בית פורומים סבבה כאן

גלעד שליט ,רק כמה שורות ..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2009 20:06 לינק ישיר 

זאב!!!!!!!!!!
מה שכתבת נכתב בסעיף י"א,אבל היית צריך רק להסתכל גם בסעיף אח"כ....
בסעיף י"ב נכתב כך:
"במה דברים אמורים?
בישראל בעל עברה והעומד ברשעו ושונה בו תמיד,כגון רועי בהמה דקה שפקרו בגזל והם הולכים באיולתם.
אבל ישראל בעל עברות שאינו עומד ברשעו תמיד,
 אלא עושה עברות להנאת עצמו כגון אוכל נבלות לתאבון-מצוה להצילו ואסור לעמוד על דמו"!!!!!!!!!!!

האם גלעד שליט בתור "תינוק שנשבה" אינו נכלל בהגדרת עושה עברות להנאת עצמו????
(וכן,אני יודעת שהמושג הזה מעצבן אותך כי הוא טיעון הגיוני,ולמרות שאתה טוען שלא מבינים כאן בנושא אז תביא בבקשה מקורות  להסברת המושג כמו שעשית מקודם) 

טראכט גוט וועט זיין גוט!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2009 07:15 לינק ישיר 

אנחנו עושים את כל המאמצים לשחררו !!!

בתפלה ובקשה לבורא עולם.

ראש הממשלה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2009 09:42 לינק ישיר 

אוקיי, חבדניקית, [אגב, ריבוי סימני הקריאה אחר שמי אמור להביע זעם??? החלטיות???נחישות???]
החילונים, בעיקרון הם הרבה יותר גרועים מאוכל נבילות לתיאבון, כי הוא מאמין בי"ג עיקרים אבל הולך אחרי תאוותיו, אבל כל חילוני, [ואני מדגיש כל, כי מעולם לא פגשתי חילוני מסוג אחר] איננו מאמין בי"ג עיקרים, כי גם אילו שמאמינים במציאות הבורא אינם מאמינים בתורה מן השמים, או אינם מאמינים בנבואה על כל המשתמע מכך  או בעיקר זה או אחר, ועל כן דינם כמינים ואפיקורסים גמורים
ולכן, הנידון היחיד הוא תינוק שנשבה, ומה לעשות שהגר"ח כבר פסק לנו שאפיקורוס שוגג הוא גם אפיקורוס גמור,
ודבריו מפורשים ברמב"ם שכותב על תינוקות שנשבו שאל ימהר להרגם אלא ינסה להחזירם לאיתן התורה
ונראה מדבריו שהם בעצם אפיקורסים ואעפי"כ לא למהר להרוג אותם
ומי שרוצה יעיין בתשובתו של המבי"ט סי' ל'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2009 12:12 לינק ישיר 

זאב, אתה לא מבין אבל שחילוני  לא יודע בכלל מזה הי"ג העיקריים??????
אתה לא מבין???
אני הייתי חילוניה גמורה!!!!!! ואני בטוחה שאבא לא הסתכל עלי בתור אפיקורסית ולא על אף יהודי אחר! אני צריכים לחקות את המידות של ה' ואם ה' סולח אז מי אנחנו שנקפיד ונדון לכף חובה? 
לא היה לי מושג על שום דבר מהדברים האלה כי לא לימדו אותי!!!! וזה טיפה לא היה אשמתי כי לא היה לי שמץ של מושג!!! אחרי שגיליתי את הכל חזרתי בתשובה אבל אם הייתי מגלה ולא הייתי חוזרת זה משהו אחר כי ידעתי והתעלמתי, אבל פה לא ידעתי בכלל!!!
צריך כל חילוני לדון לכף זכות, כי הם לא יודעים!!!
אתה יודע מזה מציאות של לא לדעת?? אבל זה לא לדעת ולהתעלם, זה לא לדעת!!
וליהיות בטוח שדרך של דתיים וחרדים זו דרך טיפשית שהם המציאו לעצמם למה? כי ככה לימדו אותך!!
בחיים אבל בחיים אל תדון אף יהודי לכף חובה, כי אם אתה היית גדל בבית חילוני רוב הסיכויים שלא היית חוזר בתשובה כי עובדה שה' לא העמיד אותך בניסיון הזה, אז בחיים שלך אל תדון אף אדם!

תוקן על ידי ליאורר1234 ב- 08/05/2009 12:13:22

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2009 12:14 לינק ישיר 

[

תוקן על ידי ליאורר1234 ב- 08/05/2009 12:12:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2009 12:15 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/5/2009 12:29 לינק ישיר 

זאב יש לי שאלה אליך ..בזמן המן הרשע כשנגזר על עמ''י להשמיד  וכו' כינס מרדכי היהודים לצום ולמספד..הרי עבדו ע''ז...השתחוו לצלם  אכלו מסעודתו של אחשוורוש למה מרדכי הצדיק לא עשה החישוב שלך ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2009 14:30 לינק ישיר 

אתה משווה את זאב למרדכי הצדיק?!באמת!
זאב,לא צריך לפרשן כל פסיק בתגובה!לא התכוונתי לשום דבר מיוחד.
ובעצמך כתבת ש:

זאב1 כתב:
ודבריו מפורשים ברמב"ם שכותב על תינוקות שנשבו שאל ימהר להרגם אלא ינסה להחזירם לאיתן התורה
ונראה מדבריו שהם בעצם אפיקורסים ואעפי"כ לא למהר להרוג אותם

אם כך בבקשה תכתוב לי את המקור ברמב"ם שאומר כך,
כי לפי מה שהבנתי מתגובה זו שלא אמורים לגרום לכך שימותו אלא אדרבה לנסות להשיבם למוטב.
ואם לא הבנתי נכון תסביר בצורה אובייקטיבית ובלי עוקצנות כמו שראיתי שאתה יודע לעשות טוב מאד,רק חבל שבד"כ אתה בוחר לכתוב בצורה תוקפנית.

טראכט גוט וועט זיין גוט!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2009 09:04 לינק ישיר 

ליאור1234 תראי, אני מאד מבין את רגשותייך, והעובדה שהינך בעלת תשובה מקנה לך אצלי הרבה הרבה כבוד, ואני מקנא בך, כי חז"ל כבר אמרו במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד [וזו האמת הצרופה, לא כמו פירוש מרושע ומעוות שקראתי כאו]
אבל, כל זה איננו יכול לשנות כלשהו מההלכה כפי שהיא ניתנה לנו, והיות וכבר כתבתי כאן פעמים אין ספור שהגר"ח מבריסק פסק שאפיקורוס מסכן [כלומר שאיננו אשם בעובדה שהוא אפיקורוס] גם נחשב לאפיקורוס גמור, וכבר כתבתי שהמשמעות בדברי הרמב"ם היא לגמרי כדבריו, זה מחייב אותנו להחשיב אותם כאפיקורסים,
נכון, הרמב"ם כותב שאת האפיקורסים הללו לא למהר להרוג!!!! כי ישנה אפשרות להחזירם למוטב, וצריך לנסות את זה, אבל עדיין הם אפיקורסים, ואסור להתייחס אליהם [כשהם במצבם החילוני] כאחים
ישנם הרבה ראשונים שסוברים שאם תינוק שנשבה רק שמע על הדת היהודית והוא איננו חוזר בו אין לו כבר דין של תינוק שנשבה,
מי שמעוניין באמת בחומר נוסף בסוגיא זו, שיכתוב לי באישי, [אני לא מעוניין שם בהתקפות או דו שיח וכאלה, אלא אך ורק בהעברת המקורות הברורים בעניין, למי שבאמת באמת רוצה לשמוע את האמת] ובל"נ אני אספק לו את כל מראה המקומות בסוגיא מעניינת זו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 09:08 לינק ישיר 

ג'וני היקר, בזמן מרדכי כולם האמינו בבורא העולם, [אפילו עובדי עבודה זרה] והם חטאו, נכון, אבל הם לא היו מינים ואפיקורסים
ולכן, וודאי וודאי שהיו צריכים להחזיר אותם בתשובה שלימה
ובפרט שהמדרש אומר שישראל לו ממש חטאו, אלא עשו למראית עין והקב"ה אמר אף אני אעשה עימם למראית עין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2009 09:59 לינק ישיר 

גם היום,אין כמעט מצב שלא מאמינים בבורא עולם,
מאמינים אבל בכ"ז חוטאים,כי קשה לעזוב את הכול ולהשאיר מאחור ולחזור בתשובה.
מי נקרא אפיקורוס? מי שלא מאמין בבורא עולם.
ומי שמאמין וחוטא? מצווה להחזירו בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/5/2009 11:25 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם
מבריקה, הדגשתי כמה פעמים, שאפיקורוס הוא אחד שאיננו מאמין בי"ג עיקרים, הוא יכול להאמין שיש בורא לעולם, אבל אם הוא יאמין באותה עת שהתורה לא נמסרה לנו ע"י משה רבינו בהר סיני [כלומר, עיקרה, כי בעצם יש מחלוקת בגמ' אם התורה כצורתה ניתנה לנו מגילה מגילה או שכולה נמסרה בערבות מואב בסוף ארבעים השנים שהיו בנ"י במדבר] הוא מין ואפיקורוס, ולא פגשתי עד היום חילוני אחד שאיננו מאמין בכל תורות הגיאולוגיה שהעולם נחלק לתקופות של הקרטיקון העליון וכו' כך שכולם כופרים בתורה עד האחרון שבהם לצערי הגדול,
ולכן החילונים הם כולם אפיקורסים כשרים למהדרין, ועל כן הם אינם אחים שלי לשום דבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2009 18:50 לינק ישיר 

איך אתה רוצה שהם יאמינו אם הם לא מכירים את המציאות???????
הם לא יודעים מזה בכלל!

תוקן על ידי מעשהיה ב- 11/05/2009 18:48:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > גלעד שליט ,רק כמה שורות ..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.