אופק כבר גילתה סודות מן המטבח הביתי, ולא הותירה בפני הרבה ברירות. לולא היא, מן הסתם היו הדברים נותרים טמונים עמוק עמוק בבוידעם. (-הוירטואלי...)
הרי לכם פרק ב' ממה שכתבתי פעם פעם, 'עם של שדכנים'- לא מה שחשבתם...
מדהים איך שהזמן טס.
רק לפני שניה חברה שלי התארסה, והנה- החתונה.
נכנסתי לאולם עולצת ושמחה, וקיבלתי הלם ריגעי מכמויות החברות שלא ראיתי שנים שנים...
היה שמח ומרקיד, כשלפתע חברה שלי, שחוותה יחד איתי את ה'חוויה' המפוקפקת עם השדכנית הנ"ל הזכירה לי שמסתומא, השדכנית תהיה כאן.
איך שכחתי ממנה???
ממש לא היה לי עצבים אליה... במיוחד אחרי הצעה דפוקה אחת שפעם היא הציעה מיד לאחר שהכירה אותי. אבל החלטתי לא להתייחס, ולהנות מהחתונה...
הרגשת דֶגָ'ה וו עלתה בי, בשעה ששוב הרגשתי טפיחה על שכמי עת דיברתי עם חברה
"שרונת, מה שלומך? וואי, כל כך- לא נעים לי ממך..." השדכנית עמדה שם, מולי, בכלל לא נבוכה.
עניתי לה די בקרירות. ממש, אבל ממש לא היה לי כח אליה- למרות שבד"כ אני לא סנובית.
לפתע קלטתי חברה אחרת שלי שעמדה באזור מביטה בשדכנית במבט מוזר.
'איך קוראים לה?' חברה שלי שאלה, ופתאום נפל לי האסימון...
התרחקנו לפינה שקטה, ושאלתי את חברה שלי- אם זו היא ה---שדכנית. ההיא...
חברה שלי כמעט התארסה עם בחור שהשדכנית ההיא הציעה, רק בגלל שכנועיה הבלתי פוסקים. חברה שלי קצת תמימה, והוריה לא כ"כ מבינים עד כמה העסק הזה יכול להיות מלוכלך. משהו תמיד צרם לה, אך השדכנית ידעה לנגן על המיתרים הנכונים, ובסיום כל פגישה היתה מעבירה לשני הצדדים כי הצד השני מאד מאד נהנה. רגע אחרי סגירת ווארט, התגלו ממצאים מחשידים על הבחור, וחברה שלי ביטלה את הכל. הקטע המעניין הוא, שהשדכנית כן ידעה כמה וכמה דברים, אך היא השקיטה את מצפונה ונתנהלעניינים להתגלגל...
מדהים מה אנשים מוכנים לעשות בשביל 2000 דולר...
חשבתי שהשדכנית שכחה ממני,אך מה מהר מאד התבדיתי...
ישבנו כמה חברות סביב השולחן, כשהחברה שישבה לידי, קמה ממקומה. מזווית עיני ראיתי את השדכנית מתקרבת לעברי. סיננתי מבין שיני לחברתי שתבוא לשבת במקום שהתפנה, אך עוד לפני שמישהו הספיק לזוז, באה לה השדכנית והתיישבה במקום הפנוי.
יש להם שיטות ממש מקוריות, לשדכנים, וגם הפעם היא העלתה רעיון חדש ומקורי; " שרונת. לא מפסיקים לשגע אותי כבר מתחילת הערב...בטח כבר פנו אליך, לא?" היא שאלה במתיקות.
"לא," עניתי בחוסר הבנה.
"משפחת **, בחור משהו משהו, הם כאן בחתונה.. "
נזכרתי בתירוץ ההוא. "הוא חוצניק?" שאלתי. היא הביטה בי באכזבה. "את רוצה ר ק חוצניק?" כאילו הרסתי לה תוכניות כלשהן.
"כן." עניתי, ולא הוספתי את מה שאני אומרת לכולם- מעדיפה...
"תראי הוא מממש בחור מעולה..." היא המשיכה למרות שלא בדיוק הראיתי התעניינות.
טוב, כמה שאני לא מחזיקה ממנה, לעולם א"א לדעת.. אז התחלתי להתייחס אליה ברצינות.
"מאיזו ישיבה אמרת?" שאלתי שוב. "ישיבת **" היא ענתה ואני מיד שאלתי כמה הוא דורש. זו סוג ישיבה שידועה בדרישות המופרזות של הבחורים שם. וההורים שלי ממש לא בקטע של לתת. ז"א, הם נותנים, אבל זה פשוט לא במושגים שלהם, ואני לא דואגת- אין צורך בעידוד. ב"ה שהצעות יורדות על כאלו דברים, ולא על דברים אחרים, ותאמינו לי שהרבה יותר קל להוריד על עניינים כאלו.
השדכנית ידעה שאנחנו לא נותנים, אז היא הפטירה כאילו באגביות שהאמא דיברה על סכום כלשהוא.
אמרתי לה מיד- שהם יכולים לשכוח ממנו.
אבל היא לא וויתרה. "לא... את תיראי-" היא אמרה לי נחרצות. "אני אצליח להוריד אותם"
"נראה לך," אמרתי לה מיד. "מנסיון קודם שלי- לא משנה כמה הבחורה מעולה, על כסף אנשים לא יתפשרו"
בעינם" "זה שונה," היא עדיין ניסתה לשכנע אותי. "הם ראו אותך כאן בחתונה, וזה משהו כזה ש-מצאת חן
הייתי ספקנית, מלכתחילה לא הייתי מולהבת לגשת להצעה משדכנית כזו, שיודעת לדבר הרבה ותוכל למכור לי חתול בשק.
היא ראתה זאת, ואמרה מיד- ל'הרגיע' אותי- "את תיראי, אני אצליח למכור אותך ב20 אלף"
אז 2 דברים: א. אני לא חפץ למכירה. ב. ההורים שלי נותנים הרבה יותר מזה.
הבהרתי לה את זה, אבל היא כבר ראתה בעיני רוחה -2000 $ מונחים בכיסה, אז היא סיכמה לעצמה שתיצור קשר עם ההורים שלי...
אח"כ עקבתי אחריה, מסתובבת באולם, מחייכת לבנות- רואה למולה הרבה לקוחות פוטנציאליים.
רציתי לצעוק לבנות הללו- שלמזלן לא היו חברות שלי, 'תראו איך אתן מתנהגות כשיש שדכנית ברקע. כאילו בידה מונח המפתח לזיווגכן.' כמעט נראה היה שאלוקים בא לבקר באולם.
ידעתי מה עובר לה בראש- כמו שאדם הולך לקונות לעצמו נעליים, וכשהוא יוצא מהחנות מצויד בקופסת נעליים, פתאום הוא שם לב לעשרות דגמי הנעליים שאנשים ברחוב נועלים.
כך גם השדכנית, כשהיא מגיעה לאולם, היא לא רואה בנות, היא רואה בחורות בשידוכים...
זהו, עד כאן לבינתיים.
היא עדיין לא התקשרה להורים שלי, ואני מקווה שזה לא יקרה. הסיפור של חברה שלי נגמר ב"ה בכי טוב- ולא חלילה בגרושין, אבל מי יודע?? מפחיד מה קורה בגלל שדכנית אחת שמעבירה מסרים שגויים מצד לצד, החושבת רק על טובתה האישית.
אני חושבת שכמו שמפרסמים רשימת שדכנים מומלצים, יש צורך לפרסם רשימת שדכנים שכדאי ולא לפנות אליהם. ( וכמובן שאני לא מדברת על אותם השדכנים שעוסקים במלאכת הקודש של עשיית שידוכים ללא שום מטרות הנאה, אלא אך ורק בגלל שכואב להם המצב...)
מה אתם אומרים???
מוקדש לאופק 
תוקן על ידי חנושנוש ב- 22/03/2009 10:59:17