איך וממה נוצר שלטון החמורים האינפנטילים?

מימי לא שמעתי טיעון חצוף ומוזר כזה.  יש לי הסברים רבים באמתחתי אבל מדוע חובת ההסבר עלי?   גברתי נמנעה כליל מעיסוק בבירור עובדתי ונתקעה בשלב התיאוריות למרות שסדר הדברים אמור להיות הפוך.   ברגע שנמננו וגמרנו שטיפוסם מסוגם של הרב אפרתי, הרב אלזס, יהודה יברוב, חיים כהן, הרב רפאל רייכמן,  הרב קארפ, מוטקה בלוי, ויחיאל מיכל מנדלסון הינם (א) משפיעים על התנהלות הציבור החרדי ברמת קהילת העל (ב) ועל כך שהם טירוריסטים אלימים הרי שהוכחתי את תורף טענתי בדבר הפער נשוא אשכול זה. לעומת זאת גב' נשבעתי הסתבכה עם הנחות שגויות ותיאוריות מוזרות וע''כ היא משנה את העובדות.

בין אם יש לי תיאוריה שמסבירה את האנומליה הזו ובין אם אני עדיין מתחבט בניסוחה אם בכלל, הרי שהבחנתי בדבר קיומה של האנומליה עומד לתלפיות לבלתי זוע בין אם נמצא לה הסבר סביר ובאין אם לאו.

אבל לגזור על העדרה של האנומליה רק משום שלא ניתן להסבירה על בסיס תיאוריות שגויות ומכלילות זה למעלה מכוחי?
רבוייתי תעזרו לי!!! מישהו שומע אותי??? לא יתכן שכל משא הדור יהיה על כתפיי.   הרב שך והסטייפלר נפטרו וגם אני לא כ''כ צעיר.

האם עלי להסביר זאת גם בגרמנית?

תוקן על ידי מ_למערכת ב- 28/01/2010 02:36:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 02:53 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=14972&cat_id=3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 16:16 לינק ישיר 

מערכת
התואיל להחכימנו מה היתה ההתקלות של ר' משה שפירא עם משטרת המחשבות?

שאלה נוספת
האם הניתוח שלך אינו מלמד שבעצם אינטלקטואליות אינה מהווה מטרה ראויה לשמה ואם בן אדם הוא אינטלקטואל עליו לשבר את שכלו ולהתישר עם הקו האמיתי?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/01/2010 16:20:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 22:21 לינק ישיר 

הניתוח שלי לא מלמד מאומה על היות האינטלקטואליות מטרה ראויה או לו ואיזה דרך יבור לו האדם השלם.

לא מנושאי ההתמחות שלי.

קצרה בינתי מלהבין את דבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2010 08:43 לינק ישיר 

אין ספק, פותח האשכול, יש לך כתיבה יפה.

שערי דמעות לא ננעלו, אז למה השערים בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2010 11:49 לינק ישיר 

מערכת

אני מוכן להשבע כי דברי נשבעתי ש"עצם העובדה שמאפשרים להם לפעול ולא מוקיעים אותם מכריחה שאינטלקטואלים רבים מסכימים עם פעולותיהם... [דהיינו] למהלך הכולל (ב) ברי לי שאותם אינטלקטואלים לא יתנו לאחרים להוביל את העדר אלא כאשר מובילי דעת הקהל עושים זאת באופן שמקובל עליהם" נכונים.

רק צריך להבין מדוע ההנהגה מדהירה את הציבור לביבים ומדוע הצבור דוהר

התשובה הינה הצורך הנואש של ההנהגה לבדל ולבודד את הציבור. חושבני שהם חושבים כי, ככל שהעניינים מתנהלים היום הצבור החרדי, חשיפה לציבור הכללי  הינה אסון (ועניין אחר הוא אם גישתם נכונה). אחת הדרכים החשובות  לבידול, הינה בוז לחכמה הכללית,  הבעיה היא שהבידול משול לרכבת שדים. ההנהגה מרגישה כי ללא העמקתו התמידית הוא יישחק, אבל העמקתו גורמת לו להיות מופרך יותר ויותר. עד שנגיע למהירות התרסקות. חושבני שחלק גדול מההקצנה הדתית, מהשתלטות דת המנהגים והסגולות, ומהפתוח המואץ של דעת התורה נובע מכך

מדוע הצבור דוהר? שאלה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > על אינטלקטואלים חרדים וזוגיות חרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.