|
|
| נשלח ב-14/12/2008 15:15 |
|
| |
ילדתי שלי, מתי תתחתני?
"היא רק בת 23, יפה וחכמה, אבל אני לא ישנה בלילות. אם מישהו יבטיח לי שבגיל 25 היא תתחתן, אפסיק לדאוג". ייסוריה של אמא לבחורה רווקה. ואם מישהו חושב שהיא לא נורמלית זה רק בגלל שהוא לא אמא
הבת שלי בת 23, ואני לא ישנה בלילות. היא עוד צעירה, אני יודעת. היא גם יפה ומוכשרת, אבל אני דואגת. אם מישהו יבטיח לי שבגיל 25 היא תתחתן, אפסיק לדאוג ואחכה בסבלנות. אבל אף אחד לא מבטיח לי כלום, והזמן החולף, מוציא אותי מדעתי. אלוהים, תעזור לה!
אני רואה איך היא מתבגרת ונהיית חכמה, וזה מפחיד אותי כי הרי זה בדיוק מה שתוקע אותם. כשהם צעירים ותמימים הכל יותר פשוט וספונטני. מתאהבים ברגע. אין ציפורים בראש, אין חששות ותסבוכות. ככל שהם מתבגרים, הם הופכים להיות ביקורתיים, מודעים, ספקנים, וכל העסק הופך להיות הרבה יותר מורכב ומרתיע, מי צריך את זה.
רק לדאוג שבתי תגיע לחופה שלמה בגופה ובנפשה. ציור: יחיאל אופנר
בלילה אני גולשת ברשת, שוקעת בבלוגים של אחרים. מאות נרקיסים ונסיכות דתיים מברברים את עצמם לדעת, טווים חלומות וטובעים בביצה. בבוקר אני רואה מתחת לחלון שלי את שירה, הבת המחוננת של הגולדמנים, מתניעה את הסוזוקי הכחולה שאביה קנה לה ליומולדת 27, ממהרת לעבודה כמתכנתת מצליחה בחברת הי-טק. היא נראית מצוין אבל אני רואה רק את השיער שלה שמתבדר גלוי, בלי שום כיסוי. אם הייתי מסתכלת יותר מקרוב, הייתי רואה גם את הטבעת שאין לה. אם מישהו חושב שאני לא נורמלית זה רק בגלל שהוא לא אמא.
אל תעשו עלי רושם עם תארים וקריירה. אני מנהלת בכירה בחברה כלכלית נחשבת ומכירה מקרוב את כל התיאוריות היפות על קריירה נשים ושוויון. מישהו יגיד לי לאן בדיוק כל זה הביא אותנו. איזה אושר גדול מצאנו עם כל המודעות הפרוידיאנית הדגולה שלנו? מזמן הבנתי, זה הכל דיבורים. נשים דתיות וחילוניות רוצות בית וילדים, בדיוק כמו פעם. כלום לא השתנה.
לפעמים אני מודה לאלוהים
שנתן לי רק בת אחת. לא הייתי עומדת בייסורים האלה פעמיים. בנים זה משהו אחר, ולא יעזרו כאן כל התיאוריות הפמיניסטיות הדגולות שגם אני נוטה לפעמים לדקלם בפאתוס. נכון, גם אילו היה לי בן הייתי מתפללת להצלחתו ומבקשת שה' יעזור לו, אבל הייתי ישנה בלילה. יודעת שכל שנה שתחלוף, תפתח לפניו עוד מחזור של בנות ראויות ובשלות לשידוכים והמבחר רק ילך ויגדל. וחוץ מזה, בנים... מה כבר יכול לקרות להם בחוץ? הבנות רגישות מהם. שמן, תומתן וכבודן נפגעים בקלות. בן שצניעותו מוטלת בספק מוחלים לו, עוצמים חצי עין, ושוכחים לו אם חוזר למוטב. אבל בת, דנים אותה ברותחין ושמה מוכתם לעולם. לא אמרתי שמקובלת עלי האפליה הזו, אבל אני לא הולכת לתקן את העולם, אלא רק לדאוג שבתי תגיע לחופה שלמה בגופה ובנפשה ואני אדע שמילאתי את חובתי כאם.
בואו רגע נדבר פתוח. בנים, מה חסר להם ברווקותם? אחרי שמתחתנים, הם שבעים ומדושנים, ממשיכים בסדר יום הרגיל שלהם. אבל בנות? משתוקקות לבית ומשפחה. בלי זה כאילו הכל ריק וחסר בעולמן. יכולה אשה להיות סופר-וומן ומנכ"לית היי-טק, בסופו של דבר עול הבית על כתפיה ושיעורי-הבית של הילדים על צווארה. ככה זה היה כשאני הייתי ילדה וככה זה היום בעולם הנאור. קחו דה-מרקר ותספרו כמה תמונות של נשים יש שם. כמעט אין. כולן בחגיגת הסידור.
וחוץ מזה בגלקסיה שלנו יש יותר בנות מבנים, מה שמלכתחילה מפר את האיזון בעולם לרעתנו. ובנקודה זו אין משמעות לשום תיאוריות מדעיות סטטיסטיות שמוכיחות אחרת. כי מה שחשוב זה שהשדכנים יודעים את זה, הבנות יודעות את זה וגם הבחורים יודעים את זה.
תוקן על ידי חנושנוש ב- 14/12/2008 15:49:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 17:40 |
|
| |
מהיכן זה?
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 18:43 |
|
| |
קראתי בשקיקה.
ולא כל דבר אני קוראת.... או יותר נכון, אני בקוש-קושי קוראת.
מהיכן זה, תביא קרדיט.
בבקשה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 19:12 |
|
| |
"שומעים" את הכאב בדברים של הכותבת.
אבל מה שבטוח, היא משתיכת לזרם הליטאי. אצל החסידים הבעיה הפוכה, יש המון בחורים ובקושי בנות.
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 19:32 |
|
| |
את האמת שגם אני לא קראתי כ"כ אלא רק ראשי פרקים
הקרדיט ל mrg יהדגות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 20:21 |
|
| |
נשמע כואב, אבל אני ממש מקווה שאין הרבה אמהות שחושבות ככה, שמתייסרות בכאב האין סופי הזה שפרושו בת בת 25 עם מקצוע ועבודה והרבה שמחה וכן, עדיין מחפשת את החצי השני....
אני מקווה בשביל אמא שלי שזו לא היא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2008 23:48 |
|
| |
| חיה_770 כתב: |  | |
"שומעים" את הכאב בדברים של הכותבת.
אבל מה שבטוח, היא משתיכת לזרם הליטאי. אצל החסידים הבעיה הפוכה, יש המון בחורים ובקושי בנות.
|
|
היא מזרוחניקית.
בכל מקרה גיל 23 זה צעיר?
מתכנתת מקבלת אוטו מאבא ולא מליסינג?
אתמהה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2008 13:46 |
|
| |
בשידוכים צעיר/זקן זה רק ענין של היצע וביקוש.
בחורה בגיל 24 השוק החרדי כבר מצומצם יותר... ואילו בציבור החילוני היא ממש ילדונת
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2008 19:59 |
|
| |
אני מקווה שבגיל הזה אני יהיה כבר נשואה + תינוק
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2008 09:12 |
|
| |
המכתב הזה לא היה חדש לי. אבל פתאום בא לי להגיב כאן.
לא קראתי את כל התגובות, אני פורקת את הקושי שלי.
וחבל מאוד שאמא שלי לא תקרא את השורות הבאות.
מוכר לי הקושי של ההורים עד כדי כאב צורב. ולא פחות מוכר לי הקושי האישי שלי.
שאולי לא מוחצן במסכנות, בייאוש, באפיסת כוחות. אבל בתוך תוכי הוא הוא מפלח את ליבי.
הורים יקרים, דעו לכם אנחנו לא שאננות! אנחנו גם לא 'לא מציאותיות'!
אנחנו לא מחכות לנס! אנחנו לא נהנות מהמצב הזמני הזה!
אתם מתמודדים עם הפחד ההורי ואנחנו עם הפחד האישי. יש לי בקשה מעמקי נשמתי.
היו זהירים במשפטי החכמה שאתם מעניקיעם. היו זהירים בפנית הכאב שלכם אלינו.
זה שתדרכו על יבלות, זה שתנסו להקצין את המציאות, להפחיד, לדקור, לדרוך על יבלות.
בזה רק תעצימו את הקושי שלנו. בזה רק תקלקלו את הקשר איתנו, ילדיכם האהובים.
היו איתנו בשביל להכיל לאהוב לכאוב לקוות להאמין. לעשות את כל מה שאנו זקוקים לו
כל כך ודווקא ממכם, הנפש הקרובה אלינו ביותר.
|
| נשלח ב-16/12/2008 20:35 |
|
| |
| משתוקקת כתב: |  | |
המכתב הזה לא היה חדש לי. אבל פתאום בא לי להגיב כאן.
לא קראתי את כל התגובות, אני פורקת את הקושי שלי.
וחבל מאוד שאמא שלי לא תקרא את השורות הבאות.
מוכר לי הקושי של ההורים עד כדי כאב צורב. ולא פחות מוכר לי הקושי האישי שלי.
שאולי לא מוחצן במסכנות, בייאוש, באפיסת כוחות. אבל בתוך תוכי הוא הוא מפלח את ליבי.
הורים יקרים, דעו לכם אנחנו לא שאננות! אנחנו גם לא 'לא מציאותיות'!
אנחנו לא מחכות לנס! אנחנו לא נהנות מהמצב הזמני הזה!
אתם מתמודדים עם הפחד ההורי ואנחנו עם הפחד האישי. יש לי בקשה מעמקי נשמתי.
היו זהירים במשפטי החכמה שאתם מעניקיעם. היו זהירים בפנית הכאב שלכם אלינו.
זה שתדרכו על יבלות, זה שתנסו להקצין את המציאות, להפחיד, לדקור, לדרוך על יבלות.
בזה רק תעצימו את הקושי שלנו. בזה רק תקלקלו את הקשר איתנו, ילדיכם האהובים.
היו איתנו בשביל להכיל לאהוב לכאוב לקוות להאמין. לעשות את כל מה שאנו זקוקים לו
כל כך ודווקא ממכם, הנפש הקרובה אלינו ביותר.
אתה לא יודעת כמה את צודקת. וכמה אני בתור אבא לעתיד ידע ואני מקווה גם איישם איך לא להציק לבן שלי כשהוא יגיע לגיל הזה.
איך לפעמים מרוב אהבה של הורים על משפט אחד הם יכולים להרוס את הכל.
אנחנו מבינים גם אותם שקשה להם לראות אותנו ככה אבל בגלל זה מותר להם גם להרוס לנו את החיים?
תנו לנו לחיות ואנחנו ניתן לכם לחיות.
תודה משתוקקת שהוצאת לי את המחשבות מהראש וכתבת אותך ע"ג הפורום. (ותודה שהצלחת לרגש אותי אי פעם)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2008 13:49 |
|
| |
אני מברכת אותך, אבריהמלה, שהקב"ה לא ינסה אותך בניסיון הזה בתור הורה.
שנזכה בקרוב להתבשר בבשורות טובות!
|
| נשלח ב-2/1/2009 00:03 |
|
| |
מה שמצחיק שאצלי ההורים לא משדרים טיפת לחץ, למרות שאין לי ספק שהם מייחלים ומצפים שאתחתן, מי שלחוץ וקצת דואג זאת אני, הם בצד המרגיע..
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 00:16 |
|
| |
| אתגרית כתב: |  | | מה שמצחיק שאצלי ההורים לא משדרים טיפת לחץ, למרות שאין לי ספק שהם מייחלים ומצפים שאתחתן, מי שלחוץ וקצת דואג זאת אני, הם בצד המרגיע..
אתגרית-אני לגמרי מזדהה איתך!
מה גם שבדיוק עכשיו נכנסתי לתקופה לא קלה-אני מאוד מקווה שיהיה לי את הכוחות לעבור אותה ולהישאר שפויה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 00:25 |
|
| |
קרן אור, יהיו לך כוחות. אני בטוחה. גם אני עברתי אירועים ממש לא קלים בזירה והייתי בטוחה שאשבר. וב"ה, לא רק שלא נשברתי, אלא יצאתי מחוזקת, מחושלת. תנשמי עמוק, ותתסתכלי קדימה. עוד קצת והכאב יקהה, ישכח מעט...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2009 01:07 |
|
| |
קרן אור יקירה,
ליבי איתך, תחזיקי מעמד!!
לפעמים כשאנחנו למטה אנחנו רואים דברים אחרת מהתצפית למטה, ואז דווקא מנק' קושי האלו באה הצמיחה האמיתית,
ומשם את לוקחת איתך את ההארות וההתבהרות להמשך הדרך. וההמשך טומן עבורך המון אור..
והעיקר, תמיד תזכרי שכל דבר בחיים הוא זמני, אולי המשמעות הזו תעודד אותך..
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|