בית פורומים יד בנימין

כדי למנוע לשון הרע שקרים והבלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2009 23:13 לינק ישיר 
כדי למנוע לשון הרע שקרים והבלים

כשהחלה הקמת הקראווילות הגשתי עתירה לבית המשפט כדי שיד בנימין לא תהפוך למעברה ויובטח פינוי כל הקראווילות עד האחרונה שבהם, המדינה התחייבה בפני על כך בבית המשפט.

כששונתה תוכנית היישוב והוספו עוד יחידות דיור עבור מפוני גוש קטיף בלי תוספת תשתיות מתאימה שקלתי לפנות לבית המשפט, במחשבה שניה כדי לא לפגוע במגורשים לא פניתי לבית המשפט.

בדיעבד יד בנימין הפכה ע"י מספר גורמים לשטח הפקר ונתנה פתרונות לא חוקיים (על חשבוני, חשבון תושבי יד בנימין וחשבון המפונים החוקיים הזרוקים ללא פתרון) ואשר מנסים לקבוע עובדות שלא יוכלו להשתנות בעתיד, ללא שום סמכות.

כל מפונה שהגיע לו פתרון לדיור קבע וקיבל פתרון זמני עפ"י החוק נתן עירבון כספי גבוה לפינוי הקראווילה, בדיעבד התברר שמספר גופים ואנשים ניצלו את מצוקתם של מפוני גוש קטיף כדי לקבל טובות הנאה ובמקום שיד בנימין תהווה עוגן וקרש הצלה לאנשים שזרוקים עד היום בבתי קרטון ניתנו מגרשים לאנשים לא זכאים.

לא הסכמתי לשינוי תוכניות היישוב כדי שלמינהל מקרקעי ישראל ימצאו הכנסות נוספות אלא כדי לתת לאנשים שגורשו מבתיהם פיתרון, אני ותושבי יד בנימין לא אמורים לפתור את בעיות החוק (אם קיימות), שטחי ורכוש הציבור של יד בנימין אינם הפקר ושום גוף לא אמור להשתלט עליהם.

בימים האחרונים החליטה מינהלת סלע להגביר את האנדרלמוסיה ביד בנימין וקראווילות שמפונות ע"י מפונים שעוברים לבית הקבע ומקבלים את כספי העירבון חזרה, מועברים לאנשים הלא זכאים עפ"י חוק ללא שום עירבון.

הוזמנתי להעיד בפני ועדת החקירה הממלכתית לפינוי גוש קטיף, לאחר שהצגתי בפניה את המתרחש ביד בנימין.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 14:15 לינק ישיר 

כך נראית התוכנית המקורית, שטחי הציבור המסומנים בתכלת הכוללים גם את השטחים המיועדים להתפתחות עתידית של יד בנימין.
בצבע צהוב מסומן בית ההארחה כמרכז תירות המכניס כסף למועצה האזורית כבית מלון.
בצבע אדום מסומן המוסד החינוכי המקורי והאמיתי (ללא בתי התושבים הותיקים, המועצה, בתי הספר וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 14:25 לינק ישיר 

וכך תיראה התוכנית ללא שטחי התפתחות ליד בנימין כשכל השטחים ילקחו ע"י מינהלת סל"ע ללא סמכות.
השטחים באדום המוסד החינוכי, השטחים בכחול שטחי הציבור המאוכלסים ללא אפשרות לתוספות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 14:52 לינק ישיר 
כך שונו התוכניות

השינוי לתב"ע 256/7 הוספת 60 מגרשים ו 120 דירות לישיבה (לטענת מבקר המדינה - כדי להשאיר את הקראוילות ביד בנימין).

הוספת 17 מגרשים

הגדלת איזור התעשיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 15:00 לינק ישיר 

בפועל, יד בנימין הוגדלה למטרות קומבינציה, בתוכנית המקורית היו 134 מגרשים מיותרים שלא שווקו ונמסרו למינהלת סל"ע שחילקה למגורשים זכאים.

שאר התוספות (כ 75 קרקעות), במקום שישמשו כפיתרון לאנשים שזרוקים עד היום ברחובות והיה מגיע להם ללא ספק, הועדפו ע"י "לא זכאים" שחלקם כבר מספסר בקרקעות.

לא נראה לי שאני אמור לקבל יישוב שונה ממה שקניתי כדי שכמה קומבינטורים יתעשרו ולא נראה לי שאני חייב להסכים לגור במעברה בגלל אותם קומבינטורים.

תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 24/05/2009 15:02:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > יד בנימין > כדי למנוע לשון הרע שקרים והבלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext