בית פורומים שידוכי חרדים

פשעים מן העבר !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2008 14:12 לינק ישיר 

ראשית לא דברתי על מודרניות אידיאולוגית אלא מודרניות ייצרית שנובעת מרצונות לא כשרים ולא מחוסר היכרות עם הציבור החרדי ומסגרותיו (זו הגדרה על קצה המזלג לנושא ארוך מאוד)
לגבי הישועות יש לי גם בעייה נוספת שתמיד רק היא המעכבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2008 15:37 לינק ישיר 

ספרדישער,
המלצתך היא המלצתי לכל הבנות : "אל תאמינו לאף אחד ותבדקו טוב טוב כל בחור מודרני (או ממשפחה מודרנית) שמציעים לכם"- כאן הסיכוי ליפול גדול יותר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2008 20:26 לינק ישיר 

אכן זהו נושא די מורכב. ויש פה מס' דברים שנידונו בכל התגובות.
א. האם לספר או לא? לדעתי, זה אכן מאד תלוי במהות הקשר ובסגנון הבחור/הבחורה.
ב. האם זה יכול להשפיע לחיי הנישואין? אני לא כ"כ מאמין שזה ישפיע. אם יש ביניהם אהבה אמיתית, הם ישכחו כל מה שהיה, ואם לא הם יחפשו תחליפים למרות שלא היה להם שום קשר לפני.
ג. עד כמה באמת צריך לברר? אמנם כתבתי שיש פעמים שניתן ורצוי לספר ויש שלא, אבל בכללי נראה לי מוגזם ללכת כ"כ רחוק. אני בא ממשפחה של בעלי תשובה, סבא שלי דת"ל ודודים שלי חלקת דת"לים וחלקם חילונים, ההורים שלי היחידים שחרדים, סו ווט? בגלל זה אנחנו יכולים להיות פחות צדיקים/יראי שמים מאחרים. עובדה היא שאחי בגיל 20 בערך כבר סיים ש"ס, ובגיל 24 בערך כבר הוציא היתר הוראה. ישנם הרבה מאד, ואפילו רוב החרדים מבית לא עשו זאת.

ישנם עוד כמה נקודות שלובנו פה, אבל לדעתי אלו הן עיקרי הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2008 21:32 לינק ישיר 

לדעתי, ואני אומר בזהירות מאד לא כדאי להכנס לכזה קשר וכל זאת מכיוון שאדם שנוהג להתנסות בחוויות אסורות לפני החתונה מדוע שיתנזר מהם אחרי החתונה? והבעיה חמורה פי מליון אצל בנות מבנים כי גבר נכנס לקטע אם בחורה בגלל שיצרו הוא שתקפו לעומת זאת אשה שכשהיא נכנסית לקטע אם גבר זה כבר בגלל שהיא אוהבת אותו ואני יכול לספר לכם על חבר שגיסתו הנשואה היתה פרפרית בימי בחרותה שעד היום כשהיא אמא לשני ילדים אם מזכירה בערגה את אחד מידידיה ואומרת שהיא אוהבת אותו וכפי שכתב המגיב שלפני" כורתת ברית למי שעשאה כלי" כדברי הגמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > פשעים מן העבר !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.