| נשלח ב-8/1/2009 18:30 |
|
| |
חלוץ ימני או בלם שמאלי
הציבור החרדי, ובייחוד הנוער שלו אינם מוגדרים פוליטית. הם בוחרים יהדות התורה או שס, שומעים לגדולי ישראל, ומאמינים שהמדינה אינה אתחלתא דגאולה. חוצמיזה-שטחים, כיבוש או הסכם שלום לא בדיוק מעסיקים אותם. יש ימניים יותר יש ימניים פחות,יש קצת שמאלנים ויש קצת מתנחלים אבל בגדול בגדול אין דעה ברורה. זה נכון? אתם לא חושבים כך? לכם יש דעה מוצקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 21:46 |
|
| |
הדעה הכי מוצקה זה השמיעה לגדולי ישראל , ולכן אין חשיבות לדעה שלנו !
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:42 |
|
| |
אני חושבת שעם הזמן כל אחד מגיע לדעה מוצקה משל עצמו, אין אדם שאין לו דעה משל עצמו...
הדעה המוצקה שלי, היא שא"י היא לא המטרה העיקרית שלנו בחיים. בזה מסתכם הכל
בהקשר לבחירות- אישית אני החלטתי לא להצביע בבחירות הבאות, לא מתחברת לשום תנועה. הרבנים אגב לא מחייבים אותנו להצביע, אין פה חיוב אלה הצעה, וכך בכל מה שרב אומר.
אדם צריך ללכת בדרך שטוב לו איתה, שבשבילו היא הדרך הנכונה לחיות בה את מצוות ה'.
תוקן על ידי ד_שחר ב- 08/01/2009 23:39:28
"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 11:24 |
|
| |
אמת, דעתם של גדולי ישראל היא הדעה המוצקה והיא היא דעתה של תורה, ומהי?
מאז ומעולם נטה הלך רוחה של היהדות החרדית לכיוונה הימני של המפה ולו עקב דעתה בסוגיית בעלותו של עם ישראל על ארץ ישראל, (באופן כללי). ועקב זיקת הצד הימני לדת וכיבודה.
וכך התנהלה היהדות החרדית מאז ומקדם, וכך ממשיכים אותה עד ימינו אנו גדולי הדור שליט"א.
האם חובה להצביע בבחירות? מידי בחירות בבחירות הורו גדולי הדור מכל עדה ועדה להצביע עבור רשימה פלונית או אלמונית, ובוודאי שפסיקה של רב אינה בגדר הצעה אלא בגדר חיוב, והעובר ע"כ גם אם תלמיד חכם הוא נקרא זקן ממרא, (גם אם בשכלנו הקט זה לא מסתדר לנו מכל סיבה שלא תהיה, אינני רוצה את ח"כ פלוני או אלמוני, וכדו')
אכן, אדם צריך ללכת בדרך הטובה ביותר עבורו, ומהי? היא הדרך שבה מורים לו בעלי הנסיון ובעלי החכמה, והם הם גדולי ומאורי הדור,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2009 15:33 |
|
| |
אני חושב שחבל שהציבור החרדי לא מעורב במאבק על ארץ ישראל ועל עוד נושאים שלדעתי חשוב שיהיה מעורב בהם.
אבל כמו שאמרו קודמי שכל אחד יעשה מה שגדולי הדור שלפיהם הוא הולך אומרים...
לא נשכח ולא נסלח!
נשוב לכל יישוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2009 14:34 |
|
| |
שחר, הרשי לי לתקנך:
דברי הרבנים אינם בגדר הצעה בעלמא אלא צו מיוחד וחיוב מן התורה לקיים ציוויים.
איני מכיר את רביך אך עכ"פ גדולי הרבנים שמפרסמים דעתם אינם מגדירים זאת כ"הצעה". אלא כחיוב מתוך מצוה גמורה. מצות "קידוש השם" (מבחינתם) ומצות "ועשית ככל אשר יורוך" (מבחינתינו לאחר ציוויים).
|
|
|