תן דוגמא, אחת מהותית, מה קורה עכשיו.. שאתה חסיד נלהב של אגודה אחת רוצה לשנות ?
תן דוגמא בודדת, של בערות, ועל כך שאנשים לא התעוררו לחשוב.
נשלח ב-3/8/2009 20:29
מה רע לך בדוגמא של ה"משבקים"?
הם הרי ה"רבנים" שלך כיום,אתה לא מקבל היום שום "פסק" מהרב אלישיב אלה מאותם
"ביריוני ממסד"
מה אתה אומר על זה?אה?שאותו "משבק" יגדיר לך איך לחנך איך ילדיך ואיך עליך להתנהג!!!
לא רוצה סיסמאות?הנה לך!!!
ביריוני הממסד לא קובעים "פסק" הם קובעים לך את דרך ניהול החיים....בתוך הכל יש פסקים.
הם מגדירים לרבנים את ההגדרות,הם אומרים [או יותר נכון מכריחים]את הרבנים להגיד את אשר הם חושבים,שזה מה שאתה שומע ועל פי זה מבסס את כל החיים שלך.
אם זה בלשלוח את ילדיך ל"חיידר" שהחיידר עושה מה שה"משבקים"אומרים[שיש שם המון שטויות כמו כיפה עם סרט וסיכה בכיפה].
את כל ההגדרות האלה לא פסק שום רב ושום פוסק!!!!!
הכל פה זה משבקים.....
ואולי אתה לא אכפת לך בכלל שה"משבקים" קובעים כאלו הגדרות אך יש המון ילדים ונוער שאפילו נושרים בסוף ועוזבים את הדרך בגלל שטויות כאלה!!!![שכמובן הכל על גבם של משבקים].
אני חושב שיש כאן כמה דוגמאות של שליטה של משבקים ויש עוד המון מה לפרט בעניין....
אני חושב שהבנת!
נשלח ב-4/8/2009 01:45
מרכא טפחא הנכבדים.
אני מבין כי הנך חדש כאן בפורום,ושמא לא התעוררת לבעיות הקיימות בחברה החרדית,הסיבה שכתבתי מבלי להתייחס למקרים קונקרטיים נובעת מהעובדה שכתיבתי היתה אזוטרית,ונועדה לאנשים שהבעיות הקונקרטיות העסיקו אותם לפני שנים,וכיום הם מחפשים את הפתרונות.
החברה החרדית סובלת מבעיות רבות של מוסריות לקויה,אם זה בנושא הדירות,שחתנים דורשים דירות כתנאי לשידוך,אם בנושא של הקבלה למוסדות החינוך,או בדחייה גזענית של ספרדים,וכן בהתנהלות מול החוזרים בתשובה.
כשאני משתמש במינוח בריוני הממסד,כוונתי לעסקני הציבור ולפלג הרדיקלי ששולט בעמדות המפתח של החברה החרדית (כגון חצרות הרבנים,מוסדות החינוך,והתקשורת החרדית.).
כשאני כותב על מהפכה,כוונתי ליצירת אלטרנטיבה קהילתית לממורמרי הציבור החרדי.ישנם רבים כאלו,ואני בטוח שתוכל להחשף אליהם רבות אם תתחכך מעט בציבור החרדי,רבים מהם חוששים להביע את עמדותיהם,מפחד השידוכים,מוסדות החינוך ומוסדות קהילתיים נוספים-שדוחים את אלו שמתנגדים לי"ג העיקרים עליהם מבוססת החרדיות.
אם אתה מחפש סיפורים קונקרטיים יותר,הצעתי אליך שתנבור מעט בין אשכולות הפורום- שעוסק בעיקר בנושאים הללו.
מעט אירוני שאתה מגיב על אשכול שעוסק בעתידה של "אגודה אחת",מבלי להכיר את "אגודה אחת".
תוקן על ידי קוטקאנט ב- 04/08/2009 1:46:06
נשלח ב-4/8/2009 17:46
"שחתנים דורשים דירות כתנאי לשידוך, אם בנושא של הקבלה למוסדות החינוך, או בדחייה גזענית של ספרדים, וכן בהתנהלות מול החוזרים בתשובה".
כלומר, אם אינני ספרדי או בעל תשובה. ובענין שידוכים אני מסתדר...
אז אין לי מקום כאן ?
תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 04/08/2009 17:43:20
נשלח ב-4/8/2009 22:19
מרכא טפחא.
אם אין לך חוש צדק שכואב את העוולות הציבוריות,אין לך מקום כאן.
אינני מכיר את כל חברי הפורום,אך למיטב ידיעתי,רובם אשכנזים,אינם בעלי תשובה,ונשואים.
נשלח ב-4/8/2009 22:26
קוט
חוש צדק יש לי די והותר.
שאלתי היא, אם רק מס' דברים אלו הפורום מבקש לתקן ?
אם כך אין צורך בהכרזות על מהפכה.
בבקשה.
נשלח ב-4/8/2009 22:46
מרכא טפחא.
אין זו מטרתו של פורום זה,היה זה היחס לשאלתך בדבר המוסריות של הציבור החרדי.
פורום זה מנסה לתת מענה לשלל בעיות,רבות ומגוונות הקיימות בחברה החרדית.
כפי שכבר המלצתי לך קודם,אני שב וממליץ לך לעבור על אשכולות הפורום,ולהביע את דעתך בנושא לאחר מכן.
אם אתה אדם חרדי,אני מעריך שתוכל להבין את הבעייתיות.