|
|
| נשלח ב-24/11/2008 08:01 |
|
| |
רב סיינפלד שרפ הגיע למסקנה מסויימת של בחירה בין אפשרויות קיימות. אולם אתה מציע אופציה שאולי היתה קיימת אבל כעת נראה שאינה קיימת, אז הצעתו של מי עדיפה?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/11/2008 7:58:31
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 09:11 |
|
| |
בעלבעמיו
סיינפלד לא בא כעת להציג את צדקת טיעוניו מול הצעתו של שרפ, הוא פשוט אמר שדבריו של שרפ ידועים מקדמת דנא ואין צורך לחזור עליהם בכל אשכול. משום מה, גם לי יש תחושה שכל הודעותיו של שרפ נכתבים ע"י "העתק-הדבק", האם אין שום דבר אחר לומר כאן בפורום חוץ מאשר לעבור לציונות הדתית?
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 11:21 |
|
| |
הדיון פה מזכיר לי ויכוח שקראתי אותו ניהל ר' הלל צייטלין עם עצמו בדיוק בשאלה הזו (נדמה לי בכתבים נבחרים) הוא כתב את זה בתקופה שבה הוא היה מין כוייפר משיגינער שמאמין בשילוב בין ר' נחמן וניטשה הוא טוען שם שמי שנמצא בתוך המערכת הדתית לא יכול לדון אודותיה כי יש לו נגיעס וגם מי שנמצא מבחוץ לא יכול לדבר כי הוא לא מבין את התמצית של השיטה/דרך החיים והוא חיצוייני מי נשאר? הוא מגיע למסקנה שרק מי שהיה בפנים יכול ויצא החוצה יכול לראות את העולם הדתי בצורה בהירה ומזוקקת. כמובן שהגדרה זו התאימה באותה תקופה לו עצמו... ואכן הוא עושה שם מלאכה מעניינת ומעמיקה. אני מניח שאחרי שנים כשחזר קצת לדרך הישר הוא הגיע למסקנה שרק מי שהיה ויצא וחזר יכול להיות הבוחן האמיתי של המערכת...או שהוא הגיע למסקנה של ר' סיינפלד שאין לדבר סוף ולכן כדאי לדון בכל טענה כשלעצמה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 13:12 |
|
| |
| בןציוןכהנא כתב: |  | בעלבעמיו
סיינפלד לא בא כעת להציג את צדקת טיעוניו מול הצעתו של שרפ, הוא פשוט אמר שדבריו של שרפ ידועים מקדמת דנא ואין צורך לחזור עליהם בכל אשכול. משום מה, גם לי יש תחושה שכל הודעותיו של שרפ נכתבים ע"י "העתק-הדבק", האם אין שום דבר אחר לומר כאן בפורום חוץ מאשר לעבור לציונות הדתית?
נדמה לי שאתם לא מבינים אותי, או שמבינם ופשוט נמאס לכם שאני חוזר על הדברים.
את "הציונות הדתית" לא קיבלתי כי הפכתי לדתי ציוני. את הציונות הדתית קיבלתי כבונוס בחיפושים אחרי חרדיות נורמאלית.
ז"א אם אני מחפש את החיפוש של הרב סינפלד, אני מגיע לאורח חיים מסויים. הקבוצה עם אורח החיים הזהה לזה היא הקבוצה המכונה כיום חרד"ל.
את הציונות אנו מקבלים כבונוס, חיובי או שלילי (מאלוס), במהלך ההתחברות לקבוצה זו, כמו שמקבלים דברים נוספיים חיוביים או שליליים, כאשר מצטרפים לכל חברה.
אדרבה, ניתן אולי לחיות בדגם חיים זה ללא "ציונות", למי שחושב שהציונות אינה דבר חיובי. זה נראה לי יותר קל מאשר לבור דרך שלמה לבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 13:17 |
|
| |
או שהבנו ולא הסכמנו או שלא הבנו וחזרה על עיקרי הדברים לא תעזור.
אין צורך לחזור על טענה שכבר שמענו ואשר ניתן כבר להתייחס אליה באמצעות סימונה במספר סידורי שלצורך העניין נכנהו 101
אי''ה אפתח אשכול נוסף שידון בשאלה זו, אבל אבקש שלא להסיט את הדיון דנן באם הדבר אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2008 22:18 |
|
| |
בנאות דשא כתב:
"אם זה המצב שלנו שיש לנו משקעים מהמערכת הממסדית
כיצד אנו יכולים לסמוך על המסקנות שלנו עם יש לנו נגיעה עצמית בסוגיות המועלות כאן"
בנאות דשא היקר מביע כאן כאב וספק עמוק, שמנקר בליבו של האיש החושב, שהוא גם ירא שמיים.
חזק ואמץ ותמשוך לחשוב.
היראה שלך היא שבסופו של דבר תביא אותך לאמת.
|
|
|
|
|