בית פורומים נוער חרדי

הערצה - סגידה או אלילות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2009 00:21 לינק ישיר 

(מתוך מילון babylon):

הערצה
(נ') אהדה, סגידה, התלהבות רבה, הוקרה, התפעלות, התפעמות, הערכה רבה, הליכה בעיניים עצומות
---

כפי שניתן לראות מהחתימה שלי - אני מעריץ גדול של אמן מסוים (אלי גרסטנר..)

מוסיקה זה חלק גדול ועיקרי בחיים שלי.
אני חושב שמוסיקה בונה גם תפיסת חיים, לפי המוזיקה שבן אדם אוהב אפשר ללמוד עליו הרבה
מי שמתחבר לעומק של מוסיקה מסוימת - טבעי שהוא יעריץ/יתפעל/יוקיר/יעריך את הזמר שמבצע או יוצר אותה.

אני לא רואה בזה פסול, אבל כמובן שצריך פרופורציות לכל דבר.

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2009 14:13 לינק ישיר 

והפורפורציות שלך הם קצת רחוקות מידי, הלא כן? ("חלק גדול ועיקרי בחיים...")

וגילו ברעדה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2009 17:46 לינק ישיר 

תלוי איזה אומן מעריצים או מה שזה לא יהיה.....

(לא דוקא אמנים חילונים!!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2009 21:04 לינק ישיר 

שובב_רציני כתב:
והפורפורציות שלך הם קצת רחוקות מידי, הלא כן? ("חלק גדול ועיקרי בחיים...")

זה לא שההערצה היא חלק גדול בחיים, אלא המוסיקה בכלל. (מנגן על מגוון כלים, לומד כרגע פסנתר, מתכנן ללמוד עיבוד מוסיקה, אולפן הקלטות ביתי, מנהל משנה בפורום מוסיקה חסידית כלשהו [מלבד הפורום של אלי גרסטנר] ועוד. זה לא מספיק בשביל להיות חלק גדול ועיקרי בחיים?! אצלי בכל אופן - כן)

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/4/2009 21:25 לינק ישיר 

אני חושבת שמוזיקה זה בהחלט אומנות שראויה להערצה..(כפי ההגדרה המילונית שפסנתר_ הביא)
ויותר מכך, כאשר מוזיקה היא תחום התמחותו של האדם, אז ברור מאליו שזה חלק ניכר וחשוב בחייו, ואין בכך כל פסול.
מוזיקה מבטאת גם תרבות ולכן טבעי שכל אחד מתחבר למשהו אחר. ואדרבה יש בידי המנגינה לרומם את האדם.. כך שמעתי פעם איזו אימרה בשם רב..

אבל ממה שהבנתי, האשכול מתעסק- ברמת ההערצה והסגידה שבנ"א מקדיש בחייו דווקא לזמר מסויים(ולא למוזיקה בכללי), ועד כמה זה מעסיק אותו או משנה את סדר יומו.. או הערכים בחייו. 

ומה שצריך להדגיש כאן, שפסנתר_ מעריץ את נושא המוזיקה ובתור אחד שמבין ומעמיק בתחום, הוא מעריץ יותר זמר אחד על משנהו.. וזאת בשל הסגנון, המקצועיות ומהפן העמוק יותר.. ולא השיטחי כפי שה'עם' לפעמים נגרר אחרי הערצה עיוורת אחר זמר מסוים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > נוער חרדי > הערצה - סגידה או אלילות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.