|
|
| נשלח ב-21/4/2009 20:39 |
|
| |
סוויט וקוטבית,
אכן יש "נתינה של הצד השני" אבל כל אחד מעוניין שהשני יהיה "הצד השני" והוא זה שייתן,
הזדהות הקשבה השתתפות וייעוץ טובים ככל שיהיו אינם מולידים אהבה.
קיצרתי, סלחו לי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2009 21:08 |
|
| |
בא נחדד קודם מה זה המושג 'אהבה'.
אַהֲבָה- רגש עז של חיבה וקרבה עמוקה לאדם אחר, ובפרט קרבה רומנטית.
האם בשידוך - אפשר לומר שנבנית אהבה דרך מפגשים?
אם כן, אותה אהבה יכולה להיבנות גם בדרך וירטואלית.
המקשיב, נתינה אכן מולידה אהבה, אבל זו לא הדרך היחידה המובילה לאהבה. צריך שיהיה קודם כל כימיה, תקשורת, הבנה, אכפתיות, רגש..
אני לא מסכימה איתך שדווקא בדרך וירטואלית האדם נמצא במצב של 'לקיחה' וציפיה של נתינה מכיוון השני בלבד. כי אותו אדם הוא אינטרסנט בכל מצב ולא רק מאחורי המקלדת.
אני מאמינה שיש אפשרות לבנות אהבה.. יש לכך את כל הכילים(כמעט). רק שזה לא רצוי מהסיבות שציינתי לעיל.
[אם יש לך עוד מה לומר, תוכל לומר אפילו באריכות. ]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 00:12 |
|
| |
סליחה שאני מתערב,
אבל לדעתי אכן אהבה ניתן לבנות בכלים רבים, ואכן נתינה היא היא המולידה האהבה, בוודאי שזקוקים לכלים נוספים כמו שקוטבית כתבה, אבל הבסיס לדעתי היא נתינה (וכמדומני שכך ראיתי בספרו של הר"א דסלר).
לגבי מסופקני האם ניתן ליצור את אותה מתכונת של נתינה באופן שיצור אהבה, נראה לי שהחיץ של ההסתרות הנפחדת מאחורי המקלדת מבלי לדעת מי עומד מולנו מגביל אותנו ביכולת הנתינה שלנו,
אלו שאכן יכולים להתגבר ולהתעלות מעל עצמם בשיקולים אלו, ייתכן, ושוב ייתכן יכולים להגיע לאהבה מסויימת, מסופקני (אהבתי את המילה).
אהבה יכולה להיווצר רק בפתיחות מלאה לכל הפחות של צד אחד ורצון אמיתי לקדם אותו,
כל הנ"ל על דעתי בלבד.
(בעז"ה כאשר יפתח הפורום הסגור אולי אספר דבר אישי לשמוע את תגובתכם, אם זה יקרה יש למה לצפות)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 01:44 |
|
| |
בחור_, תודה על ההתערבות..
מסכימה עם דבריך בהחלט, ואין לי ספק שנתינה מולידה אהבה(כדברי הר"א דסלר, שהדגיש המקשיב).. אבל אני רציתי לתת דגש לענין התקשורת ו..לא רק להסתמך על נתינה.
מסופקני, למה לא התייחסת לשאלתי שכתבתי לעיל :
| קוטבית כתב: |  |
האם בשידוך - אפשר לומר שנבנית אהבה דרך מפגשים?
אם כן, אותה אהבה יכולה להיבנות גם בדרך וירטואלית. |
|
למה הינכם(המקשיב ובחור_) מצפים שתיבנה אהבה אמיתית בדרך וירטואלית..?
העניין הוא כמו בדרך שידוך.
ואם דיברתם על העניין שאנשים נשארים חסויים מאחורי המקלדת..- אז נכון. אבל אני משערת שמי שכוונתו רצינית להמשך הקשר, והקשר הוא הדדי, אז נופלות המחיצות לאט לאט.. הרי באיזשהו שלב הם ייפגשו גם..לא??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 02:05 |
|
| |
יפה שאת מרשה לי להתערב,
א. אני הבאתי את הרב דסלר על תפילי את זה על המקשיב. :)
לגבי שאלתך, בוודאי שאהבה לא נולדת בשידוך זה פתטי לחשוב כך, בשידוך בודקים שאין דחיה, האהבה נולדת כתוצאה מהנתינה.
לגבי הנקודה האחרונה שלך, עדיין החשדנות פעילה ואינה מאפשרת כניסה מוחלטת,
ואכן, מי שבאמת חושב שהוא יוכל להגיע למשהו מוריד את המחיצות ככל הנראה.
אני עייף אז כתבתי בראשי תיבות,
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 02:11 |
|
| |
לא הירשיתי.. :)
א. הבאת את דברי הרבה דסלר אחרי המקשיב...... תקרא טוב קודם, שלא נגיד אח"כ שאתה לא מקשיב להמקשיב.
בא נאמר שאין וויכוח ביננו(עד כמה שאני מבינה), שנינו מסכימים שאהבה לא נולדת משידוך וגם לא בדרך וירטואלית. אז בשום מצב אין 'אהבה אמיתית'. אהבה נבנית במשך הזמן על דברים ערכיים, עם שתו"פ, כנות ואמון, וברווווווווווווור מאליו שגם ע"י נתינה.
לילה רגוע!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 15:18 |
|
| |
בכולופן ישנו איזה רגש שנולד במפגשים לאחר שאתה מכיר את הבנאדם,אחרת לא היו מתחתנים!
הרי לא מתחתנים רק כי מצאתי אדם שאוכל לנהל איתו את חיי,כי עם כל הכבוד לסיבה זו חייבים רגש בעניין.אולי לא ממש אהבה אבל ככל שמכירים את הבנאדם מרגישים אליו יותר
|
|
| נשלח ב-22/4/2009 15:38 |
|
| |
אולי כדאי לחלק בין אהבה להתאהבות,
לא אוהבית בפגישות וגם לא מיד לאחר החתונה.
האהבה מגיעה לאחר תקופת מה יחדיו תקופה של נתינה ולחיות בשביל ולמען השני, אז מגיעה לה האהבה,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 15:30 |
|
| |
גם אני חשבתי שאין כזה דבר אהבה דרך האינטרנט,
ואין כזה דבר,אבל אפשר להיקשר לבן אדם,ואחרי זה אולי להפגש איתו ורק אז יכולה להווצר מזה אהבה
אני אישית מכירה זוג חרדים שנשואים היום +ילד,והבחור מעולה,הבחורה פחות,אבל היא בסדר,
והם הכירו בצ'אט....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2009 02:54 |
|
| |
השיחה פה מענינת... מבחינת התכתבות לדעתי יכול להיווצר קשר של קרבה אבל לא של אהבה כי כמו שאמרתם אהבה באה מנתינה - נתינה אמיתית שבאה במאמץ וויתור, יש ריגוש מהתכתבות וחויתי את זה אבל מה שבטוח שזה לא אהבה ומי שחושב שזה אהבה כנראה לא יודע מזה אהבה אמיתית...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2009 03:26 |
|
| |
לדעתי כמעט לא יכולה להיווצר אהבה אמיתית בצורה כזאת אנומימית, כי הרי אתה לא יודע למי אתה נמשך, אולי זה גבר בשנות ה 70 לחייו.. ואתה גם לא חושף את עצמך לכן אתה לא מרגיש שמכירים אותך ואוהבים אותך. וזה בכלל לא כמו שידוך שנפגשים, כי אני יודע מניסיון שהנפגשים במיוחד אם הם בגילאים צעירים, שהם עדיין בוסר ולא כל כך מרירים מכל התהליך, חושפים את עצמם לחלוטין ומתאהבים לחלוטין. וזה כייף , נכון שאין את זה מספיק.
|
|
|
|
|