|
|
| נשלח ב-10/3/2010 19:20 |
|
| |
כולם נוהגים נעזרים ומתנחמים לחשוב שה' מרים ונושא אותנו, (לא שאני אומרת שזה לא נכון) אבל לא נראה לכם שהשאיפה אמורה להיות שכביכול אנחנו נישא את ה', ע"י קידוש ה' ריבוי בכבוד שמים וכו'..?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 19:43 |
|
| |
אור  שיר,אין מתפקידינו "לשאת" את הקב"ה. זה גם לא ביכולת שלנו. הקב"ה לא צריך את "העזרה" שלנו,באותה מידה שהוא לא צריך את המצוות שאנחנו עושים. (שכן המצוות הן בשבילינו,שלא נהנה מ"נהמא דכיסופא"...) ולגבי קידוש ה' בעולם,זה נושא אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 19:43 |
|
| |
לדעתי זה לא סותר...
בלי עזרה מהקב"ה רגע רגע אין אפשרות קיום!! ואם אין קיום אין אפשרות לקדש שם שמים..
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 17:13 |
|
| |
נאות, בן אדם צריך לדאוג שהוא יהיה שווה את מה שה' נותן לו. ה' נותן חיים משפחה בריאות וכו' -אנו לעולם לא נוכל להשיב על זה, אבל לפחות נשתמש בזה לדברים שהם לטובתו של ה'. מי ששם ה' ניכר עליו והוא משתמש במתנות שמים לדברים חיוביים, זה נקרא שהוא נושא את ה'. לא במשמעות של לעוזר לו, אלא במשמעות של הכרת הטוב. וברור שזה תפקידנו!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 17:50 |
|
| |
קידוש שם שמים והכרת הטוב זה שני דברים שונים...
יש עניין לא לחלל את שם ה' (ולא לגרום לחילול ה') ויש עניין להכיר טובה לקב"ה (חנוכי הייתי רוצה שתרחיב על העניין הזה- באיזו צורה וכ'..)
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 21:24 |
|
| |
בחז"ל כתוב: הכופר בטובתו של חברו, ככופר בטובתו של מקום. כלומר, כל המושא של הכרת הטוב, קשור גם לקב"ה.
נקודה נוספת, אין בחז"ל עניין של להשיב טובה (כמובן שלא תמיד זה אפשרי בכלל), אלא יש עניין בלהכיר טובה, אני מכיר בזה שעשית לי טוב, ותו לא.
כמובן שהדבר מתבטא ויכול להתבטא בהרבה צורות. כמו למשל, תפילה, קרבן, נדרים ונדבות וכדו'. אבל העיקר הוא תחושת המחויבות וההכרה בטובתו של אלוקים שמחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2010 23:33 |
|
| |
תודה חנוכי...
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2010 01:10 |
|
| |
האור בקצה, זה רק דוגמה קטנה לדמגוגיה.............................................................................!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2010 10:50 |
|
| |
חברמנית, לא הבנתי. שיר, הגישה של 'לסחוב' את ה' נראית לי קצת פתטית. היה כאן קצת עירבוב דברים, נראה לי שהדבר הבא הוא המשמעות של בלי קידוש ה' אין קיום לעולם וכו': לקדש שם ה' מורכב משני חלקים, א' לא לגרום לחילול ה' אלא להתנהג בכבוד וכך אנשים לא יפתחו שנאה כלפי הדת וממילא כלפי ה'. ואז לא ייתקרבו אליו. ב' הגלות משמעה הסתר מלכות ה' בעולם, ביאת המשיח היא גילוי מלכות ה' בעולם, והיה ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד. שורש היהדות להמליך את ה' עלינו ברמה כזאת שנרגיש את הטוב בקירבה אליו, עד כדי כך שנרצה שהטוב הזה יהיה בכל העולם. (או בדרגה גבוהה יותר שיכאב לנו כבוד ה' המחולל). ה' לא צריך שנסחוב אותו, אלא ברגע שברור לנו שהעולם נברא כדי להיטיב לנו והטוב הגדול ביותר זה לקבל מטובו יתברך, ממילא אנחנו רוצים לעשות את רצונו. (הסתבכתם? תקראו דרך ה') להכיר טובה לה'- חובה, אבל זה חלק אחר לגמרי.
בנפתולי החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2010 19:56 |
|
| |
האור בקצה, כנראה לא הסברתי מספיק ברור. רציתי להגיד שאנחנו לא צריכים רק לקבל מה' אלא אנחנו יכולים גם להשיב לו על הנתינה שלו. הכרת הטוב שבעצם מרוממת ומנשאת את שמו- את זה אפשר לעשות במיליון צורות כמו שאמר חינוכי- נתתי רק כדוג' את קידוש ה'. ברור שה' לא צריך את זה כי אם הוא היה רוצה הוא היה בורא את כולנו בדרגה של משה רבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2010 23:51 |
|
| |
אם כבר הכרת הטוב לה' הנה איזה הרגשה שיש לי כל יום בתפילה. 'מודים אנחנו לך- שאתה הוא ה' אלוקינו' כאן אפשר לעצור.
על מה אנחנו מכירים טובה, על החיים, על הפרנסה בריאות וכו', יש משהו קודם-- 'שאתה הוא ה' אלוקינו' -- על האפשרות לעמוד מולך ולדבר אליך, על היכולת להתקרב אליך. על הרשות שנתת לנו לאהוב אותך ועל הזכות לפחד ממך.
על זה שאני יהודי, חרדי, ונתת לי מצוות שע"י זה יש לי אפשרות לעשות לך נחת. על היכולת שנתת לי ברוא בתחתונים לקדש את שמך ה' הגדול והנורא.
פשוט עד בלי די- שאתה, ה', אלוקינו.-- מה יש יותר מזה??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2010 12:46 |
|
| |
אור  וסתם ככה... אם כבר הזכרנו את 'מודים' אז יש עניין כשמגיעים ל'מודים' להודות על דבר כלשהו לקב"ה. כל יום על דבר אחר. ולא חסר!!
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 16:00 |
|
| |
יפה!
|
|
|
|
|