אין הדבר תלוי אלא בי
משו קטן שקראתי ,קשור גם לפסח ונראה לי יענה כאן על כמה שאלות שנתקלתי בהם.
"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"
איזה קושי יש לאלוקים בלזוג זיווגים?אפשר בכלל ליחס את המושג קושי למי שהכל שלו?
אז מסתבר שהקושי הוא שלנו.הקושי הוא הנסיון,ולמה כקריעת ים סוף?
לקח טוב ,דברים א':"מסביר הגר"ח את מה שאמר הקב"ה למשה על ים סוף :" מה תצעק אלי דבר אל בני ישראל ויסעו"-הודיע להם הקב"ה בזאת כי בהם ובהם בלבד תלויה הישועה.וכלשונו:"שאם המה יהיו בתוקף האמונה והביטחון,ויסעו הלוך ונסוע אל הים,סמוך לבם לא יירא,מעוצם בטחונם שוודאי יקרע לפניהם,אז יגרמו להתעוררות למעלה שיעשה להם הנס וייקרע לפניהם."(נפש החיים א,ט)כלומר, בטחון מלא מתוך אמונה שלימה שאכן יתממשו הציפיות,הוא הוא ערובה לכך שהציפיות אמנם לא יאכזבו.בין בדבר גדול כקריעת ים סוף,בין בדבר קטן.
הגר"ח מראש ספרו נפש החיים ועד סופו מעביר את הרעיון שהנהגת הבריאה מסורה בעקיפין בידי האדם,אשר ע"י מעשיו מעורר על עצמו ועל העולם את ההשפעה מלמעלה."
במילים פשוטות:אמונה.
גם אני שאלתי את עצמי לא פעם האם יש לי חלק בזה?מעבר לתפילה,מעבר לסגולות,יש משו שתלוי בי שיוכל לקרב לי את הזיווג??
אז זהו,שכן.א מ ו נ ה.
כנראה שאם בני ישראל היו סקפטים שם על שפת הים,בשאלה של איך וכמה ושאר חשבונות,היינו מתכתבים היום ממצרים.
אני חושבת שיותר ברור מזה אין והמסקנה שלי היא אחת:אין הדבר תלוי אלא בי.
איך מאמינים?
רואים את זה קורה.רק את זה!
אם כל אחד יחשוב עם עצמו הוא יגלה שהוא יותר חושב על מה שהוא לא רוצה(המצב הנוכחי)מאשר על מה שהוא רוצה.ככה אנחנו,זה פשוט הרגל,לחיות לפי מה שקורה הרגע,לדון את המצב על סמך הנתונים החיצוניים.
אז תראו את זה קורה,תדמיינו שזה הגיע.האמונה היא מחשבה עם הרגשה,שגורמת לנו להיות שמחים כבר הרגע,כי אנחנו מרגישים שזה קרוב,אין מצב שלא.
"שאם המה יהיו בתוקף האמונה והביטחון"
---
כגודל האמונה כך גודל הישועה.זה תלוי בנו.
תוקן על ידי lily20 ב- 07/04/2009 1:56:26
 |
|
|