| נשלח ב-22/2/2009 02:12 |
|
| |
ספורט וחיי תורה?
ביום חמישי האחרון נשאלתי על ידי בחור ישיבה האם ההתענינות בספורט סותרת את היותו בן תורה. אני חילקתי בתשובתי בין התענינות ל"לחיות" את הספורט.
הייתי שמח אם החברים כאן יסייעו לי בתגובתי בשיחה הבאה שלי עם הנ"ל.
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 14:07 |
|
| |
לדעתי, יש להתעניין בספורט ויש לחיות את הספורט,
האחד נוגד והשני אינו מועיל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 22:06 |
|
| |
בחור ישיבה שמתענין בספורט לדעתי זה לא סותר את היותו בן תורה!
לכל אחד יש את תחומי ההתענינות שלו ואם זה מה שמענין אותו-שיהנה, למה לא?
אבל כשזה מגיע לביטול תורה ולחילול ה' כשיושבים בקיוסקים לראות משחקים -זה בהחלט נוגד את היותו בן ישיבה!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 02:05 |
|
| |
האם יש הבדל בין בחור ישיבה שכשיש משחק יחפש מקום לראות את המשחק ויהנה מהמשחק כהתפרקות לבין בחור שיראה את המשחק וכשיהיה "גול", כל הרחוב ישמע את העובדה שכעת איזשהו ערבי או סתם גוי או אפילו תינוק שנשבה הי"ו וישיבו בתשובה שלמה נתן בעיטה לכדור וקלע אותו בתוך איזושהי רשת?
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 15:59 |
|
| |
בטח שיש הבדל,בחור ישיבה מייצג את כל המגזר החרדי וכשרואים אותו מתבטל זה חילול ה'.אבל חילוני שרואה וצועק זה לא חילול ה' כי זה מקובל ונורמלי אצלהם.
וזה גם עוד נקודה שהרבה דברים שנורמלים ומקובלים בציבור החילוני הם כאילו דורשים שאצל חרדים לא ימצא כזה דבר,ואוי אוי אוי אם שומעים על מקרה הונאה או משהו בציבור החרדי איזה בלגן הם עושים מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 18:55 |
|
| |
לדעתי אין בעיה כל עוד הספורט לא הופך לחלק מרכזי בחיים
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 00:18 |
|
| |
להתעניין קצת / לשחק קצת זה בסדר לדעתי,
אבל שמעתי על תופעה שבחורי ישיבות הולכים לקיוסקים כדי לראות משחקי כדורגל, מבחינתי זה ממש לא הולם.
אבל יש מי שאומר - עדיף שיתעסקו בכדורגל מאשר בדברים אחרים...
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 15:21 |
|
| |
זה חילול ה' אבל מה כבר אפשר לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2009 20:11 |
|
| |
פסנתר- רק שמעת?
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 00:43 |
|
| |
רק
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2009 19:08 |
|
| |
טוב שרק
:)
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 15:36 |
|
| |
לדעתי התעסקות בספורט כעניין בריאותי וגופני גרידא – בכיף!
אבל התענינות ואהדת קבוצות מסויימות וכדו' – את זה איני מסוגל להבין, הרי אין הם מכירים ומזדהים באמת עם אותם קבוצות ומה להם מהם? ואין זה נובע אלא משיסריות ילדותית שכל מאוויתה רצון להיפתח וכיוצ"ב.
ובכלל, הרמה שמה, וכל הסגידה – "עבודה זרה" של ממש..
ואיה המכובדות? גדלות ה...
ומאידך,
אותם אלו הממוקמים אי שם בשולי הישיבות אשר השיעמום הוא מנת חלקם הקבועה – לגבם עדיף לטעמי שיתעסקו בעניינים אלו של ספורט ואפילו צפיה איפה שלא יהיה (בר דעת הוא פיתרון נפלא!!!) ובלבד שלא יחטאו בחטאים 'אמיתיים' ובעבירות חמורות מאלו באותם שעות מבוזבזות.
עד....
שיתבגרו.....
|
|
|