בית פורומים אגודה אחת

מאיר פרוש לא שומע לרבנים. טוב או רע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2008 08:45 לינק ישיר 

לא מזמן היו אמורים לבחור את ראש מינהל החינוך הדתי. הוצא מסמך המפרש את דרישות התפקיד והיו מספר מועמדים. איני יודע מי נבחר כי לא עקבתי. אני מאמין שגם שם היתה פוליטיקה אבל בכל זאת ניסו להגדיר מהן התכונות הנדרשות לתפקיד.
לעומת זה, אחרי פטירת הרב לוריא כל הדיון על ניהול החינוך העצמאי התמקד בשאלה לאיזו חצר שייך המועמד. ובלשון אחרת האם בנות חצר א' יזכו לפרוטקציה או בנות חצר ב' ועל זה הדיון על ככל אשר יורוך.
האם הדיון על עירית ירושלים שונה?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/10/2008 8:42:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 17:44 לינק ישיר 

אתה לא זקוק לשום מסבירן; הנה, כשאתה באמת רוצה אתה יכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2008 23:19 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

מעשנים לנו בפרצוף

מאת חיים נבון, יולי 1, 2008, תחת הנושאים אקטואליה

''אתה עולה על אוטובוס לקריית שמונה, ומגלה שנותרו שני מקומות פנויים: אחד ליד בחור חילוני, ואחד ליד אברך חרדי. ליד מי תעדיף לשבת?''. השאלה הזו הוטחה, בנסיבות פרטיות, באדם ידוע למדיי בציונות הדתית. הוא השיב שיעדיף לשבת ליד החילוני. איש שיחו התמרמר: ''אבל אנו שותפים לחרדים בתורה ובמצוות, ואנחנו מתפללים כמוהם ולומדים כמוהם, ועם החרדי תוכל לדבר על הסידור והתורה והגמרא…''. ''הכל נכון'', ענה אותו אדם; ''אבל החילוני לא יעשן לי בפרצוף''.

את הסיפור הזה שמעתי מבנו של אותו אדם ידוע, והאמת היא שנוסחו המקורי של הסיפור היה בוטה יותר ממה שרשמתי כאן. אך לענייננו נסתפק בנוסח הזה, שאני מוצא בו מסר עקרוני. הרי אותו אדם ידע שלא כל החרדים מעשנים בלא התחשבות, ולא כל החילונים נמנעים מכך. הוא רצה לומר שאמנם באופן עקרוני אנחנו קרובים יותר לחרדים, לאין-שיעור קרובים יותר. הרי גם הם עובדים את ה' אלוקי ישראל. אך החרדים מקשים מאוד על שיתוף הפעולה עמם, באופן שהוא אולי חיצוני, אך הוא גם מעצבן ומתיש עד בלי די.

מתוך האתר של חיים נבון

האמת היא שאני הייתי עונה לו שעפ"ר הסבירות שמישהו יסריח זה החרדי ולא החילוני ולכן אני אבחר לשבת על ידו.
נ.ב. בהחלט לא התכוונתי לחברי הפורום. אם מישהו ישב באוטובוס עם שלט משתתף באתר אגודה אחת אני מאמין שלא אסבול סירחון ואפילו יהא לנו נושא שיחה משותף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 20:05 לינק ישיר 

הקפצה. באמת חבל שפרוש לא נבחר. (ונא לעבור על ההודעות של צוטנג בפרט).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 15:44 לינק ישיר 

לא הבנתי מה נשתנה? שהתברר שלופו היה מושחת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מאיר פרוש לא שומע לרבנים. טוב או רע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext