|
|
| נשלח ב-6/5/2009 00:06 |
|
| |
ליטאי,
מלוכלך מי שמלכלך..
לא אהבתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 00:15 |
|
| |
למה לא כל מקרה לגופו?
יש בעל תשובה שחזר לבדו ואז אולי באמת לא יהיה נחמד להכנס למשפחה לא דתית,אבל יש המון שחזרו בתשובה בהרכב מלא והם משולבים לא רע בחברה החרדית.
למה לגרום להם לחיות לנצח בעבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 10:29 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | פעם שמעתי מאיזה אישיות תורנית דגולה פשט מעניין .וכו'
|
|
אם הוא אמר כך, אז הוא לא "אישיות תורנית דגולה" וגם בכלל לא" אישיות תורנית"
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 12:11 |
|
| |
בס"ד
ליאורי,
את צודקת בהחלט, צריך לקנא בדבקותכם בדרך החדשה והאמיתית!
אבל ניכרים שינויים במנטליות בין חרדי מלידה לבעל תשובה, כמו לדוג' ההבדל בין חסיד לליטאי.
ליטאי, תחשוב פעמיים לפני שאתה כותב משהו.
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 15:09 |
|
| |
| אישה_כושית כתב: |  |
וליאורר, הכוונה בקיצוניות זה לא הצמאות לה', זה משו הרבה מעבר לזה.
|
|
אז אני אומרת לך שזו כן הצמאות לה' כי אני הייתי שם ועברתי את זה
זה כמו אדם שהמון זמן לא שתה והוא ממש ממש צמא
מה קורה שמביאים לו מיים? הוא ישר מסתער עליהם ושותה בלי סוף בהסטריה עד שהצמאון נרגע והוא שותה לאט לאט
ככה זה אדם שכל החיים שלו לא היה בתורה והנשמה שלו צמאה לתורה וכשהוא מתקרב אליה הוא רוצה רק להרוות את צמאונו...
אבל ב"ה זה מתאזן ונרגעים ועובדים את ה' במתינות.
בקשר לאלה שחשבו שזה מפחיד אם הקיצוניות לא תחלוף... זה לא יקרה היא חייבת להתמתן מתי שהו וכשאדם יוצא לשידוכים הוא לא יוצא לשידוכים בזמן האורות והקיצוניות כי זה שלב התחלתי והוא עוד בכלל לא מוכן להקים בית אם היו מוציאים אותי לפ]ני ככה חצי שנה או טיפה יותר בזמן האורות הבית שהיתי בונה היה קורס כי אורות זה לא מצב כל כך יציב זה רק הפוש שה' נותן לבעל תשובה בהתחלה כדי לעזור לו להתקדם כי זה לא פשוט בכלל אדם בלי אורות בהתחלה לא יכול להתקדם לכיוון ה' כי אז כל דבר יפיל אותו והוא יהיה חלש ולא יהיה מוכן להלחם בחברה ובשאר האנשים שמנסים להוריד אותו מה"שגעון" הזה.
אני אומרת עכשיו תכלס, באמת ליהיות עם בעל תשובה זו זכות ושוב, לא כי אני בעלת תשובה.. כי אין פה עניין של לחפף לפעמים, טלויזיה סרטים או כל מיני דברים כאלה, כי המלחמה היא להתנתק מהם אז כשהולכים עם ה' הולכים עד הסוף וככה זה עם בעלי תשובה לא חס ושלום שאני מזלזלת בחרדים מבית אבל הכמיהה לה' היא לא אותה כמיהה...
אבל תכלס לא תמיד חרדי מבית וחוזר בתשובה יסתדרו, מבחינת עבר מבחינת השקפה...זה לא תמיד מסתדר, אבל אם זה מסתדר ברוך ה' ככה ה' רצה(:
בקיצר אני אומרת...אם מציעים לכם חוזרים בתשובה, אל תגידו לא תנסו...
אולי זה הזיווג? ואם תגידו לא..אתם יכולים לפספס...
אל תפסלו לעולם אדם שיש בו יראת שמיים בגלל דעות קדומות.. כי בסוף אתם חיים איתו אתם מקימים איתו בית, ולא החברה שמסתכלת מהצד ומבלבלת תמוח, בסוף אתם אלה שבונים איתו את העולם הבא...
אז שווה לא להסתכל על דעות קדומות.
וליטאי...
הרבה פעמים סרחון הוא תוצאה מריקבון...
תבדוק את עצמך הא
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 17:38 |
|
| |
ליאור, אני מסכימה עם כל מה שכתבת. אשריכם ואשריכם שזכיתם!!!!
אבי הוא חוזר בתשובה ובאמת יש לנו זכות שהוא גידל אותנו כמו שהוא גידל, ולמרות שהוא שנים בתשובה, עוד לפני שהוא התחתן, נשארו לו קטעים מהחזרה בתשובה כמו דברים שהוא חושב או לא מבין אותנו וזה דברים שאני לא הייתי מסתדרת עם בן זוג כזה. ובאמת כמו שכתבת לא תמיד חרדי מבית וחוזר בתשובה יסתדרו ביחד אבל וודאי שלא לפסול מראש!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 18:36 |
|
| |
לכל המלכלכים למיניהם, א. הורים שלי בעצמם מרקע כזה. כך שאני לא מבין על מה התלהמתם. ב. לא כל בחורה שלמדה כמה שנים בסמינר הלכות נטילת ידיים, יכולה לערער על משפט של אדם גדול בתורה. ג. ברור שאדם שגדל בקדושה וטהרה אינו דומה למי שלא. ואין ויכוח על עניין זה. ד. לעניין של שידוכים, זה עניין של הבדלי מנטליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2009 22:27 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | לכל המלכלכים למיניהם,
ג. ברור שאדם שגדל בקדושה וטהרה אינו דומה למי שלא. ואין ויכוח על עניין זה.
|
|
בגמרא ברכות לד: יש שתי דעות : דעת רבי יוחנן שמעלת הצדיקים גדולה יותר ולעומת זאת דעת רבי אבהו האומר "מקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים" והגמרא מדגישה שם שהם חולקים. ופסק הרמב"ם כרבי אבהו , הרמב"ם מצטט את דברי רבי אבהו ומבאר "כלומר מעלתן גדולה ממעלת אלה שלא חטאו".
( ברור שלכתחילה עדיף להיות מן הצדיקים מעיקרן , שלא חטאו, אך לבסוף - מעלת בעלי התשובה גדולה יותר)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2009 01:08 |
|
| |
בקשר למה שכתב עץ,
א.ידוע שאדם שחזר בתשובה מוחקים לו את עברו כך שאין צורך להתחשבן מה הוא היה.
ב.רוב החוזרים בתשובה מאד חזקים,לא פחות מכל חרדי מבית טוב.
ג.אם כשהוא אכל לא כשר אז,אתה דברת לשון הרע,אין ביניכם שום הבדל.
למה נראה לכם שחרדי שווה מושלם?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 01:29 |
|
| |
ליטאי,
דעות יכולות להיות שונות. עדיין המשפט שהבאת בוטה מדי. וגם אם נאמר ע"י אישיות תורנית - ייתכן שעל ידך אינו ראוי להיאמר... ואולי לא בכל קהל משמיעים כל דבר.
|
|
|
|
|