| נשלח ב-27/10/2008 15:28 |
|
| |
לפני כשנה גילו שאני סובל מבעיה פריונית
אם לא יועיל לא יזיק
יש לי בעיה קטנה בנושא השידוכים אשמח אם תעלה אותה לפורום, אני אישית אין לי כוח לדון בה זה גוזל לי את כל כוחות הנפש שלי, לכן אשמח אם תעלה אותה לפורום לדיון בין המשתתפים.
אם נראה לך שיש צורך אתה יכול לערוך את ההודעה.
אני בחור בן 23 התחלתי כבר לדשדש בנושא השידוכים וכו'
אך למעשה אם היה לי זמן לא הייתי רוצה בכלל לשמוע על שידוכים אלא עוד איזה שנה שנתיים לא בוער לי כלום, יש עוד כמה דברים שאני רוצה להספיק חומר לימודים מסויים שאני אמור לגמור בתור הכשרה לעבודה וכדומה.
הבעיה שלי היא כזאת שלפני כשנה גילו שאני סובל מבעיה פריונית.
בקיצור, לטענת חלק מהרופאים בשביל להביא ילדים אני צריך לעבור ניתוח קטן, איזה שהוא צינתור לא משהו מסובך, לעומת זאת יש רופאים בכירים מאד שלטענתם אין לי כלל מה לחשוש ולטענתם יש אצל הרופאים ניגוד אינטרסים כיון שאין מספיק מחקר על אותה בעיה שאגב כ-15% מהגברים סובלים ממנה, ולכן הם מעונינים לנתח סתם.
מפאת היותי דתי אין לי אפשרות לעשות בדיקות, רק שמכל הסיפור הזה יש לי לחץ מטורף להתחתן כי אני רוצה לראות כבר ילד. אני חושב שהשאלה שלי מובנת. אני בדילמה מטורפת אם להתעכב בנושא השידוך בגלל הלימודים שקשה ללמוד בתור נשוי שצריך כבר לדאוג להכנסות, או לרוץ מהר מהר לראות שהכל בסדר.
נ.ב. הרצון להתעכב לא קשור לבשלות לנישואין והרצון לנישואין, אני והרבנים שאני בקשר איתם חושבים שאני מספיק בשל לנישואין ומבחינת רצון ברור שאני רוצה לראות את עצמי כבר נשוי.
אני חושב שמבחינה טכנית כדי להסתדר בצורה טובה יש דברים שצריך לעשות קודם, כמו שכבר לימדה אותנו הגמ' במס' סוטה "אשר בנה אשר נטע אשר ארש" - לימדה תורה דרך ארץ, שיבנה אדם בית ויטע כרם ואח"כ ישא אשה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 16:10 |
|
| |
לא הבנתי עוד מה ההתלבטות. האם בתחום - להתחתן אחרי לימודים או במהלכם ? או בתחום הבעיה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 18:24 |
|
| |
ממו"ר קיבלתי בשם הרב וולבה זצ"ל, שאף אחד לא יכול להתערב בהחלטה של בחור אם להנשא או לא.
ההחלטה היא נטו שלו.
(הטעמים מובנים, הרי אלה הם החיים של הבח', והוא צריך לשאת באחריות להחלטות שלו, ואסור להשאיר לו מקום להאשים אחרים.
גם הורים וקרובים המייעצים צריכים לעשות זאת רק באופן שהם לא מצדדים לחיוב או לשלילה אלא מסייעים לבחור - או לבחורה - לבחון את הנושא מכל הצדדים, ולהאיר נק' - חיוביות או שליליות - הנעלמות מעיניו/ה)
על כן כל כובד ההכרעה מוטל על כתפיך ולנו אין חלק בו.
שיהיה הקב"ה בעזרך וינחה אותך בעצה טובה
(וישלח מהרה רפואה שלימה בתושח"י)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 19:18 |
|
| |
כבוד המשגיח
מדברי הרב וולבה
נשמעים כשצריכים להחליט
על הצעה ספיציפית
הכרעה היא רק על המדובר
ועליו לשאת באחריות,
כאן
השואל מבקש עצה טובה
האם בכלל להיכנס לעסק השידוכים.
ולשואל
אם תחכה עד שתבנה בית ותיטע כרם...
מי יודע כמה זמן זה יקח
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 19:32 |
|
| |
| sihs כתב: |  | |
כבוד המשגיח
מדברי הרב וולבה
נשמעים כשצריכים להחליט
על הצעה ספיציפית
הכרעה היא רק על המדובר
ועליו לשאת באחריות, |
|
כפי שנאמר לי ממו"ר, הרב וולבה זצ"ל לא דיבר במקרה של הצעה ספציפית אלא על כל החלטה בענייני שידוכין, מתחיל בהאם לצאת לשידוכין וכלה בהחלטה הסופית על נישואין (התוספת בדברי לעיל אודות הצעה ספציפית היא תוספת שלי)
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 27/10/2008 19:29:29
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 22:28 |
|
| |
דיעתי היא
להתחיל בשידוכים, כי חבל להתעכב בגלל דבר כמו לימודים, יכול להיות שגם אחרי שתסיים ללמוד לא תמצא שידוך מפאת גיל. לגבר יש פחות בעיה ללמוד בנישואים כי הוא לא זה שנכנס להריון ומגדל את הילד בימיו הראשונים כך שלדעתי אין בעיה גדולה ללמוד ולהנשא, בעצם זה מה שהמזרחיסטים עושים...
בקשר לבעיה הרפואית- להתייעץ עם רבנים שמבינים ברפואה [כמו הרב פישר וכו'...]
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2008 23:52 |
|
| |
| הרווקים כתב: |  |
אני בחור בן 23 התחלתי כבר לדשדש בנושא השידוכים וכו'
אך למעשה אם היה לי זמן לא הייתי רוצה בכלל לשמוע על שידוכים אלא עוד איזה שנה שנתיים לא בוער לי כלום, יש עוד כמה דברים שאני רוצה להספיק חומר לימודים מסויים שאני אמור לגמור בתור הכשרה לעבודה וכדומה.
הבעיה שלי היא כזאת שלפני כשנה גילו שאני סובל מבעיה פריונית.
|
|
יש לחלק את הבעיה לשני חלקים:
נושא סיום הלימודים לאחר החתונה. באופן עקרוני ניתן לעשות זאת (אני סיימתי 2.5 תארים ראשונים לאחר החתונה), כאשר במרבית התקופה הייתי מפרנס יחיד. יש כמובן לתאם ציפיות עם בן הזוג.
נושא שני הוא נושא בעיית הפריון. מבלי להתייחס לגוף הבעיה והנחיות הרפואיות והרבניות שקיבלת, הרי שאם לא תטפל בבעיה לפני החתונה מחד ומאידך תחוש כי אין לך בעיה, שהרי על ידי טיפול שגרתי אתה לכאורה יכול לטפל בנושא. ז"א מצד אחת אתה "פגום" בנושא הולדה שמאמין שהוא שווה ערך לשלם ולכן לא תהא מוכן לוותר בשלמות של בת הזוג.
אז בממוצע, בזמן שילך לך למצוא אשה כרצונך, בהנחה שתתחיל עכשיו לחפש, תוכל לסיים עוד תואר או שניים ולפתח קריירה.
לכן כדאי שתתחיל לצאת עכשיו ולהרגיש את השוק. אם תמצא מישהי מתאימה סביר שתוכלו לקבל עזרה לתקופת הגישור עד סיום הלימודים מההורים ומעבודת בת הזוג, מה גם שסביר שלא יהיו לכם ילדים בתקופה הראשונה שלאחר הנישואין.
|
|
|
|
|