| נשלח ב-3/10/2008 17:31 |
|
| |
מתקנים לאיסוף בקבוקים חרדיים!!
מישהו יכול להסביר לי למה ברוב השכונות החרדיות בירושלים אין מתקנים לאיסוף בקבוקים?
מי הוא זה זה שהחליט שזה חסר סיכוי? לדעתי אם יתיחסו אלינו כאל בני אדם אולי אנחנו באמת נהיה כאלו..
מלבד הערך הסביבתי שיש למתקנים האלו אני רואה בהם גם ערך חינוכי (חינוך לא רק לילדים אלא גם למבוגרים!) חשוב ביותר. לדעתי הפעולה הקטנה הזו של מיון האשפה וזריקת הבקבוקים למתקן נפרד מתוך דאגה לעתיד כדור הארץ, יש בו כדי לסמל את הערך של תחושת האחריות האישית של כל אחד כלפי מה שקורה בחוץ, גם אם זה לא משהו שקורה בחדרי אנ"ש וכו'. הערך הזה הוא ערך שקצת חסר אותו בציבור החרדי. ואולי מתוך הפעולות יתעורורו הלבבות.
ואם תישאלו מי ערב שבאמת יזרקו לשם את בקבוקים, וההשקעה תהיה כדאית? לדעתי בהתחלה לא יזרקו לשם כלום, אבל לאחר זמן יתעורורו כל מיני סקרים שיקבעו שהציבור החרדי אינו דואג לאיכות הסביבה. כדי שלא יהיה חילול השם יתעוררו כל מיני עסקנים (עי' ערך אסחיק בעניין העישון.) לדאוג לזה שיהיו פסקי הלכה שיחייבו את זה כדי למנוע "חילול השם".
הניסיון מלמד שהציבור החרדי מוכן לעשות הרבה דברים אבל לא חילול ה', נראה לי שאפילו מצב הניקיון בבני ברק השתפר בעיקבות החילול ה' שנוצר מזה שעיר התורה הייתה לסמל של עיר הזבל!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2008 20:31 |
|
| |
אני דר בשכונה לא חרדית ביותר בירושלים, ואין אצלנו אפילו מכל אחד שכזה. בית הורי בשכונה חרדית לגמרי, גם הוא בירושלים, והפלא ופלא שני מכלים לו, אחד מלפנים ואחד מאחור...
אלא מאי? במא"ש וגאולה חפץ אתה בהם? והלוא כבר נודע שהפלאסטי"ק הינו חומר דליק, ויש לחוש שזאטוטי בני ישראל יעדיפו את שחור עשנו ודליקותו הרבה וישעו בו שמות לעת מצעדים, ניתוחי מתים, ושאר ירקות, והנח להם לישראל להתבוסס ביני פחים בוערים ואל תוסיף להם את הצרה הזו.
.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2008 21:00 |
|
| |
בעזהי"ת
יענקל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2008 21:27 |
|
| |
טעות היא בידך ההיולי בעיר ב"ב ישנה כמה וכמה מתקנים לאיסוף בקבוקים בין בתוך השכונות ובין במרכז העיר, ובאזור י-ם באופן כללי תופעת מתקני האיסוף חלשה יותר, זה עניין עירוני ולא נראה לי שיש כאן הפליה או החלטה כלפי שכונות חרדיות באופן גורף.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2008 23:40 |
|
| |
ואנוכי חושב כי בבתי החרדים העניים ממחזרים את הבקבוקים לבד... עד כמה שידוע לי הם הופכים אותם לחומר ההיולי ואז בונים אותם מחדש.
תוקן על ידי ניקבליראש ב- 04/10/2008 23:41:27
יק
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2008 23:52 |
|
| |
נשמע שידוע לך איך נראה ההיולי אולי תשתף בחוויתך את פשוטי העם אשר לא שזפה עינם כמין ההיולי ההוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2008 13:25 |
|
| |
כיצד נראים הבקבוקים החרדיים הללו? שטריימל לראשם? פיאות לצד אזניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2008 16:32 |
|
| |
בשכונתי (החרדית) יש גם יש כמה מתקנים כאלה. אלא שהם עומדים בשממונם בדרך כלל או שמתמלאים טיפין טיפין, בלי שום יחס לכמות השימוש בבקבוקי פלסטיק בקרב התושבים.
מבחינה סטטסטית, ידוע שהציבור החרדי שובר שיאים בשימוש בפלסטיק ובחד פעמי, ללא שום פרופורציה לגודלו באוכלוסיה, וכמובן ללא שום מודעות או איכפתיות לאיכות הסביבה.
בשבוע שעבר נכחתי בשמחה משפחתית, שה'קייטרינג' היה חובש כיפה סרוגה שאינו מתושבי המקום. עם סיום האירוע, כל מה שעניין אותו זה היכן יש בסביבה מתקן מיחזור עבור הבקבוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2008 22:30 |
|
| |
למרות הדוגמאות שהביא יעקב, אני מעריך שאכן לשיקול של סוג האוכלוסיה יש מקום נכבד בבחירת העיריה היכן להציב מתקני איסוף לבקבוקים, ובאופן כללי הציבור החרדי איננו קהל יעד טבעי לנושא. ברור גם שהציבור החרדי איננו עשוי מקשה אחת, וכפי הנראה לשכונות יותר "מודרניות" כמו בית וגן והר נוף יש יותר סיכוי להגברת המודעות לעניין. אולי גם בשכונות המאוכלסות בבני חו"ל יש יותר סיכויי הצלחה, אין לי מושג האם זהו דבר מקובל בארצות המוצא שלהם. אני עצמי סובר שכדברי ההיולי יש לכך ערך חינוכי חשוב עבורנו, ואחרי הפעולות ימשכו הלבבות. גם אני מאמין שיימצא די מהר ה"משוגע לדבר" שיוציא עלונים וספרים בנושא, ירוץ לרבנים ולמוסדות החינוך, ובדרך זו יגביר את המודעות לנושא.
באופן אישי, בשכונתי הקודמת שרובה תושבים חרדים [רוממה], לא היה מתקן איסוף אחד לרפואה. בשכונתי החדשה שהינה מעורבת כיום [רמות ב'] ישנם מתקנים לרוב, ואנו אכן התרגלנו להשתמש בהם באופן תדיר. העובדה הזו חיזקה אצל כל בני הבית את המודעות לאיכות הסביבה. בניגוד לתיאור של שלויימלע המתקנים אצלנו מתמלאים בקצב מהיר עד אפס מקום, אלא שלצערי לא ניתן באמת לראות על הבקבוקים אם הם "חרדיים".
ישנו כבר ארגון מסויים שחרט על דגלו את נושא איכות הסביבה בציבור החרדי בשם "חרדים לסביבה" ובראשו עומד יהודה גנוט, לארגון יש גם אתר אינטרנט. לצערי, לא נחשפתי עד היום באופן אישי לפעילות שלהם.
לאתר העמותה
ראיון עם יהודה גנוט
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 21/10/2008 22:31:57
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
 |
|
|
|
|
|