|
|
| נשלח ב-6/4/2009 10:01 |
|
| |
כל הענין הוא להיות ערניות למה שבאמת מוטל עלינו ולא להפוך את היוצרות.
"בינה יתירה ניתנה לנשים"-באנה נשתמש בזה.
|
| נשלח ב-6/4/2009 13:22 |
|
| |
| חבדניקית77 כתב: |  |
ואין שום בעיה עד כמה שידוע לי להתפלל שמו"ע בישיבה באוטובוס גם אם היא לא תקועה.
מאיפה צצה ההלכה הזאת שאין שום בעיה? בבקשה תנו הוכחה
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 13:24 |
|
| |
להתפלל בישיבה באוטובוס?
אני רואה ציבור נרחב באוטובוס בבוקר מהנשים בירושלים שמתפללות בישיבה באוטובוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2009 18:03 |
|
| |
^ האם זאת הסיבה להיתר? גם אני רואה הרבה נשים חרידיות שהולכות עם פיאה ארוכה ומושכת, אז מותר ללכת עם פיאה ארוכה
כל מי שטוען שמותר להתפלל בישיבה באוטובוס שיביא הוכחה!
תוקן על ידי ד_שחר ב- 06/04/2009 18:00:36
"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 23:26 |
|
| |
תקשיבו לי
אתם צודקים שזה לא לעניין להתפלל במקום ציבורי. אבל אף אחד מאיתנו לא נהיה פוסק!!!
כל מקרה לגופו וד_שחר- אין בעיה הלכתית לאשה צנועה להתפלל ליד אישה לא צנועה. כך שאם את לבושה בצניעות בים את יכולה לעמוד להתפלל גם אם לידך ישנו נשים לא מכוסות כראוי! לגבר יש בעיה להזכיר שם שמים ליד אשה לא מכוסה כראוי. לבת לא.
ואני חושבת, שאין שוםבעיה לבת שהולכת להפסיד תפילה להתפלל במקום נסתר מבני אדם. למה להפסיד תפילה אם אפשר להכנס למקום ממש צדדי שלא הולכים שם אנשים ולהתפלל? זה לא בעיה של צניעות להתפלל במקום צדדי. לא אמרתי באמצע רבי עקיבא וגם לא באמצע רחוב אחר, אבל במקום צדדי שמורחק מעין רואים, מה הבעיה???
ולגבי תפילה בישיבה באוטובוס- אני שמעתי שיש היתר וזה טעון בדיקה למי שרוצה לעשות את זה.
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 03:37 |
|
| |
בקי,
אכן גם אני וגם את איננו פוסקות, ולכן מאיפה לקחת את ההלכה שאם את לבושה בצניעות בים, מותר לך להתפלל ליד אישה לא צנועה? מהסמינר שלנו שאלו את הרב וואזנר, פוסק הדור והוא השיב שבת יכולה להתפלל כשכפות רגליה אינן מכוסות, אולם אסור לה להתפלל כשהיא רואה את כפות רגליה של חברתה גלויות. ודבר זה כמעט אינו מצוי בים!
כבר עניתי על השאלה אולם ראיתי צורך לענות שוב, וסליחה שתקפתי, פשוט זה מעצבן אותי כל פעם מחדש שאני רואה בנות מתפללות בים.
לגבי תפילה באוטובוס, אכן כדאי שמשהו ישאל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 11:22 |
|
| |
בס"ד
סורי שאני מתפרצת לכן ולכם לוויכוח הסוער, לא קראתי את האשכול (כוון שהנושא אינו נוגע לי) אבל אתן לא חושבות שברכת החמה בראש חוצות זה לא ממש שיא הצניעות ונכלל בקטגוריה של 'להיתפלל ברחוב?'
תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 08/04/2009 11:23:36
אין אפשרות שניה לרושם ראשוני.
סבי ז"ל היה אומר:"פיקח לא נכנס לצרה שחכם יודע איך לצאת ממנה. וטיפש, גם עשרה חכמים לא יוכלו להוציא..."
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2009 13:36 |
|
| |
זה לא אותו דבר סתם אחת
ואגב לי, אני לא יודעת מה הסמינר שלך שאל. אני מכירה את ההלכה הזאת, ואת יכולה לשאול את אבא שלך או להסתכל בשולחן ערוך בעצמך. בכל אופן, כפי שאמרתי- כל מקרה נידון לגופו, ואף אחד מאיתנו לא פוסק האם מותר להתפלל בחוץ או לא.
|
|
| נשלח ב-13/4/2009 16:03 |
|
| |
בס"ד
בקי,
החתם סופר אמר שזו פריצות שנשים יוצאות לרחוב. (לברכת החמה כמובן..)
אז כן בזה מין המשותף בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2009 22:54 |
|
| |
חבדניקית זה לא כזה פשוט! זה בדיעבד של הבדיעבד. תיבדקי את זה!
|
|
|
|
|