| נשלח ב-4/6/2009 14:58 |
|
| |
מה בין גמינסיה הרצליה לבין ישיבה קדושה
מצורף קובץכמידי יום חמישי נוהג אני לפנק את רעיתי הדגולה בעיתון שהיא כה אוהבת "משפחה" ( מעולם לא התאהבתי בו)
וכמידי יום חמישי תוך חמש דקות של ריפרוף אני מבין שמדובר באותה מנטרה בדיוק כמו שהיה בשבוע הקודם לו
הפעם צדה עיני בידיעה בעמודו של משה גרילק מהזויות האחרת
גמינסיה הרצליה מה עובר עליך?
סוג של ידיעות כאלה הם נפוצים ואהובים אצלנו
ואני שואל את כל אלו שאוהבים חדשים לבקרים לכתוב אודות בתי הספר החילונים שאינם מאפשרים הכנסת תוכן דתי ומסלקים את אלו שחוזרים בתשובה
אצלנו לא זורקים את מי שחוזר בשאלה או מתקלקל ? למה לנו זה מותר (ולעיתים בצדק) ולמה להם זה אסור? הבה לא ניתן לחילונים מוסר כשאחנו עושים את אותם הדברים ומעונינים שזה ישאר לדבר לגיטימי
תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 05/06/2009 9:25:37

|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2009 15:30 |
|
| |
האחרון שיש זכות לבקר אותו או לדבר עליו בנושא זה הוא משה גרילק ואין בכוחי כרגע להאריך מדוע. והמכירו יבין. (לדוגמה, הוא יזם הרבה למען הנושרים, כלומר למענם ממש, לתת להורים כלים לאהוב אותם ולקבל אותם לביתם)
בכל אופן, בזווית הראיה שלו הוא לא מבקר או "נותן מוסר" לחילונים, אלא שמח לשמוע שמזימתם לא עלתה בידם. הם רצו להשניא על תלמידיהם את היהדות, והנה תמונה מתפרסמת ומראה כי לא הצליחו.
אותך זה לא משמח?!
תוקן על ידי יהודים ב- 04/06/2009 15:29:56
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2009 15:53 |
|
| |
פצעי_אוהב:
ההבדל ברור מאד...
אנחנו כיהודים מאמינים סבורים שישנו רק אמת אחת שאליה כל יהודי מחויב, ומי שסוטה מן הדרך אחת דתו ליפלט החוצה.
החילונים מאמינים שאין אמת, שהכל שקר באותה מידה, ולפיכך אין שום טעם בעולם שהם לא יתנו לכל אחד להתנהג כרצונו, כל עוד שהוא לא מפריע לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2009 02:27 |
|
| |
עיין בספרו של מיכי אברהם "שתי עגלות וכדור פורח",שם הוא מרחיב בענין השוני בין סגנון החשיבה האנליטי,שמאפיין את השקפת העולם החילונית,לבין הסגנון הסינתטי והאמונה באמת כלשהי,עליהם מבוססות התורת והדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2009 05:24 |
|
| |
מרחיב ומתנגד שם להשקפת העולם החילונית, בגירסתה הפוסטמודרנית דוקא. לא ברור שזוהי השקפת הרוב החילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2009 08:46 |
|
| |
לא כדאי להתפאר בנצחון שיתכן ויתברר כזמני. אנחנו יודעים גם על תקופות הפוכות, עיין לדוגמא המתמיד הבודד של ביאליק.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2009 08:48 |
|
| |
אם המוסדות החרדים היו דוחים רק את החוזרים בשאלה, ניחא.
אבל הם דוחים גם את החוזרים בתשובה!
אותו נער שנזרק מגימנסיה הרצליה יכול ללמוד מהבוקר עד הלילה, לצום כל שני וחמישי ולתרום לכל הקופות בכל המבצעים המיוחדים ולמרות הכל לא יתקבל לשום מוסד שמכבד את עצמו.
אפילו ילדיו יצטרכו רחמים מרובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2009 00:22 |
|
| |
הנה תגובה ששלח לי בן משפחה
קראתי את מה שכתבת ב"אגודה אחת" בעקבות הפרסום ב"משפחה" .מורה העובדת בגימנסיה "הרצליה" ומכירה את הסיפור מקרוב. אם תימצא לנכון, תוכל לפרסם בפורום את הקטע שלהלן ולציין שאשת הכותב היא מורה בגימנסיה :
צר לי להשבית את שמחת הניצחון של משה גרילק, אך אילו היה טורח לבדוק את הידיעה לפני פרסומה , היה לומד לדעת שלא על נערים אלה, שבהם הוא משתבח, תהיה תפארתו.
מדובר בנער שהחל לחבוש כיפה. איש לא העיר לו על כך דבר. ללא כל קשר לכיפתו, בעקבות בעיית משמעת כלשהי ( שלא כאן המקום לפרטה ) , הוחלט להשעותו מביה"ס למספר ימים. מכיוון שהנער מקובל בין חבריו ובעל כושר מנהיגות ,
הוא הצליח לשכנע אותם שהשעייתו קשורה ל"חזרתו בתשובה" ולגרור אותם "לפעולת מחאה" שבמסגרתה גם הם הופיעו לביה"ס חבושי כיפות . משהובהרה להם סיבת ההשעיה, תמה המחאה והוסרו הכיפות.
נ.ב.
אילו היו מקדישים בישיבות הקטנות החרדיות מספר שעות לימוד במתמטיקה, אנגלית ומדעים דומה למספר שעות לימודי היהדות בגימנסיה "הרצליה", הרי שחלק ניכר מהדיונים בפורום זה ואחרים ,העוסקים במצוקות הפרנסה של הציבור
החרדי , היו בודאי מתייתרים. (הבורות בנושאי יהדות עדיין רחבה ומקוממת , אך הניסיון להתמודד איתה, לפחות בחלק מהמקומות, הוא כן ורציני. הוצאתו מנפטלין של עוזי אורנן , מראשי האגודה למניעת כפייה דתית שפעלה בשנות ה-50 של המאה
הקודמת,והבאתו כתנא מסייע לטיעוניו של גרילק, היא דוגמא קלאסית לדמגוגיה הריקנית של התקשורת החרדית , שאפילו עיתונאי ותיק כמו גרילק לוקה בה).
תוקן על ידי - אגודה_אחת - 08/06/2009 10:23:01
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2009 13:58 |
|
| |
קראתי שוב את דברי גרילק שהובארו לעיל. צר לי, אך לא מצאתי בדבריו לא "התפארות בניצחון" כדברי בעל בעמיו לעיל, ולא "שמחת ניצחון" כדברי קרוב משפחתו של פצעי אוהב. הוא בסך הכל נהנה לראות כפי שכתבתי לעיל, שזממם של מייסדי בית הספר - לא עלתה בידם.
כמו כן למיטב ידיעתי, מקור הידיעה בתקשורת היא גלי גינת ממעריב והיא מספרת ש:
" מדובר בתלמיד שהתקרב לדת והחליט לעזוב את הגימנסיה לטובת לימודים בבית ספר דתי, אולם לאחר כחודש החליט לחזור למוסד היוקרתי. זה כמה חודשים הוא מקפיד לחבוש כיפה לראשו ולקיים מצוות.
אתמול החליטו גם חבריו של התלמיד להגיע לבית הספר כשכיפה לראשם, ומנהלת החטיבה, שהבחינה בחבורה, החליטה להשעות את התלמיד בטענה כי הסית את חבריו וקנה לכולם כיפות מכספו מתוך כוונה להחזירם בתשובה. " ובעקבות השעייתו סערו הרוחות והתלמידים תכננו להגיע אף עם תפילין, בנוסף לכיפה.
נמצא אם כן, שה"דמגוגיה" אינה תמיד אצל העיתונאים, פעמים שהיא כאן ממש בדברי חברי הפורום.
תוקן הלינק
תוקן על ידי יהודים ב- 08/06/2009 13:56:33
|
|
|
|
|