אייס_קפה
אני אצרף לך סיפור נחמד מ"בגן האמונה" שנזכרתי בו והוא קשור למה שאמרת.
הסיפור הוא על איש אחד שהלך במדבר והיה נורא עייף וצמא ורצה כבר להגיע לאיזו עיר,
כי הוא הרגיש שעוד רגע הוא מתמוטט.
אז הוא הלך והתפלל כל הזמן: אלוקים, תשלח לי חמור. אלוקים, תשלח לי חמור. אלוקים, תשלח לי חמור..
עברה שם שיירה של בדואים והם שמעו אותו מתפלל ככה, ובדיוק לילה לפני כן ילדה האתון שלהם עיר (או איך שוקראים לזה..) ולא היה להם מה לעשות איתו.
אז הם הביאו אותו לאיש ההוא ומיהרו להמשיך הלאה.
האיש היה בהלם, תכלס הוא קיבל חמור- כמו שהוא ביקש, רק עכשיו יש לו עוד משהו לסחוב על הגב.. כי על חמור תינוק אי אפשר לרכב, כידוע :)
הרעיון הוא שצריך להתפלל על הכל ובפרטי פרטים. לא בצורה כללית, הקב"ה כל כך רוצה לשמוע אותנו, שהוא מעוניין בתפילה פרטנית. מה אני רוצה בדיוק ובאיזו צורה ומאיזה כיון ועם מה בתור תוספת. אז הוא היה אומר חמור לרכב עליו והכל היה מסתדר לו יופי..
אני אהבתי את הסיפור הזה נורא :)
חסויה,
את יודעת. רבי נחמן מברסלב אומר שכל העניין בעולם הזה הוא להעלות ניצוצות, דווקא מתוך הרפש והחושך.
אחד הדברים החשובים פה בעולם, וזה על פי הרצאה ממש נפלאה ששמעתי - שדווקא בזמן שנופלים- שם הפוטנציאל לעליה הגדולה. למשל, אדם שמה זה לא בא לו להתפלל באיזה בוקר, רק לישון, או לאכול, או מה שיהיה. וברעיון הוא נמצא במצב די מבאס מבחינה רוחנית, אבל יש לו פוטנציאל אדיר לצמיחה פה. כי אם הוא יעשה דווקא ליצר הרע, יתגבר על עצמו וירביץ תפילה בכוונה- אוהו איזו תפילה זו תהיה! אוהו איך היא תרעיד את השמים!
כשנוח וכשקל וכשאנחנו במצב האופטימלי שלנו, נו, אז קיימנו מצווה. אבל כשאנחנו בתוך החושך וההסתר וקשה לנו? אז, או רק אז- אנחנו יכולים לחטוף נצח ובכמויות.
תראי, אני לא רואה את האינטרנט שאני משתמשת בו מקום טמא, כי בשבילי הוא מקום לעבודה ולחברים וזה הכל. אבל גם אם את רואה אותו ככזה- אין שום סיבה שלא תתני לו להעלות אותך. ואדרבא- זו יכולה להיות עליה שתכניס בכיס הקטן עליות אחרות, ממקומות קדושים וטובים.
ואללה, סליחה על האורך :)
 |
|
|