בית פורומים אגודה אחת

'מס הבצורת': החרדים ישלמו הרבה יותר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2009 17:49 לינק ישיר 

אבן_סינא
התקלת אותי, אני צריך לחשוב.

אולם לגופו של ענין, האם יש צדק בטענתי או לא?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/05/2009 17:45:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 20:52 לינק ישיר 

לכל אדם ומגזר יש את הערכים שלו עליהם הוא בוחר לבזבז את כספו, יש מי שבוחר לעשות זאת על רכב מוגן ירי, יש מי שבוחר לעשות זאת על מצות מכונה, ויש מי שעושה את זה על ביקורים באופרה. הטענות על קיומם של מקורות מימון במגזר מסויים אינן מהוות צידוק לאפליה ולהטלת ענישה. אם היה איזשהו מבחן אובייקטיבי על רמת הצריכה לנפש ניחא, אבל אם המבחן מוטה לרעת מי מהמגזרים (ובמקרה דנן המגזרים החלשים) זה מכוער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2009 22:41 לינק ישיר 

הכמויות כאמור מתייחסות לבית אב בעל 4 נפשות. כלומר, כמות מים בתעריפי א' ו-ב' המסופקת כיום למשפחת בת 4 נפשות עומדת על 15 מ"ק לחודש (8 מ"ק בתעריף א', ו-7 מ"ק בתעריף ב'). כמות זו נבנתה כדי לוודא צריכת מים למשקי הבית לשימושים בסיסיים, כגון: שתייה, בישול והיגיינה. בנוסף, ניתנת כיום כמות מים נוספת של 3 מ"ק לכל נפש נוספת על הכמות האמורה, מעבר ל-4 נפשות. לשם השוואה, כמות המים הבסיסית לנפש שנקבעה על ידי מועצת רשות המים ברגולציה הצפויה החל מיום 1.1.2010, המגובה על ידי מחקרים בינלאומיים בנושא, עומדת על 2.5 מ"ק לנפש לחודש, כלומר 10 מ"ק בחודש למשפחה בת 4 נפשות. לאור האמור כמות המים הקבועה כיום ביחס לתעריפים א' ו-ב' היא סבירה ביותר בהנחת צריכה מושכלת ונבונה של מים.

היטל המחסור יוטל על כל כמות הנצרכת בתעריף ג' (מעל 15 מ"ק לחודש למשפחה בת 4 נפשות), היינו מעל לכמות של כ-4 קוב לנפש בכל חודש.

בימים אלה, מועצת רשות המים נמצאת בשלבים סופיים של קביעת כללים לתעריפי מים וביוב לתאגידי המים והביוב. כללים אלה מבטלים את שיטת המדרגות המוצגת לעיל. משכך, ועם כניסת מערכת כללי התעריפים החדשים לתוקפם החל מיום 1.1.2010, יחושב ההיטל על כמות צריכה העולה על 4 מ"ק לנפש לחודש

בנוסף, על פי נתוני רשות המים, ממוצע הצריכה לנפש עומד על 5 מ"ק לחודש. לאחר בדיקות שנערכו ברשות המים, נמצא כי התפלגות צריכת המים במגזר הביתי אינה התפלגות נורמאלית וכי החציון בצריכת המים, שהינו מדד למיקום מרכז הצריכה של סך אוכלוסיית צרכני המים, נמוך באופן משמעותי מהממוצע. כמו כן, בבדיקות שנערכו על צריכת כמות המים בתעריף ג' עולה כי גם בצריכה בתעריף זה ההתנהגות דומה והממוצע גבוה מהחציון.

http://ecowiki.org.il/index.php?title=%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%99%D7%98%D7%9C_%D7%91%D7%A9%D7%9C_%D7%9E%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9D

המלצתי אליכם, חזרו הביתה ותבדקו את חשבונות המים. לדוגמא בדידי, נדיר שאני מגיע לתעריף ב' והורי אינם מגיעים  לתעריף ג'. קצת לפני הדיבורים, מומלץ בחום לבדוק היטיב את חשבונות המים ולגלות כי פרט לכותרות של כמה עיתונאים משועממים הגזירה אינה כה איומה. אם בכל זאת מי מכם יגלה כי הגזירה לגביו איומה ונוראה, שבאמת יתחיל לחסוך במים.

תוקן על ידי חיים9999 ב- 26/05/2009 23:11:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 08:12 לינק ישיר 

אבן סינא
תופתע, יש לי נטיות סוציאליסטיות.
מה שמציק לי הוא הרפלקס האוטומטי שמגדיר כל דבר כגזירה נגד החרדים שמשולבת לא פעם עם צחושת 'מגיע לי' חריפה.
ועיין גם http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2334178&forum_id=18119

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > 'מס הבצורת': החרדים ישלמו הרבה יותר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית חברה וקהילה המכילה פורומים פתוחים וסגורים של קהילות קטנות וגדולות בחברה החרדית. בוגרות סמינר, בוגרי ישיבות, פורומים לנשים בלבד ודיונים חברתיים פנים חרדיים.