| נשלח ב-29/4/2009 12:05 |
|
| |
לא לאפשר לשנות את הסעיף מחוק ההסדרים
בטיוטת חוק ההסדרים מופיע הצעה לחוקק חוק על הפחתת שלושים אחוז מהתקציב של מוסד חינוך שלא יעמוד בקריטריונים של משרד החינוך בקבלת תלמידים.
הנה לינק: http://www.shelly.org.il/files/52-58chinuch.pdf
צריך למצוא את הדרך הציבורית, לעמוד על כך שזה לא ישונה על ידי גורמים אינטרסנטיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2009 13:11 |
|
| |
למה רק שלושים אחוז? לבטל את כל התקציב שלו ולבטל לו את הרישיון (וגם לבטל להורים את קיצבאות הילדים ולהעביר להם את הילדים לאומנה).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2009 13:21 |
|
| |
אני מסכים לחוק, אך במקביל יש לאפשר הנחה של 30% במע"מ ובמס הכנסה ובמס בניה וכו' לאנשים ששולחים את ילדיהם למוסדות כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2009 21:15 |
|
| |
בוחן, חשבת לרגע על מה שכתבת? לתת הנחה כפרס על מה? על שמירת החוק?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 12:09 |
|
| |
יש כאן משהו מוזר. לפחות בעיני.
אם יש קריטריונים לקבלת תלמידות, ואין עומדים בהם, האם צריך לחפש קנסות בדרך צדדית?
אולי כן. אבל מדוע לא לשנות את הקריטריונים הלא מוצדקים, ואת יישומם הרע?
לא שיש לי רעיונות כיצד לעשות זאת. נראה לי שהחברה שלנו מסוגלת פחות ופחות להגן על עצמה מן החסרונות שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2009 16:38 |
|
| |
כל השיטה הזו, להשתמש בחוק ההסדרים כידא אריכתא של הממשלה והאוצר נגד החוק היא שיטה רקובה, פסולה ומושחתת, שאבד עליה הכלח, ובה החוק והכללים הדמוקרטיים משמשים ככלי משחק בידיה של הממשלה והאוצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 20:29 |
|
| |
אבן סינא אם דורשים מאדם לשלם מיסים, זכותו לדרוש לקבל את תמורתם ע"פ אמונתו. אם שוללים מאדם לקבל את תמורת המיסים בגלל אמונתו, ראוי שבמקביל אף יפטרו אותו מתשלום זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2009 21:22 |
|
| |
השאלה שאתה מעלה עכשיו היא הרבה יותר מורכבת ומן הסתם אין מקומה כאן. אני לכשלעצמי סבור שהמיסים והחלוקה התקציבית אינם שני טורים מקבילים כלל (בניגוד לקיטורים הקבועים של העשירונים העליונים והבינוניים המממנים את השכבות החלשות). המיסים אמורים לממן את הוצאות המדינה, ואלו אמורות להתחלק על פי שיקולים של תועלת המדינה והמטרות שהיא מציבה לעצמה. לעומתם המיסים צריכים להתחלק על פי חלוקת המשאבים ועל פי כובד הנטל.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|