בית פורומים שידוכי חרדים

***עזרה ותמיכה לשאלות בענייני זוגיות ושידוכים***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2008 21:05 לינק ישיר 
***עזרה ותמיכה לשאלות בענייני זוגיות ושידוכים***

שלום לכם
קוראים לי נתי ואני פותח כאן את האשכול הזה עבורכם אותם אלו העומדים בפרשת דרכים חדשה בחייהם  .
לאותם אלו שבפרשת הדרכים הזו עולות בפניהם בעיות ושאלות שאין בידם את הכח לתת לעצמם מענה והם מתלבטים עם עצמם ושואלים את עצמם מאין יבוא עזרי ?!
אינני מתיימר להיות תמיד אותו אדם שאוכל לתת תמיד מענה .
אך בידי הנסיון בחיים לנסות לעזור לכם לפתור את אותם בעיות כפי שאני רואה אותם
ובעז"ה יתברך אוכל לענות לכל אחד על פי דרכו והבנתו .

וגם אם אתם חושבים שאין תשובה לבעייתכם , זכרו שעצם שאלת השאלה תוכל אולי לעזור לכם להבין דברים שלא הבנתם,
ואולי העיון בשאלה והתשובה יביא אתם לאמת שלכם בסופו של דבר וזה העיקר .

אשמח לענות על שאלות בכל בעיה שנתקלתם בה ולא ידעתם את מי לשאול .
בכל נושא ובכל שאלה המטרידה אתכם בענייני שידוכים וזוגיות .

שמרו על כללי הפורום וכבדו את האנשים הצופים בו .
אך שאלו כל מה שמפריע לכם ואשתדל לעזור ולייעץ או להפנות לגורמם מתאים במידת הצורך .

זכרו באתר אתם אנונימים ולכן אל לכם להשאיר שאלות ובעיות לא פתורות , ואחר"כ לחשוב למה לא שאלתי חבל שלא דיברתי
נצלו את ההזדמנות ופרקו מעל ליבכם את כל מה שכואב קשה או מעיק .

ואני אשתדל לעזור מנסיוני בחיים .

שלכם
נתי

נ.ב. יש לציין שנתי_מילר הינו איש מקצוע אשר עבר הכשרה בנושא זוגיות משפחה ושידוכים. (תוקן ע"י אסיק_good)

תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/10/2008 22:57:12

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 10:56 לינק ישיר 

נתי_מילר כתב:

אינני מתיימר להיות תמיד אותו אדם שאוכל לתת תמיד מענה .
אך בידי הנסיון בחיים לנסות לעזור לכם לפתור את אותם בעיות כפי שאני רואה אותם

וכו'

ואני אשתדל לעזור מנסיוני בחיים .

שלכם
נתי

נ.ב. יש לציין שנתי_מילר הינו איש מקצוע אשר עבר הכשרה בנושא זוגיות משפחה ושידוכים. (תוקן ע"י אסיק_good)

תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/10/2008 22:57:12

אם אינך אותו אדם, אז מי אתם(?!) ?
ואולי תחליטו אם "מנסיונו בחיים" או "מהכשרתו"?
ואם הוא אכן הוכשר לזה, אנא יביא מר סימוכין להצהרתו, ככתובת ומספר טלפון לייעוץ וכאישור ממכון מוכר ללימודי "זוגיות משפחה ושידוכין".
ואם לא, אז חדל בלבלת.
איזה נסיון יש לך כבר? אם יש לך נסיון רב בשידוכין, כנראה שזרקו אותך הרבה פעמים בחיים. זה לא נראה לי נסיון כזה מוצלח. ואם זה נסיון בזוגיות, כמה נשים יש/היו לך? וילדים יש לך בכלל, שתוכל לייעץ בענייני משפחה?

ומי אתה בכלל שתבקש לשמור על כללי הפורום? רק הרגע הגעת!

"צחוק עשה לי אלקים, כל השומע יצחק לי"

בכל עניין, בכל שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 13:20 לינק ישיר 

שלום נתי שמחים בבואך ומאחל לך בהצלחה בתפקיד המעניין ,

אתגר ראשון

אני בן 30.5 והיצעו לי בחורה בת 32 וקצת , בחורה טובה מאוד רצינית כמו שחפשתי, 
 אם היא הייתה בת27  בשבילי זה היה ממש הצעה מיוחדת,
 אני מתלבט בגלל שמפחיד אותי הגיל שלה לגבי ילדים , הכל היה לחוץ תמיד שלא להפסיד ,ולהביא ילדים מהר , מקווה שמבין את הבעייה,

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 13:51 לינק ישיר 
תשובה

קודם כל תודה על הברוכים הבאים  בניגוד לאותם אלו שפסלו בצורה כ"כ חריפה עוד לפני שבכלל הכירו ושאלו לפעמים ההתקפה היא הפתרון הקל ביותר ואני מקוה שהזמן יעשה את שלו והם יבינו שאין כוונתי להרע אלא להיטיב  .

קודם כל שתדע שאני אשתדל בפורום כאן  לא לענות תשובה חד משמעיות מכיון שלא כל דבר שטוב לאחד טוב לאחר
ולכן מטרתי לפתח את הנושא מעט בכמה שאלות והיבטים נוספים ורק לאחר קבלת תגובות לאותם נושאים אוכל לנסות להתקדם הלאה לשלב הבא .
חשוב שתיקח את אותם זוויות בשיחה ותחשוב עם עצמך .
רוב התשובות לשאלות שלנו אנחנו בעצם כבר יודעים מראש בפנימיותנו אך בדרך כלל מחפשים אישור נוסף שמאמת את מה שאנו מרגישים . 
אך לפעמים צריך לעזור להוציא את המשהוא הפנימי הזה החוצה וזה מה שאנסה לעשות כאן .

אני חושב שהתלבטות שלך אכן הינה התלבטות חשובה כפי שאת מציג אותה .
רק לציין שאת המידע אודותיך ליקטתי מתשובות שלך בפורום במקומות אחרים ולכן אם אני טועה אשמח אם תעמידיני על טעותי
אני מבין שרק בגיל 26 27 אתה החלטת שאת בשל לצאת לפגישות  , והים הינך בעל תואר ולומד ועובד לפרנסתך בחיים .
אתה מרוצה מהדרך שלך בחיים וטוב לך איתה .הפסקתי מיוזמתך לצאת לשידוכים בגיל מוקדם והגדרת את זה ואני מצטט אותך "היום אין לי כוח להיפגש זה שורף לי זמן/עבודה /כוח /דלק /כסף/" חשוב היה לי לקרוא בין המילים את התיחסות של זמן עבדוה כח וכסף . היה קשה לך לתת את עצמך לפגישות כי החיים תבעו ממך יותר
ולכן היום כשאתה עוצר וחושב את העתיד מה שמבהיל אותך אלו הילדים כי אתה רגי לתכנן את החיים שלך על פי התיעות הרגילות של עבדוה וכסף שאלו חיים שעובדים על פי מתכונת מסויימת ואני מכיר אותם .
ולכן אני חושב שהשאלה מתחילה לדעתי בשלב אחד קודם שעליו צריך לברר מה דעתך המדוייקת   .

האם אתה באמת חושב שאותה בחורה מתאימה לך ואתה חושב שהיא השידוך המתאים לך ואיתה אתה אולך לבנות את חייך ?או רק בגלל גילך ובזה שאתה מבין שהשעון הביולוגי מתקתק אתה התפשרת על דברים שונים על מנת להתאים אותה אליך אבל אתה לא שלם עם ההחלטה , ותתעלם כרגע מהגיל שלה . אני מדבר על הבחורה כאישיות נפרדית  .

אני חושב שמכאן צריך להמשיך את הנושא . אם אתה בטוח שאכן הבחורה הזו מתאימה לך ואתה רוצה לבנות איתה בית והיא זו שמתאימה ובעייתך זה הגיל . אז כאן שאלתך נכונה ואנסה גם עליה תיכף לענות .

אם אתה חושב שהתשובה היא לא ואתה לא שלם עם החלטת ותולה את זה בגיל ובילדים אז כדאי לך לבדוק קודם מה הגורם לשאלה האם באמת הגיל או משהוא פנימי אחר .

ושוב אחזור למקרה ותשובתך היא כן . בוא נניח לרגע שהיא בת 27 האם מובטח לך שהילדים יבואו מהר ? האם מובטח לנו משהוא שיגיע כמו שאנו מתכננים ? ושוב האם אשה בת 32 לא יכולה להביא ילדים בקלות המציאות מוכיחה שנשים בגילהם הללו אין להם שום בעיה והם יכולות להקלט ללא בעיות  ?האא הבעיה היא כמה ילדים יוכלו להגיע בשנים אלו . לשאלה הזו רק לה' הפתרונות . ישנם זוגות צעירים שמחכים שנים והם עם ילד אחד או שנים ולא הולך עוד וישנם כאלו שלא .

לדעתי אם באמת הבחורה מתאימה לך וכל הבעיה זה הגיל ואתם חושבים להביא ילדים מיד לאחר הנישואים
אני לא רואה בגיל סיבה לבטל שדוך הגון וטוב .
אבל אם ישנם דברים אחרים נוספים המפריעים לך אתה צריך לפתוח עם עצמך יותר את הנושא ולוודא את נכונות הקשר .
לוודא שלא בגלל גילך אתה התפשרת על דברים אחרים ולכן אתה תולה אותם בגיל .
אשמח לשמוע את תגובותיך בעניין על מנת שנוכל להמשיך שיחה זו לשלב הבא אם יש צורך

נתי

תוקן על ידי נתי_מילר ב- 20/10/2008 14:04:50

תוקן על ידי נתי_מילר ב- 20/10/2008 14:17:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 14:05 לינק ישיר 
ולכולם !!!! אשמח לענות לשאלות המשגיח .

שלום למשגיח שליט"א ולכל הגולשים באתר .

קודם כל תדע שאני לא כועס או נעלב מההתקפה לך עלי מכיון שאני באמת מבין את ההסתייגות שלך .
אני חדש כאן , מי אני בכלל ,מה אני מחליט לפתע לייעץ לאחרים וכו'
אז רק רציתי להבהיר מספר דברים

קודם כל לקחתי על עצמי את הענין על מנת באמת לעזור לאותם אנשים שיש להם לבטים שולא על מנת לקבל פרס או תשלום אל מתוך כך שאני מבין שהמון בעיות בזוגיות העתידיץ יכולות להמנע מתשומת לב לפרטים הקטנים כבר בשידוכים
ואני שמח שאתה לא בקטגוריה הזו ואתה לא זקוק לעזרה מאף אחד אך מה לעשות ישנם המון אנשים שבפרשת הדרכים הללו עולות להם שאלות שלפעמים מציקות מאוד והם חייבים אוזן קשבת והמטרה היא לעזור לאותם אלו שזקוקים לזה .

אכן כתבתי שאינני מתיימר להיות אותו אדם . מכיוון שאני מאמין כמו שכתבתי בתשובה לקודמך שלרוב השאלות שלנו ישנם תשובות פנימיות כבר אצלנו אלא שלרוב אנו לא מקשיבים להם כי אי צריכים אישור מסביב לאותם הרגשות לא מזוהות ולפעמים על ידי שיחה נכונה והעלאת שאלות חדשות ניתן להגיע לחקר האמת .
בנוסף מעולם לא התעסקתי בשידוכין ממש אלא נסיוני בחיים הוא יותר בזוגיות שזה בעיות אחרות בדרךך כלל וגם זה הינו יותר מנסיון מאשר בלימודים  .

ואנסה לספר על עצמי מעט על מנת לענות גם לשאר השאלות שהעליתי . אני נשוי מעל 10 שנים ויש לי מספר ילדים . 
כמו שאמרתי לא הייתי שדכן ולא מחפש להיות שדכן יש לי מקצוע אחר לגמרי בחי הפרטיים .
אך במהלך חיי יצא לי לגשר בין זוגות של חברים  ולשמוע המון על בעיות זוגיות .
אינני עוסק בזה ואינני עובד בזה . אך הכשרתי את עצמי בקורס פרטי ובשיעורים וחומר לימודי עצמאי לרוב,
 הנוגעים בזוגיות ובמשפחה וכל זה על מנת לעזור לאחרים  .
ואני חושב שאין חכם כבעל נסיון . לפעמים החיים מלמדים אותך יותר ממה שתלמד בכל מקום אחר .

במקצועי האישי אני עסוק מאוד מאוד ולכן שקלתי עם עצמי מראש האם בכלל שווה לענות לפורום והאם באמת אוכל להקדשי לזה זמן כי אני באמת רוצה לעזור ולמרות כל ההתלבטויות החלטתי לנסות ולעשות את זה על מנת לנסות כמו שאמרתי .
לאותם אנשים שזקוקים לזה .

אני מקוה שאוכל רק לעזור ואשמח לשמוע ביקורת תמיד .
אני לא נעלב ואל נפגע מכך אני מבין את הסתתיגות שלך אך אני מקוה שהזמן ישנה את הכל  .

חג שמח
נתי

תוקן על ידי נתי_מילר ב- 20/10/2008 14:42:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2008 14:27 לינק ישיר 

נתי

תודה על התשובה המקצועית ומענינת, כייף היה לקרוא את התשובה ,

אני עדיין לא יצאתי איתה רק הציעו אותה לפני כמה ימים אני מכיר אותה אישית 
דרך משהו שקשור לעבודה ,אף פעם לא חשבתי שאני יצא איתה בגלל הגיל 
שלה,תמיד חשבתי שהיא בת 35 כך זכור לי שפעם מישהו בעבודה אמר לי עליה ,
אבל כנראה שזה היה טעות , והיא בת 32 ,
כמו שכתבתי היא בחורה נחמדה מאוד טובה רצינית , אני יתן תשובה חיובית ואני יצא איתה ,

תודה וחג שמח  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ***עזרה ותמיכה לשאלות בענייני זוגיות ושידוכים***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext