בית פורומים שידוכי חרדים

הפחד מבחורה חכמה,גם אתם מרגישים את זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/6/2009 00:03 לינק ישיר 

ידידי היקר

תבדוק באיזו ישיבה למד הבן של הרב עובדיה יוסף שליט"א.

יתכן שתגלה שהוא יצק מים על ידיו של מי מתלמידיו או מתלמידי תלמידיו של מרן החזו"א זי"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 00:18 לינק ישיר 

אני יודע,בגלל זה אמרתי לך שזה כן נכון לתפוס מההשקפה של אותו דורש,וזה לא נכון סתם לשלול דיעה לפני שאתה יודע מי אמר אותה.

אז הנה הוכחתי לך שכן נכון ללמוד ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 00:24 לינק ישיר 

ברור שלא חלקתי על דעתך כי ראוי ללמוד ממנו בדור דעה זה.

רק הסברתי שבדורות הקודמים, בהם טרם האירה ההשקפה הנכונה על העולם, היו פרשנויות אחרות, חומריות יותר, למונחים הללו.

כך ניסיתי שיהא לך נושא שלגביו תוכל לסייע בידך שתוכל לפתח שיחה עם בחורות עמן הנך נפגש ואני מניח שבו אף אחת לא תוכל להראות לך שהיא חכמה יותר, אלא תעמיד אותן במקומן הראוי (ליד הכיור).

נ.ב. לבנות, עכשיו סיימתי להדיח כלים אז אל תקחו אותי ברצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 00:25 לינק ישיר 

בנים, קצת שכחתם את נושא האשכול....

אופק, קשה לי להסכים איתך במאת האחוזים. אני סמכימה בהחלט-שכמוך כמוני- גם אני רוצה מישהו "גבר" שיהיה מעלי בכל התחומיםה אפשריים...שאני אוכל תמיד לשאת אליו עיניים ולדעת שיש מישהו מעלי..

אבל מדבר אחד לא תוכלי להתעלם-הוא גבר. את אישה. ורק העובדה הזו יוצרת ביניכם את ההבדלים המהותיים והיפים שדווקא בנקודות הללו אתם משלימים האחד את השניה-וזה נקרא זוגייות. לדוגמא- תרצי או לא- ,בינה יתרה ניתנה לאישה.."-את יכולה לצפות מהלכיםב רורים בזמן שהוא לא קולט על מה את מדברת, ולא מבין למה זה לא טוב... זה הופך אותו לסוג ב'? זה הופך לזיוף? זה אומר שטעית בבחירה? לא!

בחייך הפרטיים את תגלי בהרבה תחומים שאת יותר ממנו...והוא יותר ממך כמובן. וזה לא התנצחות אחד- אפס. שלוש- שתיים... כל אחד חזק בתחומים שלו-זה הכל.

החכמה בד,כ שיש לנשים זה לא האי קיו הגבוה, אלא זה חכמת נשים...זה משהו ששום גבר לא ישיג...זה חכמת חיים ונסיון צבור, זה רגש אדיר ומבט קדימה...לא משנה כמה חכם ומושלם הוא יהיה-יש לך "פור" עליו בתחומים הללו.

וזה יפה.ממש יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2009 00:27 לינק ישיר 

צודקים לא נברח מהנושא הקיים ,שלשמו פתחתי את האשכול.

יש הרבה גישות להתמודד,אני פשוט בקטע של להעביר דברים הלאה,ולא להתקיף חזרה,פשוט לא לקחת ללב יותר מדי.

תוקן על ידי cohenn ב- 12/06/2009 0:25:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 00:30 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:

אופק, קשה לי להסכים איתך במאת האחוזים. אני סמכימה בהחלט-שכמוך כמוני- גם אני רוצה מישהו "גבר" שיהיה מעלי בכל התחומיםה אפשריים...שאני אוכל תמיד לשאת אליו עיניים ולדעת שיש מישהו מעלי.. 

למה מעלייך ולא לצידך?

נ.ב. ואם יש אשה מתחתיו אולי הוא יעדיף את החברים שלו שהם ברמה שלו ולא מישהי מתחתיו?

תוקן על ידי שרפ ב- 12/06/2009 0:27:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 00:37 לינק ישיר 

יש דברים שהיא מעליו ויש דברים שהיא מתחתיו(בדיוק כמו גרף הפעמון של גאוס),אם אתה סוכם את כל היתרונות ואת החסרונות,זה יוצא בדיוק כמו בהתפלגות גאוסיאנית ראנדומלית,הדברים החיובים והשלילים יאפסו זה את זה ויביא אותם לaverage תואם,אך יש נקודות שהגבר צריך להיות מעליה ויש נקודות שהיא מעל.בסופו של דבר הם יתאימו. 

דרך אגב,נושא המעל ומהצד זה עניין מאיפה אתה מסתכל,כי מה שלצידנו הוא יכול להיות מעלינו במידה ומישהו מסתכל מהצד,הכל תלוי באיזה מישור ייחוס אתה לוקח את זה,ולאיזה כיוון מכוון ציר הy שלך.

תוקן על ידי cohenn ב- 12/06/2009 0:55:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 01:16 לינק ישיר 

נשמע לי שאתה עושה עלינו את החזרות שלך בקורס בסטטיטסטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 09:10 לינק ישיר 

דווקא יותר הנסדת ניסויים ומדידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2009 23:37 לינק ישיר 

כולם אהובים כולם ברורים וכו לעניות דעתי בענין זה שלעולם בחור מוכשר וחכם שלא יקח
איזה טיפשה אלא אם כן מצא בה דברים אחרים שיודע שזה יחזיק לו את הזוגיות לא יופי
 משפחה אלא מידות מאוד טובות תמימות וכו שאז אולי יש להיסתפק אם כי זה מוטל בספק
אם זה יחזיק מעמד וכן בבחורה אחרת היא תזלזל בו וגם הוא ירגיש דפוק כשירגיש שהיא יותר
חכמה ואם הוא מרגיש מאוים אז אולי היא באמת יותר חכמה ומוכשרת ושלא יקח אותה.
סיפר לי חבר שאחיו לא מוכשר ולקח בחורה מוכשרת מאוד והזוגיות שלהם על פניו בסדר
גמור כך שאין כללים ברורים בענינים אלו

,היא תראה לך שהיא חכמה ,משכילה ושאתה ,אתה אולי כמוהה ,אם אתה חושב איתה מוטב ואם לאו,לשנות את דעתה לא תצליח כי הרי היא מדברת "גבוהה גבוהה". לדעתי גם אם היא
באמת היתה חכמה אבל זה התוצאה שהרגשת חסר לה הרבה באינטלגנציה ריגשית שפוגם פגם יסודי בחוכמתה וגם כמו שכתבו כאן היא חסרת ביטחון ולעניות דעתי היא גם לא כזאת חכמה
שהרי חכם / [חכמה] מבין שיש עוד הרבה פנים לכל דבר בעולם רק שהוא מעדיף צד מסוים
מהסיבות שאיתו ויש כאן מקום קטן או אפילו גדול למה שאמרו חזל איזהו חכם הלומד מכל אדם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2009 00:04 לינק ישיר 

צודק בכל דבריך "איזה חכם הלומד מכל אדם"
לא דיברתי על חכמה מסוג כזה,שלא פשוט אדם חכם משכיל-שמשאיר את השכלתו בצד ,אלא שמכניס את זה לצורך התנשאות מעל מקומו,קשה נורא להסביר את העמידה הזאת,אם תעכוב אחרי כל ההודעות באשכול הזה,אני מאמין שתבין מה העמידה שלי בנושא,להיפך,לא אתפשר על בחורה שלא למדה מעודה,אלא דיברתי על נשים עם חוכמה ,אפשר לקרוא לזה חוכמה שונה מהחוכמה המוכרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2009 02:29 לינק ישיר 

א  כתבתי אחרי שהעברתי על רוב ההודעות וכל החבריה כתבו דברים נכונים ועל זה כתבתי 
    כולם אהובים ברורים הוספתי זוית קטנה יותר בתור סיכום קטן
ב  לעניות דעתי היקפתי את הנושא מישתי  הזויות של שאלתך  א. מה קורה כשניפגשים אם
    אחת שבאמת יותר מוכשרת  וחכמה מה לעשות יש אנשים שיותר טובים מאיתנו
    ב.וזה לדעתי מה שהפריע לך שהיא היתה סנובית נעולה על מה שחושבת ולא נתנה לך 
    מקום אז אם היא באמת מוכשרת וחכמה אז לפחות יש לה על מה שזה כבר משהוא
    ואם לא אז שתילך לכל הרוחות אתה אפילו לא צריך לעלות אותה לנידון אולי רק בתור
   כסילותם של בני אדם או שכולם יכתבו כמה היא מיסכנה ומימלא שאלתך לא מה עושים
   עם אחת חכמה אלא עם קרציה ומימלא זה ברור שאתה רוצה אחת חכמה מוכשרת אבל
   אישה עם נשיות  בת אדם ולא מכשפה לא שאתה מחפש איזה טיפשה וכשניפגשתה עם
   איזה חכמה  האגו הגברי שלך לא נותן לך וכו   ואחרי שתציג את השאלה כך לא יקפצו עליך
   בנות הפרום ויעשו עליך ''עליהום'' בשעה שזה לא מגיע לך.    תגיד תודה שהחוכמה שלך[הקב''ה
   כמובן] נתן לך להרגיש אתזה וניגעלה נפשך מדבר כזה
[ג. יש חילוק גדול בין כישרון לחוכמה ובכל אחד מהם יש הרבה רמות ובכישרון צריך גםאת החוכמה להכניס  אתזה לעולם העשיה לעולם הביצוע ניראה לי שלא היה לך בעיה עם הכישרון 
שהיה לה ואפילו עם החוכמה אלא עם האישיות הגאוה עם מה שאנשים קוראים טקט אנשיות
ועל זה כתבתי לך עוד מימד של  איזהו חכם  איזהו חכם שמצליח להכניס את כישרונו חוכמתו   לביצוע של החיים  והוא תלמד מכל אדם חזל לא כתבו איזהו מוכשר כי כישרון זה מתנה
שאם יש לך יש לך ואם לא אז לא נקוה שהובנתי  למרות שלא הגדרתי עד הסוף את כונתי  ]  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הפחד מבחורה חכמה,גם אתם מרגישים את זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext