בית פורומים שידוכי חרדים

מה הם הפרמטרים החשובים והאמיתיים לבחירת בן-בת זוג ????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2009 20:16 לינק ישיר 

אישה אחת שאלה את הרב שטיין ,מה עם יראת שמיים לבחור ?
אז הוא אמר : מה הבעיה ?! תקראי את זה בהברה אשכנזית ,מישה - י' יראת שמיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 20:20 לינק ישיר 

שרפ כתב:

אבל כשבחור אומר-אני רוצה ואוהב ללמוד כל החיים, אם יהיו קשיים באמת בפרנסה, ברגע שתחליטי-אני אצא לעבוד....- זה מידות! זה בנאדם! זה אחד שמבין את העול ולא נותן לך-האישה לשבור את הראש...

זה כבר נשמע נורא.

את אמורה לנהל לו את החיים ולהחליט האם הוא ילמד או יצא לעבוד?

(ואם הוא ירצה לצאת לעבוד לאחר חמש שנים בכולל או ללמוד מקצוע מכובד, קצת לפני שממש קשה לך והוא צריך ללכת לעבוד, בכדי שלא יאלץ לעבוד בסבלות מחוסר השכלה, תרשי לו?).

עכשיו זו בהחלט דוגמה טובה למה לשאת בוגרת בית יעקב זה בעייתי.

כתבת טוב. וכן להפך. מי יקבע האם הוא זה שישב וילמד או לא? היא?
אך מסקנתך אינה צודקת. זו הוצאת שם רע על בנות בית יעקב שמסתבר שרובן המכריע לא נכנסות תחת הגדרה שלך או של הגברת המכובדת הנ"ל.

תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 10/02/2009 20:19:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 00:23 לינק ישיר 

אויש מישלכם, אם הוא יצא קצת לעבוד אחרי כמה שנים זה החלטה גם שלך וגם שלו ולא של כל אחד בנפרד אתם צריכים לזכור שאחרי הנישואין אתם  א-ח-ד   ההחלטות מתקבלות על ידי שני הצדדים זה חיים משותפים.
אבל תמיד צריך גם אם קרה שהבחור רוצה לעבוד קצת תקופה כי קשה לו רק ללמוד אטו שיש קושי פרנסה בבית דבר ראשון יש להתייעץ עם רב ירא שמיים שיעזור לו להחליט, וגם אם הבחור יצא לעבוד אסור ליהיות שאננים ולהשגיח במיליון עיניים שחס וחלילה היצר לא ישאב אותו לעולם העבודה והוא ישכח לגמרי מלימוד התורה, בגלל זה צריך הכוונה צמודה של רב.

אין עוד מלבדו!
הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/2/2009 08:21 לינק ישיר 

משגיחשליטא כתב:

אבל כשבחור אומר-אני רוצה ואוהב ללמוד כל החיים, אם יהיו קשיים באמת בפרנסה, ברגע שתחליטי-אני אצא לעבוד....- זה מידות! זה בנאדם! זה אחד שמבין את העול ולא נותן לך-האישה לשבור את הראש...

עכשיו זו בהחלט דוגמה טובה למה לשאת בוגרת בית יעקב זה בעייתי.

כתבת טוב. וכן להפך. מי יקבע האם הוא זה שישב וילמד או לא? היא?
אך מסקנתך אינה צודקת. זו הוצאת שם רע על בנות בית יעקב שמסתבר שרובן המכריע לא נכנסות תחת הגדרה שלך או של הגברת המכובדת הנ"ל.

משגיח

אני ציינתי שזה בעייתי, כי אף שרובן אינן כאלו, בנושא זה, הרי שיש מיעוט שכן ולמיחש בעי (זה בסך הכל החיים של בן אדם, הרי נאמר מוצא אני את האשה מר ממות וכמו שאדם נורמאלי לא ישחק ברולטה רוסית אפילו שיש לו יותר סיכויים לחיות פי חמש מאשרלמות). אציין כי חבר חרדי  סיפר לי שהוא הצליח לדאוג לילדיו לחינוך והשכלה שלא במסגרת חדר, כי אשתו התחנכה בגיטסד. הוא אמר לי שחברים אחרים קיבלו איום בגרושין מנשותיהם, על רצון לתת חינוך חרדי אבל לא במסגרת חדר או על דיבורים לשלוח לישיבה תיכונית חרדית.

שנית, יש לשים לב לתפיסת עולם צרה המאפיינת גישה זו. יתכן והיא תתגלה במהלך החיים בנושאים חשובים אחרים. אני מניח שאינך יכול לבנות תרחישים לכל מה שיהא בחיים ולהבטיח מראש כיצד הנושא יטופל. לכל ניתן על פי בחינת תגובה בנושא מסויים להשליך על דברים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2009 21:36 לינק ישיר 

אהבתי את מוישי כץ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה הם הפרמטרים החשובים והאמיתיים לבחירת בן-בת זוג ????
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext