| נשלח ב-20/5/2009 16:07 |
|
| |
האם תשלח את בנך למוסד חינוכי תוך סיכון חייו?
ידיעה שצדה את עיני בפראבדה היומי (של השכן):

|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 17:13 |
|
| |
אבן_סינא:
האם אתה עברת השתלמות לזה"ב, ואם לא, אולי צריך לשים אותך בבית סוהר או משהו, בכדי שלא תסכן ילדים...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 19:26 |
|
| |
יש רף מינימום המקובל בעולם המערבי לפיו אנשים האחראים על הגנתם של אחרים אמור להיות להם שמץ של מושג בדרך לעשות זאת. כמו שכל אשה תקנית מקבלת הדרכה בטיפת חלב על מזונות אלרגניים המסוכנים לתינוקות, מן הראוי שאדם המופקד על בטחונם של כארבעים זאטוטים בני שנתיים עד ארבע עם מוצץ בפה יהיה בעל השכלה מינימלית בכללי הבטיחות אותם הוא אמור ללמד אותם.
אני משוכנע שההשתלמות איננה כוללת מבחן פסיכומטרי ברמת טסט לרשיון טיס, אלא כללי יסוד להתנהגות יצורים תבוניים על הכביש. כפי שאתה מצפה שהמלמד של בנך בת"ת יהיה בעל השכלה מינימלית בחומר אותו הוא מלמד, כך היה מצופה ממך לדרוש הפקדת אדם המתמצא בשמירה על ילדים.
כמה אסונות היו נמנעים מאיתנו אילו היו משמרות זה"ב במוסדות החינוך שלנו? אילו חלק קטן משעות הלימוד במוסדות הממלכתיים המושקעות בנושא זה היה מושקע אצלנו?
אבל הנקודה העיקרית שצפה לי כשקראתי את הפרסומת היא אחרת בכלל: הטיעון המדהים כי כפיית ההשתלמות תמנע את פתיחת מוסדות החינוך החרדיים בשנת הלימודים הבאה. אתה מבין את האבסורד? לא דרישה תקיפה להשתלמות במסגרת חרדית, לא דרישה להשתלמות בהכוונת וועדת הרבנים לענייני תחבורה (שעסוקה היום בפרשנות כוונות של הקב"ה בעת הפיגוע בקו 2), פשוט לא יעלה על הדעת! אני הייתי מצפה שהדרישה תבוא מצד ההורים, והנה מתברר שדם ילדינו הפקר. אני מתכוון לגזור ולשמור את הפיסקה עד לתאונה הבאה ולשלוח את תמונת הילד ההרוג (ה' ירחם, שלא יהיה) לגוטרמן (וגם לוועדת הרבנים).
והמשפט הדרקוני והמדהים ביותר: "כאשר עצם האיום לעיכוב רישיון בדבר מחויבות כזו או אחרת מהווה גזירה חדשה אשר לא תעלה על הדעת". ודרישה שלא להעסיק מלמד שהורשע באונס גם לא תעלה על הדעת? ודרישה שלא לממן מוסד חינוכי בו כל ימיהם כחגים ואין לימודים? מי מפיס? גוטרמן?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 20:34 |
|
| |
אבן_סינא:
גם אם תאריך ותטופנה מלותיך כיורה ומלקוש, לא תצליח לשכנע אותי בצדקת דבריך.
המלמדים בחדרים הם מעל גיל בר-מצוה וחלקם גם מעל גיל עשרים, זאת יהירות ממסדית מאין כדוגמתה לבוא ולהכתיב לאנשים איך יש להם ליזהר בדברים היקרים להם מכל.
אין עוד ציבור בעולם! שכל כך משקיע בילדים שלו, כמו בציבור החרדי. אנא ממכם האשדרפנים והפחות, תנו לנו את הכבוד המינימלי, לחנך את ילדינו כפי הבנתינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 23:27 |
|
| |
אני חושב שמחובתו של הרגולטור לבדוק שאכן המורים מוכשרים לתפקידם, ולפחות ברמה של הצלת חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 23:43 |
|
| |
אני לא הייתי מגדיר את ההמנעות מהשתלמות בזה"ב כ"סיכון חיים"
אך אין ספק שהשמחה הגדולה של יתד על 'ביטול גזירת השמד הנוראה' היא אינפנטילית לפי כל קנה מידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2009 23:57 |
|
| |
asher177:
למה רק המורים? למה לא ההורים? למה לא האחים והאחיות, סבים וסבתות, חברים וחברות, אורחים ואורחות?
ר_אמנון:
אין פה שמחה על "ביטול גזירת שמד וכו'" אלא שמחה מוצדקת, על חוצפתם ויהירותם של ממשלת ישראל שיכורת הכוח ואלימת המעש.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 13:19 |
|
| |
| chouteng כתב: |  |
למה רק המורים? למה לא ההורים? למה לא האחים והאחיות, סבים וסבתות, חברים וחברות, אורחים ואורחות?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2009 22:39 |
|
| |
יש הגיון בגזירה הנוראית. כלום אין הבדל בין בני משפחה, שאמנם לפי איך שנראים רחובות גאולה לא היה מזיק שיעברו השתלמות, למי שאחראי על שלושים ילדים? אלא שפועלים כאן הרפלקסים הרגילים, היום זהירות בדרכים ומחר תוכנית הליבה ומחרתיים אומר לו לך עבוד עבודה זרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 09:55 |
|
| |
בעלבעמיו:
השאלה היא, האם יש למדינה את הזכות להגיד לאנשים בוגרים איך הם אמורים לחנך או לשמור על ילדיהם? לדעתי, כל עוד לא התבקשו, וכל עוד לא הוכח שיש בעיה, אז זה כוחנות לשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 10:44 |
|
| |
צ'וטנג,
לא אתווכח איתך כאן ועכשיו על מגבלות שלטון החוק וסמכויותיו, אשכול
כזה יכול להיות מהנה ומפרה ביותר אבל נשאיר זאת להזדמנות אחרת.
אתייחס כאן ועכשיו רק למשפט אחד שכתבת, למרות שעקרונית גם הוא אינו ממין הענין, ונראה לי שדווקא הוא מצביע על שיכרון כוח:
| chouteng כתב: |  | המלמדים בחדרים הם מעל גיל בר-מצוה וחלקם גם מעל גיל עשרים, זאת יהירות ממסדית מאין כדוגמתה לבוא ולהכתיב לאנשים איך יש להם ליזהר בדברים היקרים להם מכל.
אין עוד ציבור בעולם! שכל כך משקיע בילדים שלו, כמו בציבור החרדי. אנא ממכם האשדרפנים והפחות, תנו לנו את הכבוד המינימלי, לחנך את ילדינו כפי הבנתינו.
|
|
איפה אתה חי? במדגסקר? אין עוד ציבור במגזר היהודי בארץ שיש בו זילות והפקרות בחיי אדם בכל הקשור לבטיחות וזהירות בדרכים כמו בציבור החרדי. איפה עוד בארץ תוכל לראות מחזות מסמרי שיער של זאטוטים החוצים את הכביש בינות הגלגלים כמו ברבי עקיבא-איצקוביץ ובמאה שערים? רק אתמול בבוקר חזיתי בעיני בזאטוט בן שלוש שזה עתה גזזו את מחלפות ראשו נמלט באימה מגלגלי מיניבוס שנהגו אפילו לא הבחין בו (כתובת מדוייקת של האירוע תוכל לקבל באישי).
באיזה מגזר בארץ יש חלטורה איומה בהסעות התשב"ר כמו בת"תים? על הסעות רבינוביץ שמעת פעם? אלו הטנדרים הצהובים הגדולים משנות השבעים, חסרי הרשיון להובלת בהמות והבטיחות להובלת ירקות שמובילים כל יום ילדים תמימים לבתי הספר, אך ורק במגזר מסויים. על אי-אכיפת חובת מלווה באחוז ניכר מההסעות, על יציאה לטיולים ללא רשיון, תיאום, ליווי מתאים. גם על השיטות להתחמק מאחריות אני יכול לספר לך הרבה דברים שלא ידעת ולא חלמת עליהם בחלומותיך השחורים, כמו אי-רישום ההסעות כהסעות מוסדרות מטעם בית הספר והטלתן על גורם פרטי ולא מפוקח. אני באופן אישי שמעתי מילד באחד הת"תים הנחשבים בירושלים על טיול ללא ליווי, שהילדים תודרכו ע"י המלמד לומר לפקחי משרד החינוך השורצים בשמורות הטבע כי הם טיול של חברת תהילים ולא של ת"ת.
דבר אחד ברור, כל השיפורים שחלו בשנים האחרונות בתחום (וחלו הרבה), חלו רק בזכות דבר אחד: ההתערבות הדורסנית, האלימה, ושיכורת הכוח של השלטון הישראלי, שחסך הרבה דם ודמעות והיה זה שכרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 14:15 |
|
| |
אבן_סינא:
אם אכן קיימים טנדרים שאינם ראויים אז שיורידו אותם מהכביש. אבל זאת טיפשות ויהירות ממסדית לחשוב שאפשר לשנות גישה של אנשים שלא מעוניינים לשמוע ממך, על ידי שאתה מאיים עליהם ומחייב אותם להגיע.
אותם מלמדים לא ישנו כי הוא זה מדרכיהם, בגלל קורס של משרד התחבורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 16:18 |
|
| |
שים לב, כואוטע, איך החלפת את הטיעון, אך הצלחת להשאר עם הביטויים החכמים שלך כפי שהם.
טענת שזו יהירות, כוחנות, אלימות, גזענות ועוד משהו ששכחתי, מצד השלטון המנסה להכתיב כללים דרקוניים שאין בהם כלום מלבד ניסיון להגן על חיי ילדים. אתה בטח יודע מי אמור להרויח מזה כסף שם אצל הרשועים.
והנה אתה נסוג באחת וטוען שהממשל פשוט נאיבי אם הוא חושב שמישהו אצל החרדים מתכוון להקשיב ולשנות אורחותיו, רק בגלל שמשרד התחבורה יחייב.
אין לי חשק להתווכח בנפרד עם כל טיעון. אני מציע שתעשה זאת בעצמך. עמת פשוט את ההודעות הקודמות עם האחרונה שלך, ותראה שמלבד הטחת מילים גסות בממשל, אין שום משותף בין הטיעונים.
בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2009 18:08 |
|
| |
ymy33655:
הכל עולה לסגנון אחד. להכריח אנשים לעשות משהו שהם לא רוצים, הוא כוחנות. נקודה.
אם ממשלת ישראל היתה "מציעה" קורס, אני בטוח שהרבה חדרים היו משתתפים מרצונם הטוב, וכך יצאו כולם מושכרים. אבל הבריאות של ילדי ישראל מעניינת ממשלת ישראל כמו השלג דאשתקד, והדבר החשוב להם ביותר, להראות מי בעל הבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2009 21:30 |
|
| |
להכריח אנשים לעשות משהו שהם לא רוצים, הוא כוחנות. נקודה.
לכן לאסור על אנשים לנסוע באור אדום זו כוחנות.
חוק חינוך חובה הוא כוחנות.
איסור מכירת סמים הוא כוחנות.
איסור התעללות בקטינים והזנחת קטין הם כוחנות.
וכן הלאה.
יחי האנרכיזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 12:14 |
|
| |
אם הדיון הוא תאורטי - האם ועד כמה ראוי שממשלת ישראל תחייב את מורי בתי הספר לרכוש ידע מציל חיים - אין לי מה להוסיף.
לי אישית ברור שכל מי שמפקידים תחת אחריותו נפשות של בני אדם - עליו לדעת גם להציל אותם בשעת הצורך. כן, גם הורים פשוטים.
אך אם באים לבדוק את היחס המזלזל של הציבור החרדי בחוקי הבריאות ושמירת החיים בישראל - המצב הוא עגום.
רבים הם החרדים המזלזלים בחוקים אלו סתם/ כי "זה לא כתוב בשולחן ערוך" / כי" זה חוקים של המדינה"- בעוד שלא נחקקו חוקים אלו אלא משום מטרה אחת בלבד! שמירה/הצלת חיי האזרח. אך מה לי להזכיר את המילה הפסולה "אזרח", זו לבד כבר סיבה שלא לשמור על חוקים/ תקנות אלו....
|
|
|
|
|