| נשלח ב-6/1/2009 10:46 |
|
| |
ברכות לפורום החדש-הצעה לחינוך מקצועי-טכנולוגי
ברכות לפורום החדש הרבה הצלחהבתקוה שיעלו כאן הצעות מעשיות ופתרות לשאלות שעל פי רוב מדחיקים אותם לצדדים
מבקש להעלות לפני חברי הפורום את הרעיון להקים מסגרת תורנית של הכשרה מקצועית טכנולוגית ראה מכון לב של הציבור הדתי לאומי מה האפשרויות של הקמת מסגרת מעין זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 11:28 |
|
| |
כמדומני שבראש ובראשונה דרוש אדם 'רציני' שיוביל את יוזמה מתחילתה ועד הקמתה גם ללא משכורת.
במידה ויש לך אדם העונה לדרישה הנ"ל הרי שניתן ליצור שיתופי פעולה עם הגופים הקיימים כבר העוסקים בפיתוח מענה כלכלי עבור בני הציבור החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 13:31 |
|
| |
בשנים האחרונות הוקמו מספר מסגרות המשלבות לימודי קודש ולימודי מקצוע. במגדל העמק, באיזור חיפה, גם בירושלים עומדת לקום מסגרת שכזו.
מסגרות אלו פונות לדור הצעיר, עד גיל 18.
גם בגילאים בוגרים יותר ישנם אופציות ללימודי מקצוע, במוסד האקדמאי בקרית אונו, במכון לב יש הרבה חרדים, גם בטכניון בחיפה יש קיטצ לימוד לחרדים. ישנם מסגרות כמו המכון להכשרה מקצועית, לומדה, המכללה החרדית ועוד.
אני לא בטוח שיהיה נכון להקים מסגרת רשמית לכל מאן דבעי ללימודי מקצוע. זה חיב להיות משולב. ברור שאם היה ניתן להשיג יותר מילגות היו הרבה יותר תלמידים שלומדים מקצוע והתועלת היתה גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 16:39 |
|
| |
למי שלא הבין
התכוונתי למסגרת דוגמת מכון לב אלקטרוניקה ומקצעות הנדסה אופטיקה וכדומה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 17:58 |
|
| |
מה רע בזה שחרדים הולכים ללמוד במכון לב? למה צריך שיהיה מכון לב חרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 21:07 |
|
| |
לפי נידוע לי יש במכון לב מסגרת מיוחדת עבור בני ישיבה חרדיים שעוזרת להם לסגור פער של חוסר בלימוד מתמטיקה ואנגלית וכדומה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2009 00:50 |
|
| |
אכן יש.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 11:11 |
|
| |
אכן יש אדם רציני שמתעסק בהכשרה מקצועית כבר 15 שנה, ובימים אלה הוא מסתובב אצל רבנים וגדולי ישראל ע"מ להקים מסגרות נפרדות לחלוטין לבנים ובנות הכשרה מקצועית טכנולוגית תורנית, שמו הרב ישראל כהן מאשדוד - ירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 00:27 |
|
| |
ברכות על הפורום...
בהמשך לדברי חושב. הר' משה זיבלד אחראי על המסגרת במגדל העמק. אשר שם יש דגש על לימודים עיוניים. וכמו כן פתח בתוך הישיבה התיכונית של שבקס ברמת החייל מסגרת ללימודים מקצועיים. הוא מתמקד בקדם נשירה ולוקח את הצעירים בני 14-16. ולכך עדיין הבוגרים יותר רוויי הבילבול ממשיכים להיות מבולבלים
אשמח לדעת על מסגרת לנער בגיל 17 שרוצה לסיים 12 שנ"ל בשביל להגיע בנוי לשירות צבאי.
בתודה וברכה מקשיב..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2009 01:39 |
|
| |
הרב זיבלד אכן פתח מסגרת ראויה לשמה, רק שצריך לדעת לאבחן מי מתאים לשם. כדאי שהמאבחן והמכריע יהיו אנשים מבינים חיצוניים העוסקים בסידור מסגרות ואינם קשורים למסגרת הספיציפית. יש צורך באחריות בהפניה למסגרת המדוברת.
ישנם את המסגרות המוכרות, מערבא, נהורא, יש בבית שמש מסגרת נופת, ויש את אור אבנר באיזור חיפה. אני מאמין שישנם מסגרות נוספות.
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 01:40 |
|
| |
קל להגיד.
בשטח זה לא עובד. מניסיוני בתור איש שטח אין מסגרות כמו שלו.
ובמיוחד הקושי של הורים לחשוב על סוג גדילה שונה מהנורמל...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2009 17:25 |
|
| |
מסגרת רצינית לנוער שמעוניין להתקדם
כאמא לבחורים המאמץ צריך להיות מכוון לבניית אישיות הילד ורכישת מקצוע רציני לחיים ולא לתת את הדגש על הכוונה לצבא דווקא!
נפגשתי עם הרב ישראל כהן והתרשמתי מאוד מהמסגרות שיש לו להציע לנערים וגם לבוגרים מעל גיל 18.המקום מאוד מכובד העוזר לנער לכבד את עצמו אני צלצלתי למס.02-6439470 ומיד קבעו לי פגישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 01:38 |
|
| |
אכן כן, אך חסרים מקומות כאלה.והצבא יש לו את הכלים להקנות את שני הדברים יחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2009 11:24 |
|
| |
לדעתי,
אנחנו כציבור חרדי צריכים לדאוג לחינוך הנוער הנושר ולא לדאוג לחינוך לשם גיוס לצבא, כמובן שכברירת מחדל זה עזר בהרבה מקרים אבל לא שזה ייהפך למטרה העיקרית.
|
|
|
|
|