בית פורומים אגודה אחת

חלום הדירה מתרחק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2009 10:22 לינק ישיר 
חלום הדירה מתרחק?

אפילו הרב עובדיה לא יסדר

כדי לקנות דירה בחצי מיליון שקל צריך היום להביא מהבית כ-150 אלף שקל הון עצמי

דרור מרמור

4/3/2009
אם לא יהיו שינויים לא צפויים, בממשלה הבאה יזכו החרדים לקבל את האחריות על תיק הדיור, באמצעות השליטה במינהל מקרקעי ישראל ובמשרד השיכון. לאחר שמצוקת הדיור של האוכלוסייה שבחרה בהם עלתה השמיימה, נשלחים נציגיהם לממשלה החדשה עם הבטחות לפתרון. הסיסמאות כבר נזרקות באוויר: 'עיר חדשה', 'דירות זולות לזוגות חרדים צעירים', 'קרקעות ללא מחיר מינימום', 'משכנתאות מסובסדות' ועוד.

בפועל, אפשר כבר עכשיו לצנן את ההתלהבות (או להרגיע את המבוהלים). שום ישועה אמיתית לא תגיע מהמהלך. גם עם 'עיר חדשה' בנחל עירון, וגם בקרקע במחיר אפס, זוגות חרדים, שבקושי מגרדים ביחד מדי חודש כ-5,000 שקל, לא יוכלו לקנות דירה חדשה. גם אם ישלטו בישיבות של מינהל מקרקעי ישראל, מרבית ההורים החרדים, שמגדלים 5-6 ילדים ויותר, ימשיכו להתרחק מחלום הדירה לילדים.

אולי לא סיפרו להם - אבל נכון להיום גם יותר ויותר זוגות צעירים חילוניים, שמרוויחים כל אחד 5,000 שקל לחודש, לא ממש מצליחים לקנות דירה חדשה, גם כזו שהוקמה בערים שבהן מחיר הקרקע שואף לאפס.

כדי לקנות דירה במחיר חצי מיליון שקל, סכום שמשקף בקושי את עלות הבנייה המינימאלי של דירה צנועה, ללא אגרות והיטלים וללא מחיר הקרקע (בהנחה שהחברים בש"ס או באגודת ישראל יצליחו לכווץ אותם), צריך היום להביא כ-150 אלף שקל הון עצמי. לכמה חרדים, או ישראלים בכלל, יש היום סכום כזה פנוי בקופה, מבלי לחשוש שיצטרכו אותו מחר?

ואגב, מי שעובר איכשהו את המשוכה הזו, בזכות הורים, קרנות צדקה למיניהן וכדומה, צריך עדיין להפריש מדי חודש משכנתא של אלפי שקלים. בהנחה שהוא נוטל את המשכנתא לתקופה של 20 שנה, אם בכלל יאשרו לו במצב הנוכחי ליטול משכנתא, ובהנחה של 4.5% ריבית, מדובר על תשלום של 2,214 שקלים לחודש הראשון, סכום שילך ויתפח עם עליית המדד והריבית.

אז מה היה עד היום שאפשר לחרדים לקנות דירות, גם אם זולות במיוחד? בעיקר ירושות, נדבנים והתגייסות קהילתית מרשימה, שלושה ענפים שקוצצו בהדרגה בשנים האחרונות ולאחרונה נכרתו כמעט לגמרי במשבר הכלכלי. מדובר בעת של רפורמות מרחיקות לכת. השינוי המקיף שעובר, וימשיך לעבור, העולם כולו, יצטרך לכלול גם את המגזר החרדי. ויפה שעה אחת קודם.

לאמיתו של דבר, ניצני שינוי כבר נראים בשטח. כבר היום ניתן לראות, בשוליים אמנם, יותר שוכרי דירות, כאלה שמפסיקים לחלום על דירה בבעלותם. זוגות ומשפחות חרדיים גם קונים דירות ישנות בשכונות ותיקות ומעורבות (הדר בחיפה היא דוגמה מובהקת), בהן ניתן לרכוש דירה במחיר נמוך בהרבה ממחיר בנייתה (200 ו-300 אלף שקל). לשר השיכון הבא עדיף להתמקד בתמריצים ובסיוע למגמות הללו. דירה חדשה בעיר חדשה? את זה גם הרב עובדיה בעצמו לא יוכל לסדר.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000430848&fid=2738

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 13:25 לינק ישיר 

בערך כמו שאני אכתוב מאמר על העשרת אורניום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 13:51 לינק ישיר 

ואני אגיב שמכיון שאינך מבין בזה, אינני חייב תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2009 17:16 לינק ישיר 

בקיצור, חברה - מי שרוצה דירה שימהר להמיר את דתו; ההטבלה במשרדי שרפ בע"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2009 23:02 לינק ישיר 

ימי לא הבנתי מי לא מבין הכתב בגלובס????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 00:23 לינק ישיר 

שמעתי שהמחירים של הדירות הגיעו לשיא
וכבר עכשיו
מתחילים פרויקטים שונים
ועוד ועוד מקומות מתחרדים

היום למדתי שכתוב שכשיבא המשיח כל ארץ ישראל תהיה ירושלים
בגלל שכל הארץ יהיה סמוך ונראה סמוך ונראה לירושלים
כידוע שסמוך ונראה למוקפין קוראים מגילה כמוקפין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2009 12:51 לינק ישיר 

היולי

מה כל כך מזעזע אותך? לא יכול להיות שכתב בגלובס לא מבין?

אני התכוונתי ללומד מכל אדם. הוא טוען שהמאמר נכתב על ידי מי שאינו מבין בכלכלת חרדים, דבר שיש לדון בו. הכתב בהחלט חסר הבנה, לצורת ההתנהלות החרדית הרלוונטית.
עם זאת, טענתי ללומד, זה לא פוטר מלענות תשובה לנתונים שכן הוצגו. אם לדעת הלומד שליט"א יש נתונים שמפריכים את הכתבה, הוא יכול להתאמץ ולהציג אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 20:48 לינק ישיר 

משום מה הנתונים שנכתבו נראים לי הגיוניים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 23:39 לינק ישיר 

הנתונים כן, הבנת ההואי פחות.
הוא לא מסוגל להעריך נכונה, מה זה בשביל הורים לגייס 15000 ש"ח = 35000 דולר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2009 20:45 לינק ישיר 

את זה גם אני לא יכול.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2009 22:26 לינק ישיר 

אני הגעתי לפה דרך דף הבית של הפארק
הם כתבו שיש כאן דיון  וכאן הבן שואל  היש כאן משהו אחד רציני אם לא מה הקטע של
הפארק לתת קישור לדיון שאין בו דיון?????

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > חלום הדירה מתרחק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext